Het bevlogen team achter De Hoorneboeg deelt eenzelfde drijfveer: de ambitie om iets moois en betekenisvols aan de wereld toe te voegen. Het is dit team dat achter de schermen de onmisbare energie levert, waardoor alle ideeën werkelijkheid worden!

Operatiehelden

Of het nu gaat om jouw boeking of het verzorgen van de gasten tijdens jouw evenement, zij zijn degenen die ervoor zorgen dat alles soepel verloopt binnen De Hoorneboeg.

Anja Metselaar

Locatiemanager - Anja met een hart zo groot als het landgoed zelf, zet ze zich onvermoeibaar in om elke gast een onvergetelijke ervaring te bieden. ’s Morgens verwelkomt ze onze gasten en probeert ze samen met haar team, gedurende het verblijf de gasten te ontzorgen. Anja is een essentiële schakel in het Hoorneboegse web en weeft alle details naadloos aan elkaar. Ze weet met haar attente gebaren zowel de gasten als collega’s te verwennen. Heeft voor iedereen een luisterend oor en denkt graag mee!

Samira Bakhcha

Locatiemanagement - Maak kennis met Samira, werkzaam in schoonmaak en locatieteam, samen met haar man Ali. Samen zijn ze vaak de eersten die aanwezig zijn. Onze powerhouse lijkt altijd op 10 plekken tegelijk te zijn. Houdt het hoofd koel en is een reddende schoonmaak-engel. Naast haar gezin van 8 kinderen, is Samira de moeder der moeders op De Hoorneboeg, altijd vrolijk en klaar om te helpen. Voor haar collega’s maakt ze de lekkerste koffie en zorgt ervoor dat het iedereen goed gaat. Zorgzaam en liefdevol maakt ze iedereen om haar heen blij.

Kevin McMulkin

Restaurant Bij de Tuinman - De eigenaar en chef van Bij de Tuinman, die grapt en grolt tussen filosofische wijsheden door. Altijd in voor een praatje, maar hou hem niet te lang aan de praat, want misschien staat er nog een pan op het vuur! Elke week verrast Kevin ons met heerlijke groentegerechten of zie je hem experimenteren met de nieuwste vondst uit de moestuin. Naast zijn passie voor koken is hij ook de trotse vader van Niam, de jongste bewoner van De Hoorneboeg.

Carolien Kommeren

Locatiemanagement - Carolien verwelkomt niet alleen gasten en beantwoordt telefoontjes vanuit de receptie, maar steekt ook graag de handen uit de mouwen op alle locaties. Ze voelt zich als een vis in het water op De Hoorneboeg, en dat zie je aan haar sprankelende glimlach. Ze is niet alleen uiterst nauwkeurig, maar heeft ook een goed gevoel voor humor. Een collega die alles verlicht!

Steven van Ooy

General manager - De wind bracht Steven naar De Hoorneboeg. Na een grote switch van de zakelijke wereld naar deze plek, is hij niet meer weg te denken. Steven is overal tegelijk, gek op de natuur en ijsbaden, maar omarmt ook graag de stilte. Als general manager en onderdeel van het management team gaat hij de uitdaging niet uit de weg om ervoor te zorgen dat het menselijke en zakelijke in perfecte balans komen.

Roos Strijbis

Reserveringen - Roos is een vrolijke aanpakker die moeiteloos het overzicht van alle boekingen behoudt, terwijl ze ook nog tijd vindt voor wandelingen over de hei met haar hond, broden bakt en aan pilates doet. Dankzij haar achtergrond in de horeca zorgt ze voor heerlijke koffie, altijd vergezeld van een grapje of twee. Ze verliest nooit het menselijke aspect uit het oog en met haar aanstekelijke lach zorgt Roos ervoor dat geen enkel moment saai is op De Hoorneboeg.

Manon Welling

Reserveringen - Heb je een ingewikkelde vraag over je reservering? Dan helpt Manon jou verder! Niks is te gek en ze puzzelt zo de hele planning weer aan elkaar. Ze kent de agenda van De Hoorneboeg uit haar hoofd en is een kei in haar vak. Hiernaast zorgt ze ook voor losse schouders als masseuse vanuit Mama Chi. Een vrouw vol humor die altijd open staat voor een knuffel of een goed gesprek.

Ali Bakhcha

Locatiemanagement - Met zijn ongelofelijke snelheid en precisie lijkt het alsof hij wel 15 armen heeft, terwijl hij bedden opmaakt, ramen lapt en zelfs hout aflevert. Als toegewijde vader van 8 kinderen is Ali een ongeëvenaarde aanpakker, en zorgt hij ervoor dat op De Hoorneboeg de locaties altijd spic en span zijn voor onze gasten. Altijd betrokken en hartelijk, Ali is de belichaming van vriendelijkheid en bescheidenheid. Een inspiratie voor ons team!

Liliana Lamme

Locatiemanagement - Als je in het weekend langskomt, zie je Liliana vrolijk rondrijden op de golfkarretjes van De Hoorneboeg. Als de charmante gastvrouw die ze is, winnen de weekendgasten direct haar hart! Dankzij Liliana zijn de koekjes, thee en koffie altijd voorradig, zodat gasten niets tekortkomen. Sympathiek, enthousiast en met oog voor detail, maakt Liliana elk verblijf op De Hoorneboeg onvergetelijk.

Maartje van Meer

Receptie - Ons warme welkom bij de receptie. Niet alleen ontvangt Maartje gasten hartelijk, maar ook wij zijn altijd verheugd haar 's ochtends te zien! Maartje zorgt ervoor dat alle welkomstbordjes recht hangen, wijst gasten de weg zodat niemand verdwaalt, en zorgt ervoor dat de systemen aan de achterkant soepel blijven werken. Precies de kracht die we nodig hadden bij de receptie. Sinds Maartje er is, is er orde!

Manon Teunizen

Financiën - Manon blinkt niet alleen uit in financiën, maar is ook een waardevol gezelschap dat je graag in de buurt hebt! Oprecht geïnteresseerd in anderen en altijd klaar voor een gezellig praatje. Bovendien is ze de buurvrouw van De Hoorneboeg: elke ochtend wandelt ze vanaf de andere kant van de heide naar haar werk. Misschien is dit wel haar geheim achter die ontspannen en positieve uitstraling?

Mieke Alers

Financiën - Mieke haar passie ligt niet alleen in de natuur, waar ze wekelijks te vinden is, maar ook bij de mensen om haar heen. Ze heeft ons leven verrijkt met een eenvoudige maar levensveranderende tip: kopjes voorverwarmen voordat de koffie erin gaat. Hemels! Ze zet ze graag voor ons neer, altijd met een glinstering in haar ogen. Met haar oog voor detail is de boekhouding in goede én warme handen.

Nikkie Vierhouten

Locatiemanagement - Ontmoet Nikkie: de humoristische duizendpoot van De Hoorneboeg! Met een scherpe blik en hart van goud is ze altijd paraat, van het regelen van taken tot het verwelkomen van gasten. Nikkie brengt niet alleen een dosis gezelligheid, maar ook een eerlijke, recht door zee mentaliteit naar kantoor. Als ze in haar vrije tijd niet op het voetbalveld staat, kan je haar aan de mouw plukken voor de leukste Hoornboeg anekdotes. Een lach gegarandeerd!

Annsam Bakhcha

Locatiemanagement - Maak kennis met Anssam, de jongste kracht van De Hoorneboeg. Ze scheurt op de golfkar van locatie naar locatie, met een ongekende vastberadenheid. Vooral tijdens de zomermaanden is ze een vertrouwd gezicht op De Hoorneboeg, en net als haar ouders onvermoeibaar. Ze straalt liefde en zorg uit terwijl ze met ongekende snelheid werkt. De belichaming van energie en toewijding.

Saskia Tjho

Locatiemanagement - Saskia gaat recht op haar doel af en rust niet voordat het volbracht is. Ze zorgt niet alleen voor een opgeruimde omgeving op alle locaties, maar vernieuwt ook het interieur met de seizoenen mee. Zo vult ze onze vazen met de mooiste bloemen uit de pluktuin en verft ze in de winter dennenappels wit om in de kerstbomen te hangen. Met haar oog voor detail tilt ze de schoonheid van De Hoorneboeg naar een hoger niveau.

Thim de Jager

Restaurant Bij de Tuinman - Thim, de creatieve stuiterbal die je vaak ziet sjouwen en bouwen, tekenen en schilderen. Als hij een idee heeft, voert hij het uit. Een man met een visie. Bij evenementen zorgt Thim ervoor dat alles er tiptop uitziet, waar zijn vleugje humor nooit mag ontbreken. Tussen de grappen door leert hij graag nieuwe medewerkers tappen.

Edwin Ceelie

Klusjesman - Zolang de koffie klaarstaat en de bladblazer brandstof heeft, gaat Ed als een speer over de buitenplaats om alle onderhoudsklussen te klaren. Heb je een beamer nodig? Geen zorgen! Heeft de golfkar een lekke band? Ed vervangt hem voor je! Mocht je onze handyman nou kwijt zijn op De Hoorneboeg, volg dan het geluid van de Hollandse meezingers, succes gegarandeerd.

Merel Stork

Restaurant Bij de Tuinman - Toen de oude tuinmanswoning werd omgetoverd tot het restaurant Bij de Tuinman zoals we het nu kennen, in 2018, stapte Merel als een van de eersten de keuken binnen. Haar geliefde domein. Ze kent (bijna) alle gasten, samen met hun wensen en allergieën, van haven tot gort. Ze organiseert, kookt, communiceert en onthoudt zelfs alle verjaardagen. Kortom, Merel is meer dan alleen een chef.

Team Bij de Tuinman

Restaurant Bij de Tuinman - Ontmoet het warme hart van Bij de Tuinman: een gepassioneerd en divers team, verenigd door liefde voor gezond en verrukkelijk eten. Van jong tot oud, iedereen draagt bij aan de hechte en gezellige sfeer die het restaurant kenmerkt. Hier zie je slechts een glimp van ons grote, bruisende team die jouw diner/retreat/workshop smakelijk maken!

MISSIEGEDREVEN MAKERS

Onze programmamakers hebben ieder een eigen invalshoek en streven ernaar om positieve verandering teweeg te brengen. Programma’s om een wereld te creëren die mooier, gezonder en eerlijker is, in balans met de natuur.

Willemijn Metselaar

Programmamanager - Borrelend en bruisend van ideeën zet Willemijn deze om in impactvolle evenementen. Samen met het programma- en reserveringsteam is ze verantwoordelijk voor een programmering die in balans is qua thematiek, vorm en inhoud. Met een groot hart voor maatschappelijke thema’s brengt ze mensen bij elkaar, waardoor De Hoorneboeg een plek wordt voor iedereen die het nodig heeft. Als onderdeel van het management is ze een echte aanpakker, een go-getter met een innerlijk vuur dat aanstekelijk werkt op iedereen waar ze paden mee kruist.

Monique Jansse

Programmamaker retraites - Monique is oprichtster van Happy Soul Travel, al meer dan 13 jaar dé specialist op het gebied van diverse retraites. Haar ultieme droom werd werkelijkheid toen ze op De Hoorneboeg haar eigen retreatdomein mocht creëren. Hier organiseert ze diverse weekenden en verzorgt de retreat programmering van de locatie Aan de Hei. Met haar buitengewone schrijftalent, creatieve geest en ondernemersinstinct ziet Monique in alles een kans.

Lisanne Reurekas

Communicatie - Rondom deze harde werker hangt vaak een twinkeling die ons vrolijk maakt! Lisanne tovert met de website en andere uitingen door middel van vorm, kleur en woorden. Ze is een canva wonder en buigt zich over onze subsidies om mooie programma’s te creëren. Met oog voor detail maar ook pragmatisch: een gouden combinatie. Ze trekt regelmatig de natuur in op zoek naar kleine beestjes, kan stiekem waanzinnig illustreren en met haar warmte en talent zorgt ze ervoor dat nog meer mensen deze plek leren kennen.

Marije Pöpping

Communicatie - Kan zich door haar nieuwsgierigheid gemakkelijk verliezen in een plek, bij voorkeur het bos. Heeft geleerd haar zintuigen te gebruiken in de natuur en keert terug van haar wandelingen boordevol inspiratie. Dit zet ze om in mooie en sterke content. Marije is een echte creatieveling waar geen klus te groot voor is en geen project te gek. Heeft ooit het Tibetaanse schrift gestudeerd en weet met woorden te raken.

Mark Aink

Communicatie - Kalm, aandachtig en met een brede glimlach, maar ondertussen... bruist en knettert het in en om hem heen van het activisme voor een veel groenere aarde met meer verdraagzaamheid! Vanuit een diepe overtuiging dat het anders kan geeft hij steeds weer nieuwe energie aan initiatieven om daar uiteindelijk echt uit te komen.

Natasja van der Meer

Kunst en natuuratelier - Dat de inrichting van onze plekken heel eigen is - met mooie kunst en meubels die net even anders zijn - dat is het werk van Natasja! Heel veel dingen maakt ze zelf - tot alle shampoo aan toe. Ze is kunstenares, schrijven van verschillende boeken en een creatieve duizendpoot. De natuur is altijd haar leidraad, met de schoonheid en genialiteit die er al in zit. Daarom programmeert ze met veel liefde ook het Natuuratelier.

Meike Lockhorst

Restaurant Bij de Tuinman - Meike, wij visualiseren haar graag met een lichtje boven haar hoofd, gezien haar voortdurende stroom aan nieuwe ideeën. Als creatieve denker ontwikkelt ze de meest vindingrijke concepten voor Bij de Tuinman en zorgt ze ervoor dat alles achter de schermen op rolletjes loopt. Open, gastvrij en altijd met pretoogjes, Meike is nieuwsgierig naar jouw lievelingsgroente, zelfs als ze er niets mee doet.

Zorgdragers van de buitenplaats

Toewijding aan de natuur en het behoud van de plek staan centraal op De Hoorneboeg. Zij koesteren deze buitenplaats, zodat iedereen hier kan thuiskomen en gedijen in harmonie met de natuur.

Marsha van den Bosch

HR & vrijwilligers - Wanneer ze niet met haar omgebouwde bus de wijde wereld rondtrekt om te surfen, vind je Marsha hoogstwaarschijnlijk in onze tuin, waar ze de groenvrijwilligers coördineert of klusweekenden organiseert. Haar grote passie voor permacultuur vertaalt Marsha op De Hoorneboeg via HR-zaken: ze zorgt ervoor dat iedereen zijn of haar plekje vindt, zodat alles in balans is en iedereen kan floreren.

Lars van Beusekom

Natuur - Lars, een gezellige Brabander met een aanstekelijk enthousiasme voor alles wat groeit en bloeit. Wandel 10 minuten met hem over de buitenplaats en je leert alles over biotopen, sterke bomen én zijn dromen voor deze plek. Lars zorgt ervoor dat de natuur zich hier thuis voelt, terwijl wij ons op deze plek kunnen (blijven) wortelen.

Carolien de Buck

Hoorneboeg bewoner - Woont sinds mei 2023 op De Hoorneboeg. Vraagt zich geregeld af hoe ze als Zeeuwse in het bos terecht is gekomen. Mist soms de zee, maar verdwaalt inmiddels net zo lief in de mist. Verwondert zich graag, is nieuwsgierig naar alles wat leeft en probeert middels het destilleren van lokale kruiden, bessen en bomen haar omgeving beter te leren kennen.

Bart-Jan Weerkamp

Hoorneboeg bewoner - Woont samen met Carolien sinds mei 2023 op De Hoorneboeg. Neemt zijn beheerderstaken graag serieus en is erg zorgzaam. Houdt van lummelen, koffie, een kletspraatje en probeert de vaardigheden van vuur maken en houtsnijden onder de knie te krijgen. Streeft samen met Caro naar een minimalistisch, lokaal en seizoensgebonden leven.

Angelique Petit

Vrijwilliger - Haar reis begon lang voordat onze buitenplaats de huidige vorm aannam. In een tijd waarin de remonstranten hier kwamen, blies Angelique nieuw leven in de moestuin. Een vrolijke vrouw die met liefde en aandacht een voedselbos aan het opzetten is. Ze weet van elke vrucht iets lekkers te maken, heeft een vriezer vol potentie en verrast ons met producten uit haar eigen tuin.

Magda Corsten

Vrijwilliger - Als je meer wilt weten over de moestuin, dan moet je bij Magda zijn. Naast het beantwoorden van je vraag, neem je gegarandeerd nog tien extra interessante weetjes mee naar huis! Haar enthousiasme over De Hoorneboeg is aanstekelijk en niemand kan zo bevlogen en vol bewondering over de plek praten als zij. Ze is het stralende middelpunt van de moestuin en een zorgzame steun voor alle vrijwilligers.

Marian Schouten

Vrijwilliger - Marian zet zich al jaren vrijwillig in voor het welzijn van de planten en bloemen. Ze geniet het liefst van de natuur in haar eentje of in klein gezelschap, waarbij ze het landgoed verkent en ontwikkelt. Haar favoriete plekken zijn de heuvel en de Engelse tuin. Daarnaast zet ze zich in voor diverse duurzame projecten in gemeente Hilversum.

Philip Schmittmann

Vrijwilliger - Deze vertrouwde verschijning op De Hoorneboeg is al jaren actief, vaak samen met Marian en andere vrijwilligers, in het verzorgen van de flora en fauna op deze plek. Ondanks eventuele mobiliteitsproblemen is hij nog altijd gepassioneerd bezig. Met zijn nieuwe driewielfiets en een hark als loopstok, beheert hij het landgoed met nog evenveel plezier.

Denktank en bestuur

Zij die ons altijd drie stappen voor zijn en mensen ‘aan’ willen zetten voor een bewuster en duurzamer leven. Zonder hen zouden we nooit zo ver zijn gekomen!

Raymond Dommanschet

Denktank en bestuur - Raymond gelooft in het geven van 10 kansen en heeft een groot hart voor trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Hij zou dit het liefst de hele wereld gunnen. Raymond denkt mee, van grote lijnen tot de kleinste details, en zet zijn schat aan ervaring in om De Hoorneboeg voortdurend te blijven ontwikkelen.

Jeroen Voskamp

Denktank en bestuur - Jeroen observeert, analyseert en doorziet de grote lijnen. Met grote betrokkenheid werkt hij aan het verbeteren van verschillende maatschappelijke problemen. Hij neemt hierbij het liefst zoveel mogelijk mensen mee, zonder afstand te doen van zijn gezonde, Twentse realisme. Jeroen is de vriendelijke reus van De Hoorneboeg en van onschatbare waarde.

Kris Kamerling

Denktank en bestuur - Hoor je iemand fluiten op De Hoorneboeg? Grote kans dat Kris in de buurt is! Hij is de optimist die overal mogelijkheden in ziet en licht met zich meebrengt. Kris zal altijd het menselijke en duurzame pad kiezen, vaak met een idee voor verbetering in gedachten, ook voor De Hoorneboeg.

Stichting Buitenplaats De Hoorneboeg

Buitenplaats De Hoorneboeg is ondergebracht in een stichting en heeft een ANBI-status.

Wil je meer weten over onze doelstelling, organisatie en ons beleidsplan inzien?

En natuurlijk kunnen we het niet alleen

Vanuit allerlei hoeken krijgen we hulp aangeboden. Van vrijwillige inzet bij het onderhoud tot professionals die zich herkennen in waar het ons om gaat en ondersteunen. Veel dank!

De vrijwilligers van het Goois Natuurreservaat

Sinds 2013 werken elke woensdag en vrijdag in totaal zo’n 40 vrijwilligers in de natuur op en rond De Hoorneboeg.

Met de pipowagen bij de moestuin als hun voorlopige thuisbasis, helpt de groep mee met het behoud van de kenmerkende cultuurhistorische landschapselementen op het landgoed. Naast het werk is er tijd voor koffie en gezelligheid.

Wil je ook meehelpen? Neem contact met ons op!

De boscommissie

De boscommissie bestaat uit mensen met hart voor natuurbehoud en kennis van zaken. We willen alle 13 hectares van De Hoorneboeg graag zo mooi houden als ze zijn. Voor onze gasten en onszelf, maar misschien nog wel belangrijker: voor alle planten en dieren die hier thuishoren.

Philip Schmittmann
Marian Schouten
Lars van Beusekom