Buitenplaats De hoorneboeg

De Hoorneboeg heeft al eeuwenlang een geschiedenis als buitenplaats. Vanaf 1792 wisselden statige landhuizen – altijd bovenop de heuvel – elkaar af. In de tussentijd werd soms ook op andere plekken iets gebouwd. De tuinmanswoning met een kas, een gastenverblijf, een bibliotheek en een boerderij met 2 grote schuren.

Een verzameling bijzondere plekken rondom een heuvel

Terwijl de landhuizen, die steeds het middelpunt vormden allemaal zijn verdwenen, vormen de andere plekken nu samen een klein gehucht rondom de heuvel. Met kronkelige wegen, stukken bos en oude tuinen – aan de rand van de hei.

In 2018 zijn alle plekken allemaal verbouwd, ze kunnen er weer jaren tegen.

We zien je graag als je iets wilt organiseren rondom deze eeuwenoude heuvel. Samen met jou maken we de wereld graag weer een stuk mooier door mensen te verbinden met zichzelf, met anderen en de natuur!

Restaurant Bij de Tuinman - eten en drinken op De Hoorneboeg

Aan de rand van de moestuin vind je restaurant Bij de Tuinman!

Een supergezellige plek met een heerlijk terras waar het bij de minste zonnestralen al voelt alsof je ergens in het verre zuiden bent…

Wat uit de keuken komt heeft bijna nooit een lange weg afgelegd. Als het even kan groeide het in de moestuin of kwam het van kwekers en telers uit de buurt. En groenten krijgen altijd de hoofdrol!

Ze verzorgen alle groepen op De Hoorneboeg – bekijk hier hoe lekker dat eruit ziet – en in het weekend (in normale tijden) is het restaurant open en kun je ook gewoon even komen aanwaaien .

Denktank De Hoorneboeg

Denktank De Hoorneboeg verbindt deskundigen, ondernemers, financiers en betrokkenen met initiatieven die mens en natuur in balans brengen.

We zetten ons op verschillende manieren in om initiatieven die daarop gericht zijn te helpen en te versnellen.

We luisteren en we denken mee door onze eigen kennis en ervaring in te zetten en door ons netwerk en partners te verbinden aan (en voor) initiatieven met als doel om elkaar te helpen en te versterken.

Hier lees je meer!

Workshops en helpen in de tuin

Kom je met een groep naar De Hoorneboeg of heb je een ander idee? We denken graag met je mee om iets bijzonders aan je plan toe te voegen! We zitten eerlijk gezegd vol met ideeën die nog niet allemaal op onze website staan… maar hier vind je al een aantal mooie activiteiten – zoals een kampvuur, een stiltewandeling of een yoga-sessie.

Maar ook als je gewoon zin hebt om je handen uit de mouwen te steken ben je van harte welkom. Een aantal dagen per week trekken wij of het Goois Natuurreservaat (GNR) het bos in of helpen in de moestuin. Samen met andere vrijwilligers ben je zo lekker een paar uur buiten – natuurlijk met een kopje koffie! En wij én het GNR zijn superblij met je hulp… Hier kun je er meer over lezen, leuk als je een keer mee wilt doen!

Rondom De Hoorneboeg

De buitenplaats ligt midden in het natuurreservaat van het Goois Natuurreservaat. Net nadat je de ‘grote weg’ hebt verlaten rij je een wildrooster over en heb je nog een kleine kilometer te gaan. De heide strekt zich rechts van je uit en aan de andere kant begint het bos.

Vanaf De Hoorneboeg kun je dus ook prachtig wandelen. Kom je niet voor iets dat bij ons op het programma staat of voor het restaurant dan kun je overigens niet bij ons parkeren – sorry! Maar als deelnemer van een groep of als je langskomt bij Bij de Tuinman kun je van hieruit alle mooie paadjes over de hei en het bos ontdekken.

Mooie plekken met grove dennen, dichtere bossen met eiken en krentenbomen en soms – daar dwars doorheen – oude lanen met beuken. Je wandelt zo naar Hilversum, Loosdrecht of Hollandse Rading. En als je wilt, nog verder, tot aan Lage Vuursche aan toe.