Contact

Kom je binnenkort bij ons langs? Hier kun je zien hoe je ons kunt vinden. We zijn overigens ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer – zéker in combinatie met een OV-fiets die je heel gemakkelijk kunt huren op diverse stations.

Wil je iets vragen of ben je geïnteresseerd in het huren van onze ruimtes? Laat ons weten wat je bezig houdt, we horen graag van je!

Met het OV en de fiets

Met de trein
Station Hilversum en Hollandsche Rading liggen het meest dichtbij. Vanaf daar kun je met een OV-fiets, een taxi of de bus het laatste stukje naar De Hoorneboeg afleggen. Bij station Hollandsche Rading is bovendien een grote (en gratis) parkeerplaats – handig als je anderen wilt ophalen en/of het laatste stukje wilt carpoolen. Het is dan nog maar 5 minuten rijden naar De Hoorneboeg.

OV-fiets
De OV-fiets is super handig. Vanaf station Hilversum fiets je in 15 minuten naar De Hoorneboeg en vanaf het station Hollandsche Rading is het zelfs nog dichterbij.

Taxi en Über
Een taxirit vanaf het station Hilversum of Hollandsche Rading is een goede optie als je het laatste stuk niet wilt fietsen of de bus niet (vaak) rijdt (zoals op zondag). Een taxirit van of naar station Hilversum duurt ongeveer 10 minuten. Of bel een Über: afhankelijk van het moment dat je wilt komen, kost dit ongeveer € 10,-. Misschien kun je samen reizen met één van de andere deelnemers?

Bus
Buslijnen en -tijden veranderen nu en dan. Je kunt ze het beste checken via 9292. Dubbel-check dit vooral op zon- en feestdagen.

Deze haltes zijn het meest dichtbij:

1. Halte ‘Hoorneboeg’ aan de Utrechtseweg, aan het begin van de oprijlaan (reistijd van station Hilversum ca. 10 minuten). Vanaf hier wandel je in ongeveer 10 minuten over een mooi, stil en verharde weg naar De Hoorneboeg. In het donker de meest fijne optie. Op zon- en feestdagen niet altijd in gebruik.

2. Halte ‘Zonnestraal’ op Landgoed Zonnestraal bij Nieuw Loosdrecht (reistijd vanaf station Hilversum ca. 15 minuten). Vanaf hier wandel je in 15 minuten door het bos en over de heide naar De Hoorneboeg. Via deze link vind je een beschrijving.

Als je met de auto komt

Navigatie
De Hoorneboeg ligt net ten zuiden van Hilversum. Vanaf de A27 ben je er met de auto binnen 5 minuten.

Ons adres is Hoorneboeg 5 in Hilversum, maar in een navigatie app kun je beter Hoorneboeg 4 invullen. Check altijd nog even of je bestemming inderdaad Buitenplaats De Hoorneboeg is. De heide rondom heet namelijk Hoorneboegse Heide en gasten worden regelmatig naar parkeerplaatsen voor dit natuurgebied geleid. En dan sta je zomaar ergens anders en blijkt dat je nog een aardig eindje moet lopen. Gebruik je liever een routebeschrijving, dan hebben we die natuurlijk ook voor je.

Parkeren kost € 5,- per dag en kan alleen als je vooraf een plek reserveert
Vanaf 1 juli 2022 regelen we het parkeren anders dan je gewend bent. Het bos is ons lief en meer parkeerplaatsen kunnen er daarom helaas niet meer bij! Verderop vertellen we je er alles over.

Rij je voorzichtig door het natuurreservaat?
Geniet vooral van het laatste stukje – over het smalle weggetje langs de heide door het natuurreservaat, maar rij niet te hard. Zodra je het wildrooster over bent gekomen, deel je de weg namelijk met Charolaiskoeien (van die grote witte – ze houden heide open), reeën, vossen, dassen en konijnen. In de buurt is zelfs een wolf gesignaleerd. Prachtig als je ze tegenkomt! Maar vooral als het donker is, kunnen ze je verrassen als ze oversteken.

Opladen elektrische auto
Dat kan helaas niet bij ons… iets om rekening mee te houden. Hier vind je een overzicht met laadpunten in Nederland.

Parkeren kan alleen na reserveren

Parkeren kost € 5,- per dag
Hierboven kon je het al lezen: het bos is ons lief – het is juist de reden waarom iedereen hier graag is – en daarom hebben we besloten het aantal parkeerplaatsen niet meer verder uit te breiden. Om zeker te weten dat we jullie een plek kunnen blijven bieden, werken we met een slagboom. Zo voorkomen we dat de parkeerplaats wordt gebruikt door wandelaars die de omgeving willen verkennen. Waar natuurlijk niets mis mee is, maar onze parkeerplaats kan het gewoonweg niet aan.

Parkeren kost € 5,- per dag, per auto. Zo verdienen we we de kosten voor dit systeem weer een beetje terug.

Parkeren kan alleen als je vooraf een plek reserveert
Een parkeerplaats reserveer je altijd van te voren. Je krijgt een unieke code die je kunt intoetsen als je in- of uit wilt rijden. Tussentijds kun je trouwens in- of uitrijden zo vaak als je wilt, bijvoorbeeld als je iemand wilt ophalen van een station. Zolang er maar geen andere auto de parkeerplaats oprijdt die jouw code gebruikt, werkt het altijd.

Ben je deelnemer van een groep? Dan regelt de organisatie van je bijeenkomst het reserveren van een parkeerplek. Zij geven je ook de code door die je als groep kunt gebruiken en laten je weten of het bijvoorbeeld nodig is om te carpoolen. Of misschien was je dat sowieso al van plan 🙂

Kom je voor onze eigen workshops of events? In dat geval koop je je ticket via onze website en kun je meteen een parkeerplaats erbij boeken. De code sturen we je van te voren toe. Zijn er geen parkeerplaatsen meer beschikbaar? In dat geval raden we je aan te kijken bij alle opties die hierboven staan: carpoolen, taxi nemen, OV-fiets… of parkeer bij Landgoed Zonnestraal.

Heb je een afspraak met één van ons om samen iets te bespreken? Dan delen we vooraf de code natuurlijk met je. Weet dat je welkom bent!

Parkeren bij landgoed Zonnestraal
Op sommige dagen – als we veel gasten krijgen – kan het nodig zijn om een andere parkeerplaats te gebruiken. Bij onze buren op Landgoed Zonnestraal sta je relatief dichtbij. Van daaruit wandel je in 10 minuten naar onze receptie. Hier lees je meer over deze optie!

Zo vind je bij ons je weg

De locaties op De Hoorneboeg liggen verspreid over de buitenplaats. Vanaf de parkeerplaats loop je binnen 5 minuten – via kronkelige bospaden – naar de plek waar je moet zijn.

Wegwijzers en verlichting helpen je de weg te vinden. Bij de receptie vind je een plattegrond. Ook zie je daar een bord met alle groepen die we die dag verwachten en de plek van die bijeenkomsten.

Neem vooral ook een paar gemakkelijke schoenen mee, zodat je tussendoor nog een fijne wandeling kunt maken. Het is heerlijk hier!