Contact

Kom je binnenkort bij ons langs? Hier kun je zien hoe je ons kunt vinden. We zijn overigens ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer – zéker in combinatie met een OV-fiets die je heel gemakkelijk kunt huren op diverse stations.

Wil je iets vragen of ben je geïnteresseerd in het huren van onze ruimtes? Laat ons weten wat je bezig houdt, we horen graag van je!

Met het OV en de fiets

Met de trein
Station Hilversum en Hollandsche Rading liggen het meest dichtbij. Vanaf daar kun je met een OV-fiets, een taxi of de bus het laatste stukje naar De Hoorneboeg afleggen.

OV-fiets
De OV-fiets is super handig. Vanaf station Hilversum fiets je in 15 minuten naar De Hoorneboeg en vanaf het station Hollandsche Rading is het zelfs nog dichterbij.

Taxi en Über
Een taxirit vanaf het station Hilversum is een goede optie als je het laatste stuk niet wilt fietsen of de bus niet (vaak) rijdt (zoals op zondag). Een taxirit van of naar station Hilversum duurt ongeveer 10 minuten. Of bel een Über: afhankelijk van het moment dat je wilt komen, kost dit ongeveer € 10,-. Misschien kun je samen reizen met één van de andere deelnemers?

Bus
Buslijnen en -tijden veranderen nu en dan. Je kunt ze het beste checken via 9292. Dubbel-check dit vooral op zon- en feestdagen.

Deze haltes zijn het meest dichtbij:

1. Halte ‘Hoorneboeg’ aan de Utrechtseweg, aan het begin van de oprijlaan (reistijd van station Hilversum ca. 10 minuten). Vanaf hier wandel je in ongeveer 10 minuten over een mooi, stil en verharde weg naar De Hoorneboeg. In het donker de meest fijne optie. Op zon- en feestdagen niet altijd in gebruik.

2. Halte ‘Zonnestraal’ op Landgoed Zonnestraal bij Nieuw Loosdrecht (reistijd vanaf station Hilversum ca. 15 minuten). Vanaf hier wandel je in 15 minuten door het bos en over de heide (over een fietspad en zandweggetjes) naar De Hoorneboeg. Iets meer avontuur, maar ook stiller en echt donker ‘s avonds. Via deze link vind je een beschrijving.

Als je met de auto komt

De Hoorneboeg ligt net ten zuiden van Hilversum. Vanaf de A27 ben je er met de auto binnen 5 minuten.

Navigatie
Ons adres is Hoorneboeg 5 – Hilversum. Gebruik je een navigatie-app en toets je ‘Hoorneboeg’ in, check dan altijd even of je bestemming inderdaad Buitenplaats De Hoorneboeg is. De heide rondom heet namelijk ook zo. We horen regelmatig dat gasten bijvoorbeeld bij het parkeerterrein bij het vliegveld uitkomen, omdat ze naar een parkeerplaats van de heide zijn geleid. En van daaruit is het nog een aardig eindje lopen…

Routebeschrijving
Hier vind je de routebeschrijving.

Rij je voorzichtig door het natuurreservaat?
Geniet vooral van het laatste stukje – over het smalle weggetje langs de heide door het natuurreservaat, maarrRij niet te hard. Zodra je het wildrooster over bent gekomen, deel je de weg namelijk met Charolaiskoeien (van die grote witte – ze houden heide open), reeën, vossen, dassen en konijnen. Prachtig als je ze tegenkomt! Vooral als het donker is, kunnen ze je verrassen als ze oversteken.

Parkeren
Dat kan op onze parkeerplaats, achter een slagboom. Graag zoveel mogelijk in de vakken. Om uit te rijden, krijg je van ons een muntje.

Parkeren bij landgoed Zonnestraal
Op sommige dagen – als we veel gasten krijgen – vragen we je soms om bij onze buren van Landgoed Zonnestraal te parkeren. Dat laten we je van te voren weten, zodat je deze mooie wandeling van 10 minuten goed in je plannen kan meenemen. Hier lees je meer over deze optie!

Zo vind je bij ons je weg

De Locaties op De Hoorneboeg liggen verspreid over de buitenplaats. Vanaf de parkeerplaats loop je binnen 5 minuten – via kronkelige bospaden – naar de plek waar je moet zijn.

Wegwijzers en verlichting helpen je de weg te vinden. Bij de receptie vind je een plattegrond met alle locaties. Ook zie je daar een bord met alle groepen die we die dag verwachten en de plek van die bijeenkomsten.

Neem vooral ook een paar gemakkelijke schoenen mee, zodat je tussendoor nog een fijne wandeling kunt maken. Het is heerlijk hier!