Het Heihuis

De heide begint hier bijna bij je voordeur. Ooit woonde hier de schapenboer, maar nu is het een heerlijk en ruim huis waar je één of meerdere dagen kunt blijven.

Het huis aan de hei...

… een heel fijne plek om je even helemaal terug te trekken met je groep!

Met een grote tafel voor 8 personen of een kring voor 10 deelnemers, een huiselijke zithoek bij de open haard, je eigen keuken én 4 slaapkamers kun je hier ook meerdere dagen blijven als je wilt.

De ruime kamer, met open keuken, kijkt direct op de tuin. Als het mooi weer is, kun je daar ook samen aan een grote tafel zitten. De tuin ligt iets hoger, wat je een heel mooi uitzicht geeft over de heide. In de keuken vind je allerlei apparatuur en andere zaken, dus je kunt hier zelfs je eigen maaltijden klaarmaken. Én natuurlijk een koffiemachine en melkklopper, voor allerlei verschillende, lekkere koffies en verse thee.

De grote tafel staat onder een lichtkoepel die helemaal bovenin de nok van de boerderij zit. Dat geeft een heel ruimtelijk gevoel en maakt de plek lekker licht.

De zithoek heeft een bank en verschillende stoelen. Bovendien kun je, als het wat frisser is, de openhaard aansteken. Hoewel de vloerverwarming ook voor een heel aangename warmte zorgt!

Wil je liever in een kring zitten? Dan maken we plek voor je in de zithoek.

Naast de woonkamer vind je nog een werkkamer met een bureau en een lekkere stoel. Fijn als je even afzonderlijk wilt overleggen, werken of bellen. De stoel is gemakkelijk uit te klappen tot een bed, dus als je boven net eentje tekort komt, veranderen we deze werkkamer voor je in een slaapkamer. Naast de werkkamer is het toilet.

Een houten trap loopt vanuit de woonkamer naar de eerste verdieping met de slaapkamers en de badkamer.

8 - 10
10
8
40

Wil je blijven overnachten?

In het heihuis hebben we plek voor 8 overnachtingen, verdeeld over 5 kamers. Maar als je met een grotere groep komt, of alle deelnemers prijs stellen op een eigen kamer, kunnen we dat combineren met slaapkamers elders op De Hoorneboeg. Bijvoorbeeld met de zolder van de Villa of als we nog kamers beschikbaar hebben in Aan de Hei.

De slaapkamers in het Heihuis zijn allemaal net even anders:
• Kamer 1: tweepersoons met een tweepersoonsbed (2 enkele bedden), een inloop douche en vrijstaand bad in de kamer (deze kamer is geschikt voor 2 personen als je elkaar goed kent)
• Kamer 2: tweepersoons, 2 vrijstaande bedden van normaal formaat
• Kamer 3: tweepersoons met losse 2 twijfelaars (één ruim bed beneden, één ruim bed op de vide waar je met een laddertje naar toe klimt)
• Kamer 4: eenpersoons met een ruime twijfelaar onder het schuine dak
• (kamer 5: werkkamer beneden waar we van een fijne stoel een heerlijk bed maken)

De badkamer heeft een inloopdouche, wastafel en toilet. Deze deel je dus met elkaar.

8