Het Heihuis

De heide begint hier bijna bij je voordeur. Ooit woonde hier de schapenboer, maar nu is het een heerlijk en ruim huis waar je één of meerdere dagen kunt blijven.

Het huis aan de hei...

Van buiten lijkt er in 100 jaar niets veranderd aan deze boerderij, maar binnen zou de vroegere schapenboer wel even opkijken: hier vind je nu één grote, open ruimte met een lichtkoepel in de nok van het dak en dat maakt het Heihuis tot een heerlijke lichte plek.

Vanuit deze ruimte heb je steeds mooi zicht op de tuin. Als het mooi weer is, kun je daar ook samen aan een grote tafel zitten. En omdat de tuin iets hoger ligt dan de heide, heb je van daaruit een heel mooi uitzicht.

Onder de lichtkoepel staat een grote tafel en bij de openhaard vind je de zithoek. Ook als je in een kring wilt werken, kun je hier prima uit de voeten. In de open keuken kun je de hele dag door thee maken of een lekkere kop koffie.

Naast de woonkamer vind je een werkkamer met een bureau en een lekkere stoel. Fijn als je even afzonderlijk wilt overleggen, werken of bellen. De stoel is gemakkelijk uit te klappen tot een bed dus kunnen we deze werkkamer ook in een slaapkamer veranderen. Naast de werkkamer is het toilet.

Een houten trap loopt vanuit de woonkamer naar de eerste verdieping met de slaapkamers en de badkamer.

8
8
8
60

Meerdaagse in het Heihuis

Wil je meerdere dagen blijven? In het Heihuis kun je blijven overnachten met 8 personen en als je groep groter is hebben we – midden in de stilte van De Hoorneboeg – ook nog een aantal andere mooie plekken. Allemaal steeds anders, op maximaal 5 minuten lopen van het Heihuis en met zorg voor je klaargemaakt!

EEN WEEKEND, DOOR DE WEEK OF NOG LANGER...

Als je meerdere dagen blijft, wordt de hele Hoorneboeg vanzelf je thuis en na een aantal dagen ken je alle bospaadjes van ons kleine gehucht op de heuvel!

In het Heihuis hebben we plek voor 8 overnachtingen, verdeeld over 5 kamers. Maar als je met een grotere groep komt of als alle deelnemers liever de privacy van een eigen kamer hebben, dan hebben we op De Hoorneboeg nog meer plekken waar je kunt blijven overnachten. Allemaal steeds anders, op maximaal 5 minuten lopen van het Heihuis en met zorg voor je klaargemaakt!

De slaapkamers in het Heihuis verschillen allemaal van elkaar:
• Kamer 1: 2-persoons met een 2-persoonsbed (of 2 enkele bedden), een inloop-douche en een vrijstaand bad in de kamer (deze kamer is geschikt voor 2 personen als je elkaar goed kent)
• Kamer 2: 2-persoons, 2 enkele bedden van normaal formaat
• Kamer 3: 2-persoons met 2 enkele twijfelaars (één ruim bed beneden, één ruim bed op de vide waar je met hulp van een laddertje komt)
• Kamer 4: 1-persoons met een ruime twijfelaar onder het schuine dak
• kamer 5: 1-persoons in de werkkamer beneden waar we van een fijne stoel een heerlijk bed maken

De badkamer op de eerste verdieping heeft een inloopdouche, wastafel en toilet. Deze deel je dus met elkaar. Op de begane grond is een tweede toilet.

8
8
8
60

eten en drinken

We verzorgen je graag met eten dat je goeddoet en je fijne momenten bezorgt. Samen rond de tafel waar je de tijd hebt om even stil te zijn of juist even lekker bij te praten…

alles wat je verder nodig hebt

Yogamatten, meditatiekussens, dekentjes, maar ook een flip-over tot een beamer, we hebben het allemaal in huis!