We zijn een verzameling mensen met uiteenlopende kennis en passies. We herkenden bij elkaar eenzelfde drijfveer: de wens en ambitie om iets moois en zinvols toe te voegen aan de wereld. Groot of klein, ver weg of juist dichterbij. Idealistisch wellicht, maar waarom zouden we niet gewoon beginnen?

Hen kom je tegen of krijg je aan de lijn!

Of je nou langskomt of iets wilt regelen, grote kans dat je met één van deze teamleden te maken krijgt…

Meike Lockhorst

Eten, drinken, events en beheerder - Ongebreidelde energie met groot organisatietalent. Met haar maak je gewoon altijd graag een praatje! En: het kan altijd nog een tíkkie beter volgens haar... Samen met Kevin een van de bewoners!

Kevin McMulkin

Chef keuken, moestuin en beheerder - Kweekt met zorg allerlei groenten en laat je graag proeven hoe lekker die zijn. Lepelt in het voorbijgaan soms enkele diepe wijsheden op... En zijn relativeringsvermogen stemt vrolijk!

Anja Metselaar

Locatieteam- Van de eerste koffie tot de schone lakens op je bed, Anja zorgt ervoor dat elke dag weer alles op rolletjes loopt! Grote kans ook dat je haar aan de telefoon krijgt als je belt. Ze loopt over van de ideeën en kent De Hoorneboeg (bijna) als geen ander. We komen altijd graag even bij haar aanwaaien in het receptiehuis, maar daar heeft ze natuurlijk helemaal geen tijd voor... Wel voor jullie, de gasten! Ze laat het je aan niets ontbreken!

Manon Welling

Reserveringsteam - Geniet bijna als geen ander ander van de plek en herinnert ons daar ook steeds weer aan als we onze pauzes achter onze toetsenborden willen doorbrengen. Heeft de hele agenda in haar hoofd en sluist iedereen daar vakkundig doorheen! Ze is bovendien een heel fijne Shiatsu-masseur.

Liliana Lamme

Locatieteam - Nog even een doekje over de tafel, kaarsjes aan, de theedoos vol... al die zorg en liefde voor details maakt dat het zo heerlijk voelt als je binnenkomt. Vriendelijkheid is bij haar iets heel vanzelfsprekends en lijkt altijd moeiteloos te gaan. Is al heel lang thuis op De Hoorneboeg en geniet nog steeds enorm van deze plek.

Drie stappen voor...

Denken wij dat we er zo’n beetje zijn, hebben deze mannen weer iets nieuws bedacht! Maar laten we eerlijk zijn: zonder hen zouden we nooit zo ver zijn gekomen.

Kristiaan Kamerling

Bestuur en Denktank - Hoor je iemand fluiten? Grote kans dat Kris in de buurt is! Optimist die altijd wel tien mogelijkheden ziet waar alle anderen een beetje stil vallen... Grote zorg voor een duurzame wereld en vol ideeën voor verbetering hiervan, ook voor op De Hoorneboeg.

Raymond Dommanschet

Bestuur, (persoonlijk) leiderschap en Denktank - Met een achtergrond in zowel het zakenleven als de sociale kant én een groot hart voor anderen, bracht Raymond een schat aan ervaring die hij nu gebruikt om De Hoorneboeg te ontwikkelen. Maakt voor veel van ons veel mogelijk.

Jeroen Voskamp

Bestuur en Denktank - Weloverwogen werkt Jeroen al langere tijd aan het verbeteren van verschillende maatschappelijke problemen. Neemt hierin het liefst zoveel mogelijk mensen mee, zonder afstand te doen van zijn gezonde, Twentse, realisme.

Programmamakers en energie achter de schermen

Hoe brengen we de inspiratie voor verandering de wereld in? Onze programmamakers hebben ieder een eigen invalshoek en zoeken steeds naar manieren om de verbinding met jezelf, met anderen én met de natuur tastbaar – op De Hoorneboeg – vorm te geven.

Achter de schermen vind je verder onmisbare energie die maakt dat alle ideeën worden omgezet in vorm en onze organisatie de weg kan gaan die we met elkaar graag opwillen!

Mark Aink

Denktank en bestuur - Kalm, aandachtig en met een brede glimlach, maar ondertussen... bruist en knettert het in en om hem heen van het activisme voor een veel groenere aarde met meer verdraagzaamheid! Vanuit een diepe overtuiging dat het anders kan geeft hij steeds weer nieuwe energie aan initiatieven om daar uiteindelijk echt uit te komen.

Willemijn Metselaar

Persoonlijke ontwikkeling en events - Willemijn zoekt net zo lang tot alles klopt en borrelt en bruist van de ideeën! Verbindt graag mensen en mogelijkheden, zoekt altijd naar 'samen' (waar wij dan weer erg van genieten...) én heeft een grote wens om De Hoorneboeg vooral een plek te laten zijn voor iederéén die het zo nodig kan hebben.

Monique Jansse

Monique is oprichtster van Happy Soul Travel, al meer dan 13 jaar dé specialist op het gebied van diverse retraites. Haar ultieme droom werd werkelijkheid toen ze op De Hoorneboeg haar eigen retreatdomein mocht creëren. Hier organiseert ze diverse weekenden aan de hei en verzorgt de retreat programmering van Aan de Hei.

Natasja van der Meer

Kunst, ambachten en natuur - Dat de inrichting van onze plekken heel eigen is - heel subtiel bijzonder met mooie kunst en meubels die net even anders zijn - dat is het werk van Natasja! Heel veel dingen maakt ze zelf - tot alle shampoo aan toe :) De natuur is daarbij altijd haar leidraad, met de schoonheid en genialiteit die er al in zit. En jeetje... dat doet ze altijd in een vliegende vaart!

Marsha van den Bosch

Geldzaken - Marsha heeft een heel interessante mix van werkzaamheden. Behalve onze financiën, zet ze zich in voor permacultuur! Beide zijn complex maar functioneren toch ook weer wel in een bepaald systeem... mooie parallellen. Bij ons brengt ze rust - zo fijn dat alles altijd zo klopt en met zorg wordt gedaan!

Mieke Alers

Geldzaken - Mieke haar hart ligt niet alleen bij de natuur, waar ze wekelijks buiten te vinden is, maar ook bij de mensen om haar heen. Ze heeft een simpele maar levensveranderende tip in ons leven gebracht: kopjes voorverwarmen voordat de koffie erin gaat. Heerlijk! Deze zet ze dan ook graag voor ons, altijd met een glinstering in haar ogen. Met haar oog voor detail is de boekhouding in goede - en warme, handen.

Lisanne Reurekas

Marketing - Rond deze harde werker hangt heel vaak een twinkelingetje die ons vrolijk maakt! Heeft aandacht voor alles om haar heen, zodat ze feilloos aanvoelt wat nodig is. Dat zet ze heel mooi om in vorm, kleur en woorden in onze (online) wereld die daardoor voor ons zo verbindend voelt. Als het even kan, duikt ze ook graag even de moestuin in!

Sonja Bongard

Natuur - Als het maar buiten kan gebeuren, is Sonja er graag bij! Ze beleefde al mooie avonturen in de wereld, maar voelt zich gelukkig ook thuis bij ons. Voor programmering in of met de natuur heeft ze mooie ideeën. Bovendien helpt ze ons met de Hoorneboeg-programmering en geniet ze erg van geregel waar ze enorm goed in is :)

Edwin Ceelie

Van alle klussen thuis - Schroefje los? Lamp kapot? Kopje koffie drinken....? Ed komt eraan! Wordt blij van goed gereedschap, keurig opgeborgen in zijn nieuwe bus en heeft echt een gloeiende hekel aan klussen in de regen. Maar op alle andere momenten het zonnetje in huis ;)

Magda Corsten

Moestuinteam - 'Kom anders even wat eerder, dan laat ik je nog even het een en ander proeven!' En vervolgens verbaas je je over smaken en geuren en hang je aan haar lippen. Met groot enthousiasme zet ze je aan het werk en wil je niet meer stoppen! Als coördinator van de vrijwilligers in de moestuin maakt het ze altijd gezellig, leert ze je veel en wil je nooit meer weg...

Angelique Petit

Voedseltuin - Haar reis begon lang voordat onze buitenplaats de plek werd die het vandaag de dag is. In een tijd waarin de remonstranten hier woonden, wist Angelique al nieuw leven te blazen in de moestuin. Als toegewijde vrijwillig buigt ze zich nu over de voedseltuin en haar passie voor eetbare planten werkt aanstekelijk. Wanneer ze niet tussen de gewassen wandelt, bevindt ze zich vaak tussen de toetsen als pianolerares: leven in harmonie!

Stichting Buitenplaats De Hoorneboeg

Buitenplaats De Hoorneboeg is ondergebracht in een stichting en heeft een ANBI-status.

Wil je meer weten over onze doelstelling, organisatie en ons beleidsplan inzien?

En natuurlijk kunnen we het niet alleen...

Vanuit allerlei hoeken krijgen we hulp aangeboden, heel fijn! Van vrijwillige inzet bij het onderhoud tot professionals die zich herkennen in waar het ons om gaat en ondersteunen. Heel veel dank!

De vrijwilligers van het Goois Natuurreservaat

Sinds 2013 werken elke dinsdag, woensdag en donderdag in totaal zo’n 40 vrijwilligers in de natuur op en rond De Hoorneboeg.

Met als een pipowagen bij de moestuin als hun voorlopige thuisbasis, helpt de groep mee met het behoud van de kenmerkende cultuurhistorische landschapselementen op het landgoed.
Naast het werk is er tijd voor koffie en gezelligheid.

Wil je ook meehelpen? Neem contact met ons op!

De boscommissie

De boscommissie bestaat uit mensen met hart voor natuurbehoud en kennis van zaken. We willen alle 13 hectares van De Hoorneboeg graag zo mooi houden als ze zijn. Voor onze gasten en onszelf, maar misschien nog wel belangrijker: voor alle planten en dieren die hier thuishoren.

Philip Schmittmann
Marian Schouten
Lars van Beusekom