Restaurant Bij de Tuinman

Bij de Tuinman is het vegetarische restaurant op Buitenplaats De Hoorneboeg. Vanaf het komende voorjaar kun je hier, aan de rand van de moestuin, genieten van lekker eten met groentes in de hoofdrol. Als het even kan uit onze eigen tuin!

We kunnen zelf bijna niet wachten...

Onze moestuin ligt er al mooi bij, maar binnen is nog het één en ander te doen. Zodra we klaar zijn, laten we het weten en zetten we de deur voor je open!

Je kunt bij ons straks een lekkere kop koffie drinken en gerechten waarin groenten de hoofdrol spelen. We maken daarbij zoveel mogelijk gebruik van de producten van De Hoorneboeg: honing van de imker uit de tuin en appelcider van onze buurman van de distilleerderij.

Binnen wordt het al heel gezellig. Straks kunnen we 30 gasten ontvangen en op het terras is plek voor 40 personen.

Bij de Tuinman ligt aan de rand van de moestuin, midden in het bos. Grote kans dat je straks langer blijft dan je van plan was…

De moestuin

We begonnen hier niet met niets. Sinds 1881, toen de tuinmanswoning werd gebouwd, ligt hier de moestuin van De Hoorneboeg. Sommige periodes werd het wat vergeten, maar de afgelopen 10 jaar is de moestuin weer in gebruik.

Aan de rand staan struiken met verschillende bessen en ook bramen en frambozen. Dit jaar hebben we al veel kunnen oogsten, zoals pompoenen, courgettes, bonen en aardappelen. We verbouwen veel verschillende soorten groenten en kruiden. Vers van het land smaakt het vaak het lekkerste.

We gebruiken geen kunstmatige bestrijdingsmiddelen. Onze groenten gedijen met natuurlijke mest, compost en geduld.

Meike Lockhorst en Kevin McMulkin

De afgelopen jaren hebben we in Utrecht met plezier een oude, vergeten kas weer productief gemaakt. In deze ‘Eet en Kweekplek’ verbouwden we allerlei soorten groenten om te verkopen én je kon hier aanschuiven voor een etentje. Ook organiseerden we bijzondere momenten in onze kas, zodat je tussen de boontjes en bij een vuurkorf, zat te luisteren naar muziek of kennis kon maken met anderen aan een lange tafel onder het motto: ‘Wat de kas schaft’.

Het is bijzonder om mensen te laten zien dat je van heel eenvoudige dingen heel erg kunt genieten. Vaak is er maar zo weinig voor nodig.

We vinden het bijzonder dat we dit nu voort kunnen zetten op De Hoorneboeg. De moestuin is prachtig en in de oude tuinmanswoning maken we een restaurant. Het ziet er al heel mooi uit! In de keuken koken we nu al voor de gasten van de andere locaties op De Hoorneboeg.

Eten in de kas

Gasten van andere locaties van De Hoorneboeg kunnen eten in de kas. Gebouwd in 1881 en in 2018 compleet gerestaureerd!

Hulp van vrijwilligers

Het groeit hier (bijna) helemaal vanzelf en soms gaat het zo hard dat de hulp van onze vrijwilligers wel heel fijn is. En bovendien heel gezellig!