In de Luwte

Tussen de bomen en aan de rand van de hei, ligt In de de Luwte. Dit voormalige kapelletje – en jarenlang ook de bibliotheek van de buitenplaats met kasten vol boeken over filosofie – is een fijne, stille plek met veel privacy voor je groep.

Stil en sereen...

Via de serre kom je in de grootste ruimte – voor je dagretreat of groepssessie. Deze zaal heeft een mooie, houten vloer met een gewoven kleed. In de grote kast liggen meditatiekussens en lekkere dekens voor je klaar. We hebben ook yoga-matjes, yogastoelen en gewone stoelen voor je om te gebruiken.

Bekijk hier welke opstellingen we voor je kunnen klaarzetten.

Rondom in de ruimte staan gemakkelijke stoelen en bankjes voor oefeningen of gesprekken in kleinere groepen.

De grote ramen van de tuindeuren laten veel licht naar binnen en bij mooi weer kun je deze helemaal open zetten. Je komt dan in de tuin – met een terras – die heel besloten ligt en die je goed kunt gebruiken voor oefeningen en opdrachten. Het bos rondom In de Luwte heeft mooie plekken die je kunt integreren in je programma en ook de heuvel is dichtbij. Daar loop je binnen 2 minuten naartoe.

16
25
20
25
80

De serre

Dit is de plek waar je binnenkomt – een fijne, lichte ruimte met een grote houten tafel waar iedereen aan kan schuiven. Het bos ligt om je heen en door de grote ramen is er altijd iets te zien.

Even koffie drinken voor je begint, samen lunchen of als je in groepen uit elkaar wilt kunnen gaan; daar is de serre een fijne plek voor.

Thee en koffie kun je de hele zelf dag maken – ook een lekkere latte of espresso.

Voorbij het keukenblok kom je bij de toiletten en de ruime garderobe waar je ook je schoenen kwijt kunt als je dat wilt.

Ook aan deze kant ligt een tuin – groter dan aan de achterzijde – en de grote bomen om je heen geven je veel privacy. Hier kun je oefeningen doen op het gras of een vuur maken bij de kampvuurplaats. De heuvel ligt vlakbij en via een hek ben je zo bij de heide voor als je zin hebt in een wat langere wandeling.

Meerdaagse in In de Luwte

Wil je meerdere dagen blijven? Midden in de stilte van De Hoorneboeg kun je blijven logeren op mooie plekken. Allemaal steeds anders, op maximaal 5 minuten lopen van In de Luwte en met zorg voor je klaargemaakt!

Een weekend, door de week of nog langer...

Als je meerdere dagen blijft in In de Luwte, wordt de hele Hoorneboeg vanzelf je thuis. Je logeert op mooie plekken her en der op onze buitenplaats, schuift aan bij Bij de Tuinman voor lekkere maaltijden en na een aantal dagen ken je alle bospaadjes van dit kleine gehucht op de heuvel!

15
25
20
17 (10 kamers)

eten en drinken

We verzorgen je graag met eten dat je goeddoet en je fijne momenten bezorgt. Samen rond de tafel waar je de tijd hebt om even stil te zijn of juist even lekker bij te praten…

alles wat je verder nodig hebt

Yogamatten, meditatiekussens, dekentjes, maar ook een flip-over tot een beamer, we hebben het allemaal in huis!