Voor een inspiratievolle dag!

Op De Hoorneboeg, midden in de natuur, is het stil van zichzelf zodat je eigen inspiratie weer de ruimte kan krijgen. We delen de plek graag met je als je mensen met zichzelf, met elkaar of met de natuur wilt verbinden om zo de wereld weer een stuk mooier te maken.

We hebben heel verschillende ruimtes – hier in het kleine gehucht rond de heuvel – met ieder een eigen sfeer en mogelijkheden. Restaurant Bij de Tuinman verzorgt je hele dag met eten en drinken dat je goeddoet, als het even kan uit de eigen moestuin. Een kampvuur of yoga-sessie kan je dag zomaar heel anders laten verlopen, dus ook dat soort zaken regelen we ook graag voor je.

De Boszaal

In één van de beide verbouwde boerderijen van ‘Aan de Hei’ vind je de Boszaal. Anton Sinkel (van de winkels van Sinkel) liet deze bouwen toen hij op De Hoorneboeg woonde met zijn gezin. Later hebben vele ‘meisjes uit de fabriek’ hier hun – vaak enige – vakantieweek doorgebracht, mogelijk gemaakt door mejuffrouw Pijnappel.

De schuur ligt aan de rand van het bos en binnen is het licht en ruim, met grote ramen en een mix van vintage, hip en historie.

Grote tafels, fijne banken en een zithoek bij de kachel maken deze ruimte geschikt voor allerlei soorten bijeenkomsten – teammeetings, presentaties en ook als stilte en meditatie onderdeel is van je programma of als je een intiem concert wilt organiseren.

16
30
30
30
95

De Heizaal

In één van de beide verbouwde boerderijen van ‘Aan de Hei’ vind je de Heizaal. Ooit was dit de schuur voor de schapen van de familie Sinkel, gebouwd in de stijl van zijn geboortestreek bij Bremen waar hij duidelijk met weemoed aan terugdacht. Nu is het een heerlijk stille plek met behalve de heizaal ook een gezellige bibliotheek, met heel mooi uitzicht door de grote ramen.

In de vroegere schapenstal zijn de grote staldeuren verwisseld door ramen waar het licht door binnenstroomt en je een prachtig zicht hebt op de tuin en de heide. Het is een fijne plek voor yoga en meditatie – de zaal heeft vloerverwarming – maar is evengoed heel prettig als je stoelen (en tafels) wilt gebruiken of voor een presentatie.

Voor het ontvangst van je groep en de pauzes kun je gebruik maken van de bijbehorende bibliotheek. Een fijne ruimte met grote houten tafels en een houtkachel.

18 - 21
30
30
30
90

In de Luwte

In de Luwte is één van de meest stille plekken op De Hoorneboeg en een fijne basis voor een training, retreat of sessie met je team. Dit voormalige kapelletje – en jarenlang ook de bibliotheek van de buitenplaats met kasten vol boeken over filosofie – is een plek met veel privacy voor je groep.

Een ruime zaal met veel licht en grote deuren die open kunnen, een serre waar je met elkaar rond een grote tafel kunt zitten, thee en verschillende soorten koffies die je zelf kunt maken wanneer je maar wilt, het bos rondom je en aan twee kanten een fijne tuin en een kampvuurplaats.

13 - 16
25
20
25
80

Het Heihuis

Ooit woonde hier de schapenboer, maar nu is het een heerlijk en ruim huis met geweldig uitzicht over de hei. Een fijne plek om je met een kleinere groep een dag terug te trekken.

Onder de lichtkoepel in de nok van het dak staat een grote tafel en bij de openhaard vind je de zithoek. Ook als je in een kring wilt werken, kun je hier prima uit de voeten. In de open keuken kun je de hele dag door thee maken of een lekkere kop koffie.

Rondom ligt een grote bostuin.

8
8
8
40

In de Villa - Grote Kamer

Op de eerste verdieping van de duurzame en sfeervol verbouwde Villa heb je veel ruimte met een prachtig uitzicht en zit je in de sfeer van lang geleden, vermengd met stijlvolle vintage en bijzondere kunst.

Voor de vele deuren met ramen tot de vloer staat een grote tafel. Als het mooi weer is, kun je alle deuren openzetten en vanaf de veranda over de heide kijken met de kronkelige grove dennen. Door deuren van glas kom je in de zitkamer met een houtkachel en wat luiere stoelen en banken. Thee en verschillende soorten koffie kun je de hele dag door zelf maken.

9
14 (+6)
14
35

Het stille Midden

Op de flank van de heuvel ligt Het stille Midden. Jarenlang was dit het thuis van de ‘boswachter van De Hoorneboeg’; klein maar fijn en echt oer- en oergezellig. Hier kun je je de hele dag onvindbaar voelen voor de rest van de wereld.

Het huis heeft een woonkamer met een grote tafel, een gezellige zithoek en geweldig uitzicht. Overal waar je kijkt is het groen en je kunt een vuurtje maken in de openhaard. Ook in de eetkamer kun je rond de tafel zitten en in de aangrenzende open keuken kun je, thee en verschillende koffies zetten wanneer je maar wilt.

5
6
6
25 + 10

In de villa - Zolder

Onder de grote dakkapellen op zolder vind je lichte werkplekken en in het midden een grote tafel waar je met je groep omheen kunt zitten. Een heel fijne plek voor een creatieve sessie of als je beslotenheid zoekt met een kleinere groep. Niemand die je stoort en rondom overal bomen om je heen.

In de pantry kun je zelf je koffie (of een lekkere espresso of cappuccino) maken en thee zetten. Het toilet is in de badkamer, eveneens op zolder, én ook op de eerste verdieping (waarvoor je dus even de trap af moet).

5
10-14
14
43

In de Villa - Clubhuis

De hele begane grond, inclusief een keuken: dat is ons clubhuis! Dit is de plek als je een concert wilt organiseren of een bijzondere avond met sprekers, film of muziek. Ook als je iets te vieren hebt en je in gedachten grote gedekte tafels in de tuin voor je ziet zou dit wel eens de ruimte kunnen zijn die je zoekt!

Rondom het Clubhuis ligt de tuin met een mooi terras en een kampvuurplek.

Binnen vind je een aantal grote tafels waar je met je groep aan kunt zitten om te eten – of om te overleggen. We kunnen hier ook een opstelling voor je maken die geschikt is voor een training. Rond de kachel is een gezellige plek waar een lekkere bank voor je klaarstaat met een paar fijne stoelen. Als je liever twee verschillende ruimtes wilt, kunnen we het Clubhuis voor je opdelen met behulp van een ingebouwde uitschuifwand.

23
60 (70 THEATER)
40
78

De tipi

Aan de rand van de heuvel staat onze tipi. Onder het tentdoek, met het geruis van de wind door de bomen op de achtergrond, zit je hier rond een vuurplaats.

Het is bijzonder om in de tipi te zitten – door de ronde vorm en het vuur waar je omheen zit en je opwarmt. De tipi is bovendien ook comfortabel gemaakt voor je met zes fijne stoelen die je kunt aanvullen met houten bankjes, op de grond liggen kleurrijke en warme kleden en als het nodig is kunnen we ook de vloerverwarming voor je aanzetten.

Ook hier kun je thee en koffie maken en als het mooi weer is, kun je tijdens een pauze even buiten zitten aan de picknick-tafel.

De tipi is ingewijd en daardoor ook heel geschikt voor vuurceremonies.

6
8 (15)
15
20

Eten en drinken

We verzorgen je graag met eten dat je goeddoet en je fijne momenten bezorgt. Samen rond de tafel waar je de tijd hebt om even stil te zijn of juist even lekker bij te praten…

Alles dat je nodig hebt

Yogamatten, meditatiekussens, dekentjes, maar ook een flip-over tot een beamer, we hebben het allemaal in huis!