De Heizaal

In één van de beide verbouwde boerderijen van ‘Aan de Hei’ vind je de Heizaal. Ooit was dit de schuur voor de schapen die Anton Sinkel (van de winkels van Sinkel) liet bouwen toen hij op De Hoorneboeg woonde met zijn gezin.

De bouw is bijzonder – zo vind je ze nergens in deze buurt – en dat komt vanwege de weemoed naar de streek rond Bremen waar hij opgroeide.

Nu is het een heerlijk stille plek met behalve de heizaal ook een gezellige bibliotheek, met heel mooi uitzicht door de grote ramen.

De Heizaal

In de vroegere schapenstal zijn de grote staldeuren verwisseld door ramen waar het licht door binnenstroomt en je een prachtig zicht hebt op de tuin en de heide.

Bij mooi weer kun je een van de deuren helemaal open zetten en loop je direct de tuin in.

Het is een fijne plek voor yoga en meditatie – de zaal heeft vloerverwarming – maar is evengoed heel prettig als je stoelen (en tafels) wilt gebruiken of voor een presentatie. Daarvoor hebben we alles in huis. Hier vind je verschillende mogelijkheden voor opstellingen met stoelen en tafels.
Voor het ontvangst van je groep en de pauzes kun je gebruik maken van de bibliotheek. Dat is de ruimte waar je binnenkomt, met een grote tafel en een houtkachel.

30
30
30
90

Met de bibliotheek als fijne zitkamer

Dit is de ruimte waar je binnenkomt – na het halletje – en kunt aankomen met een kop koffie of thee. Ook in de pauzes of als je even aan een opdracht wilt werken is dit een fijne plek.

Je kunt aanschuiven aan twee grote houten tafels of bij de kachel op de bank. In de keuken kun je de hele dag zelf je koffie en thee maken. Toiletten zijn even verderop in een eigen halletje.

Aan de kant van de heide ligt een groot terras en natuurlijk kun je ook gebruik maken van de tuin!

De Heizaal wordt vaak gecombineerd met de Boszaal (in de boerderij die hiernaast ligt). Je kunt in dat geval via een corridor – overdekt en heel mooi van glas gemaakt – heen en weer lopen, zodat beide boerderijen als één geheel voelen. Als je alleen gebruikt maakt van de Heizaal en meerdere dagen blijft, is de bibliotheek een heel fijne huiskamer.

Meerdaagse in de Heizaal

Als je meerdere dagen blijft, wordt de hele Hoorneboeg vanzelf je thuis en na een aantal dagen ken je alle bospaadjes van ons kleine gehucht rond de heuvel…

EEN WEEKEND, DOOR DE WEEK OF NOG LANGER...

In Aan de Hei kun je blijven overnachten met 26 deelnemers. Maar als je groep groter is, of als alle deelnemers liever de privacy van een eigen kamer hebben, dan hebben we op De Hoorneboeg nog meer plekken waar je kunt blijven overnachten. Allemaal steeds anders, op maximaal 5 minuten lopen van Aan de Hei en met zorg voor je klaargemaakt.

De slaapkamers in Aan de Hei:
12 één-persoonskamers
7 twee-persoonskamers

Alle kamers hebben eigen sanitair (wastafel, douche en toilet) en een bureau.

Bovendien kun je gebruik maken van de hamam en de massageruimte in Aan de Hei.

Wil je een aantal dagen blijven met een grotere groep? Dan kun je ook Aan de Hei in zijn geheel gebruiken. Hier vertellen we je daar meer over!

eten en drinken

We verzorgen je graag met eten dat je goeddoet en je fijne momenten bezorgt. Samen rond de tafel waar je de tijd hebt om even stil te zijn of juist even lekker bij te praten…

alles wat je verder nodig hebt

Yogamatten, meditatiekussens, dekentjes, maar ook een flip-over tot een beamer, we hebben het allemaal in huis!