SILENT SUNDAYS

Een dag in stilte… de tijd nemen om te luisteren naar alles wat in jou leeft. Daar ruimte aan te geven en de rijkdom van je eigen wijsheid ervaren. Deze dag is helemaal voor jou.

Zonder afleiding en met hulp van heel toegankelijke yoga-, meditatie- en ademhalingsoefeningen kom je geleidelijk aan tot rust en heb je de tijd om te ontdekken wat zich daar ontvouwt. De natuur helpt je erbij – neem fijne schoenen mee voor een wandeling – en ook tekenen, schrijven, rondlummelen en dromen leer je op deze dag kennen als heel productieve bezigheden…

Als je weer naar huis gaat, is er ruimte in je hoofd gekomen en heb je jezelf op een nieuwe manier leren kennen. Al dit moois neem je mee, samen met de zachtheid en de verbinding die je voelt.

Kom je liever iets langer? Klik dan hier voor de 3-daagse of hier voor de 5-daagse Silent Sunday Specials.

EEN DAG MET AANDACHT

Zo ziet de dag eruit
Tussen 9.30 en 10.00 kan je lekker een kopje koffie of thee nemen, de plek leren kennen en alvast kennismaken met Annemieke of Sharon en de anderen die vandaag de stilte met jou opzoeken.

10.00 – 12.00: Annemieke of Sharon heet je welkom, vertelt over het programma van de dag en met behulp van yoga- & meditatie-oefeningen dalen we samen de stilte in

12.00 – 14:00 Lunch van Bij de Tuinman op De Hoornboeg en tijd voor jezelf om geleidelijk aan nog meer te verstillen

14.00 – 15.30 Naar buiten, we vertragen in de natuur en met behulp van eenvoudige aandachts-oefeningen maak je contact met de verbinding met de natuur – die er altijd is

15.30 – 16.45 Kopje thee en tijd om te doen wat in je opkomt: tekenen, in je dagboek schrijven of juist even heerlijk dagdromen

16.45 – 17.30 We mediteren en komen daarna samen weer ‘bovendrijven’; we delen ervaringen en sluiten af

Liefdevolle begeleiding
Een dag in stilte kan heel goed in je eentje, maar het kan heel behulpzaam zijn om een beetje gedragen te worden. Tijdens de Silent Sundays begeleiden Annemieke of Sharon je in het vinden van de stilte, met een fijn programma en in een veilige bedding waarin altijd ruimte is voor vragen, om even uit te wisselen of als je – ook zonder heel aanwijsbare reden – gewoon even behoefte hebt aan contact.

De prijs voor een Silent Sunday is € 135,- (lunch, koffie, thee en van tijd tot tijd iets lekkers zitten daar allemaal bij in). Kom je met de auto? Voor € 5,- reserveren we een plek voor je op onze parkeerplaats.

Iedere eerste zondag van de maand

Door de verschillende begeleiding en het wisselen van de seizoenen hebben ze steeds een eigen accent.

Liever langer de stilte in?

We organiseren ook regelmatig een 3-daagse of 5-daagse Silent Sunday Special. Lekker lang in de stilte met meditatie, yoga, kampvuur, meerdere overnachtingen op één van de stille plekken hier op De Hoorneboeg en eten en drinken van restaurant Bij de Tuinman of een eigen retreatchef.

Zij nemen je mee

We zijn heel blij dat Annemieke en Sharon deze dagen begeleiden. Ze hebben beide jarenlange ervaring, blijven zelf ook steeds nieuwsgierig en doordat ze zelf op hun gemak zijn met stilte, voelt het opzoeken van de stilte met hen als een heel vanzelfsprekende reis.

Voor als je nieuwsgierig bent of nog niet zeker bent of het iets voor je is, kun je bijvoorbeeld de interviews lezen met Annemieke en Sharon, waarin zij vertellen wat de stilte voor hen betekent.

Annemieke Rodenburg

Al sinds 2000 geef ik met veel liefde stiltedagen en stilteretraites via mijn organisatie Hartenlicht. Stilte is voor mij een reis die je steeds dieper in jezelf brengt, naar je eigen oorspronkelijkheid van liefde. In stilte reis je voorbij al je gedachten en overtuigingen en laat je stress achter je. Je drukke hoofd komt tot rust en je hart wordt klaar wakker. Stilte is dus veel meer dan de afwezigheid van geluid, het brengt je thuis in je hart, de plek waar het oordelen wegvalt en je wijsheid en je liefde kan stralen. Bij mijn meditaties en begeleiding staat het hart centraal. Voor mij kan de stilte landen wanneer er een bodem van zelfliefde en compassie mag zijn.

De stilte kwam in mijn leven tijdens een retraite die ik deed in Nepal op een Tibetaans Boeddhistisch klooster. Het heeft mijn leven en pad veranderd. Ik wist vanaf toen dat ik ook anderen wilde meenemen om de pure kracht van stilte te laten ervaren. Daarnaast is de natuur voor mij een belangrijke spiegel en bron van stilte. De eenvoud, de pure schoonheid en het gewoon Zijn van een boom, een berg of een meer, brengt me iedere keer weer terug bij mezelf.

Naast de stilte heb ik sinds 1998 een drukke praktijk voor aurareading en coaching en geef ik trainingen en cursussen over intuïtieve- en spirituele ontwikkeling.

Sharon Huisman

Als begin twintiger ervoer ik voor het eerst wat stilte met je kan doen.

Ik deed mee aan een 10-daagse stilteretraite met een diep verlangen om mijn herriehoofd tot zwijgen te brengen. Alhoewel het een indrukwekkende ervaring was, ontdekte ik pas jaren later dat stilte een innerlijke beweging is, die je niet eenmalig in een cursus of retraite maakt, maar steeds weer opnieuw. Met vallen en opstaan en met veel geduld en zachtheid voor je eigen groeiproces.

Stilte werd een rode draad in mijn leven en ik maakte er zelfs mijn werk van.

Mijn opleiding Social Work aan de Hogeschool van Utrecht en diverse opleidingen en cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling vormen daarvoor de basis. De verdieping en inspiratie die ik meeneem in mijn werk komen voort uit het leven zelf en de verbinding met de natuur in het bijzonder.

Als Stiltemaker nodig ik uit tot verzachten, verstillen en verbinden, om zodoende liefdevol contact te maken met jezelf en wat er in jou leeft. Naast stiltedagen, retraites en persoonlijke begeleiding geef ik wekelijks met veel plezier yin yogales. Daarnaast deel ik met mijn vriend een grote interesse in permacultuur, gemeenschappelijk wonen en vegetarisch koken. We wonen samen met onze 9-jarige zoon in een woongemeenschap in Arnhem.