Vind jezelf in je ademkracht

Ademhalen – vaak ben je er niet bewust mee bezig. Wat als je er wel bij stil zou staan en wat levert het je op als je je ademhaling zou verbeteren? Daarover gaat deze workshop. Over ontspannen, energie vrijmaken, over ruimte maken, over in contact zijn met je lichaam en kalm zijn in je hoofd. En misschien zelfs wel je neiging tot controle iets loslaten.

Tijdens deze workshop word je begeleid door een van deze bekende adem-experts: Fenneke Dam of Rob Koning (Mr. Breath). Behalve theorie leer je verschillende technieken die je ook thuis kunt toepassen. Tijdens de oefeningen ervaar je al meteen de vele voordelen. Na afloop ga je weer ontspannen naar huis.

Hoe ziet de dag eruit?

Tussen 9.30 en 10.00 ben je welkom en is er tijd voor een kop thee of koffie met iets lekkers erbij. Je hebt de tijd om de plek te leren kennen en alvast de groep en de trainer te ontmoeten. Je wordt deze dag professioneel begeleid door Fenneke Dam of Rob Koning (Mr. Breath). Verderop op deze pagina vertellen we je meer over deze ervaren experts.

Ademwerk gaat in de eerste plaats over bewustwording. Na een welkom en eerste introductie over wat ademhaling voor je kan doen, oefen je in de ochtend verschillende ademtechnieken die je verbinden met dat wat onbewust in jou aanwezig is. Zo kom je steeds dichterbij dat wat in jou leeft – soms zacht en subtiel, soms juist heel helder een zeer aanwezig – alles wat zich voordoet is even waardevol om te ontdekken.

Tussen de middag verzorgt restaurant Bij de Tuinman een heerlijke, vegetarische lunch. Ook heb je de tijd om even lekker naar buiten te gaan. Een rondje door het bos of over de heide… altijd fijn.

Na de lunch verdiepen we de dag, bijvoorbeeld door nog wat meer achtergronden te vertellen en je te laten ervaren hoe behulpzaam bewegen is bij het loslaten van spanning. De ademhaling blijft steeds de leidraad – en zo wordt je geleidelijk aan steeds meer vertrouwd met dit anker in jezelf, dat er hoe dan ook altijd is, en de wijsheid die het je kan geven. Rond 17:00 uur ronden we de dag af, nadat we ook de tijd hebben genomen om ervaringen van deze dag met elkaar te delen.

Wil je erbij zijn?

We organiseren deze workshop meerdere keren per jaar – steeds op de derde zondag van de maand. Het onderstaande overzicht vullen we regelmatig aan.

– Zondag 18 september 2022 (Mr. Breath)
– Zondag 23 oktober 2022 (Fenneke Dam)

Deelname aan deze dagworkshop kost € 150,-.
Lunch, koffie, thee en gezonde tussendoortjes zitten daar allemaal bij in.
Parkeren kost € 5,-

Over Rob Koning (Mr. Breath)

Rob Koning is oprichter van Mr. Breath en expert op het gebied van ademhaling. Hij heeft met duizenden mensen ‘geademd’ en schreef de bestseller “Ontdek de kracht van ademen’. Jaren geleden had hij een burn-out en ademhalingsoefeningen hielpen hem weer op de been. Nu deelt hij zijn kennis met de rest van de wereld en laat iedereen de kracht van bewust ademen ervaren. Rob leidt met zijn team in Mr. Breath mensen op tot all-round ademcoach en organiseert regelmatig retreats en trainingen.

Over Fenneke Dam

Fenneke Dam is ademcoach, trainer en co-founder van de Opleiding tot Ademcoach. Ze geeft individuele sessies, groepssessies, trainingen voor particulieren en bedrijven, retreats in binnen en buitenland en ze leidt mensen op tot Ademcoach. Fenneke gebruikt de helende werking van de adem en de wijsheid van het lichaam. Met haar kundige, invoelende en liefdevolle manier ondersteunt ze jou en daagt ze je uit om je werkelijke authentieke zelf te herontdekken en ruimte te geven.