Meerdaagse bijeenkomsten

Een retraite, training, workshop of samenwerken met jouw netwerk van wereldverbeteraars – op De Hoorneboeg hebben we plekken waar je ruimte vindt om jouw bijdrage aan de wereld verder te brengen.

Speelplaats voor verandering

WE HEBBEN EEN MISSIE…
Samen met anderen maakt De Hoorneboeg de wereld graag weer een stuk mooier door mensen te verbinden met zichzelf, met anderen en met de natuur. Vanuit deze verbinding ontstaat veelal iets nieuws, iets duurzaams, iets dat een positieve verandering in gang zet.

Een van de manieren waarop we als stichting vormgeven aan deze missie is door ruimte te bieden aan organisaties en initiatieven die daar – ieder op een eigen manier – aan bijdragen.

Daar doen we vervolgens dan weer mooie dingen mee. Zo ondersteunt onze Denktank verschillende initiatieven die gericht zijn op een duurzame samenleving, geven we nu en dan kosteloos ruimte aan maatschappelijke organisaties en organiseren we ook zelf events die bijdragen aan verbinding, zoals Earthday in het voorjaar en de Bosbios in de zomer.

HERKEN JE JOUW EIGEN DRIJFVEREN HIERIN?
We verwelkomen je graag als je de drijfveren van jouw organisatie hier op de één of andere manier in herkent. Leuk om je te leren kennen – groot of klein, startend of al langer bezig – we kijken ernaar uit om met je samen te werken!

Fijne plekken - midden in de natuur

Fijne plekken – midden in het bos
We hebben heel verschillende ruimtes – hier in het kleine gehucht rond de heuvel – met ieder een eigen sfeer en mogelijkheden. Je hebt veel privacy en kunt ook heel goed buiten aan de slag.

We zijn benieuwd naar wederzijdse raakvlakken
Heel fijn als je ons daar iets over wilt vertellen! De vraag komt vanzelf voorbij als je contact met ons opneemt over onze tarieven en de beschikbaarheid.

Eten en drinken van Bij de Tuinman
Restaurant Bij de Tuinman verzorgt je met liefde en aandacht vanaf je eerste kopje thee tijdens je ontbijt tot het toetje bij het diner. (Alleen) in Aan de Hei kun je dit ook laten verzorgen door een eigen chef.

We voegen graag iets extra’s toe aan je programma
Maak je eigen plan of laat ons je helpen met ideeën voor muziek, (vuur)ceremonies, massages, yoga, meditaties, outdoor en kunst. We zitten boordevol suggesties!

Ook tijdens weekenden en in vakantieperiodes
Tijdens weekenden en in vakantieperiodes kun je gebruik kunt maken van iets voordeligere tarieven. Heel fijn als deze periodes juist goed aansluiten bij momenten waarop jouw deelnemers tijd vrij kunnen maken. Speciaal voor deze periodes heeft Bij de Tuinman bijzondere menu’s samengesteld. Hier vind je alle informatie over bijeenkomsten in weekenden en tijdens vakantieperiodes.

We plaatsen jouw bijeenkomst graag op onze website
In onze veel bezochte agenda vind je een rijke en diverse programmering, steeds gericht op het vinden van verbinding. Als jouw bijeenkomst hierbij aansluit en open staat voor nieuwe deelnemers, voegen we die graag toe!

VOOR ALS JE MEER WILT WETEN...

Vertel ons iets meer over je plannen en ideeën en ontvang onze tarieven meteen in je mailbox. Als je vraag al iets concreter is – zoals wanneer je graag zou komen – dan gaan we de mogelijkheden voor je na in onze agenda en laten zo snel mogelijk van ons horen.

We vertellen je dan ook meer over bijvoorbeeld hoe het werkt met reserveren, allergieën waar de keuken rekening mee kan houden en hoe we de ruimtes voor je klaar kunnen zetten. Ook delen we mooie foto’s die je kunt gebruiken en hebben een speciale pagina voor je deelnemers om ze alvast in de stemming te brengen!

Alle plekken op een rij

We hebben verschillende plekken – groot of kleiner – steeds met een heel eigen sfeer.

Aan de Hei

Aan de rand van het bos – pal aan de hei – liggen deze twee geschakelde boerderijen. Ooit was dit de plek voor de schapen van Anton Sinkel (van de winkel van Sinkel) en later ook voor de ‘meisjes uit de fabriek’ die hier een week vakantie mochten houden om weer wat kleur op hun wangen te krijgen. Een plek dus met een lange historie van geborgenheid en rust.

De Heizaal
Een serene ruimte met veel licht en een groot raam dat uitkijkt over de tuin en de heide. De bibliotheek is fijn voor de pauzes met grote tafels, een piano en een bank naast de houtkachel.

De Boszaal
Een fijne huiskamer – soms ook trainingsruimte als je groep kleiner is – met grote houten tafels en gezellige zithoeken, houtkachel en een uitgebreide keuken. In dit deel is ook de sauna met relaxruimte en massagekamer.

Je overnacht in Aan de Hei en – als je groep groter is – ook op andere plekken op De Hoorneboeg.

30
30
26 (+)
90 + 95

In de Luwte

Tussen de bomen en aan de rand van de hei, ligt In de de Luwte. Dit voormalige kapelletje – en jarenlang ook de bibliotheek van de buitenplaats met kasten vol boeken over filosofie – is een fijne, stille plek met veel privacy.

In de Luwte heeft een een ruime zaal met veel licht en grote deuren die open kunnen. De serre is een aparte ruimte waar je met elkaar rond een grote tafel kunt zitten en thee en verschillende soorten koffies kunt maken wanneer je maar wilt.

Rondom ligt het bos met aan twee kanten een fijne tuin en een eigen kampvuurplaats.

Je overnacht op bijzondere plekken – op De Hoorneboeg – waar je steeds binnen 5 minuten naartoe wandelt.

25
20
25 (+)
80

Het Clubhuis in de Villa

Het Clubhuis van de Villa is een fijne basis voor een training of retreat.

De Villa ligt midden in het bos kijkt uit over de heide aan de zonnige zuidzijde van De Hoorneboeg. Het Clubhuis is één grote ruimte die de hele begane grond beslaat. Een mooie oude houten vloer, veel licht door alle deuren die allemaal open kunnen, grote houten tafels, een gezellige zithoek bij de houtkachel en een ruime keuken waar je zelf koffie en thee kunt zetten. De ruimte is ook in tweeën te splitsen met een uitschuifwand.

Op het terras en in de tuin – met een eigen kampvuurplek – kun je met een beetje zon al heerlijk buiten zitten.

Midden in de stilte van De Hoorneboeg kun je blijven slapen op bijzondere plekken. Allemaal steeds anders en op maximaal 5 minuten lopen van de Villa.

18
14
18 (+)
78

Het Heihuis

Ooit woonde hier de schapenboer – nu vind je binnen één grote, open ruimte met een lichtkoepel in de nok van het dak. Het maakt het huis licht en ruim en door de vele ramen heb je steeds mooi uitzicht op de tuin en de Heide die bijna bij je voordeur begint.

Onder de lichtkoepel staat een grote tafel en bij de openhaard vind je de zithoek. Ook als je in een kring wilt werken, kun je hier prima uit de voeten. In de open keuken kun je de hele dag door thee maken of een lekkere kop koffie. Naast de woonkamer ligt een werkkamer met bureau en een bank.

In het Heihuis kun je met 8 personen blijven slapen (5 slaapkamers). Ben je met een grotere groep? Dan combineren we het Heihuis graag voor je met een aantal andere overnachtingsplekken op De Hoorneboeg; allemaal bijzonder en dichtbij.

8
8
60

De Grote Kamer in de Villa

Hier, op de eerste verdieping van de duurzame en sfeervol verbouwde Villa heb je veel ruimte met een prachtig uitzicht en zit je in de sfeer van lang geleden, vermengd met stijlvolle vintage en bijzondere kunst.

Voor de vele deuren met ramen tot de vloer staat een grote tafel. Als het mooi weer is, kun je alle deuren openzetten en vanaf de veranda over de heide kijken met de kronkelige grove dennen.

Door deuren van glas kom je in de zitkamer met een houtkachel en wat luiere stoelen en banken. Thee en verschillende soorten koffie kun je de hele dag door zelf maken.

Je overnacht op bijzondere plekken op maximaal 5 minuten lopen van de Villa. Steeds stil en midden in de natuur.

14
14 (+)
35

Back to basic op het Veld

Zoek je het juist écht buiten? Wil je erop uittrekken, met de natuur als je werkplaats en past back-to-basic bij je plan?

Maak dan van het veld – waar ons voedselbos steeds verder begint te groeien – je heel eigen plek!

Verschillende veldjes voor tenten, 3 pipowagens om in te overnachten (en als je wilt in een bivak), de veranda waar je overdekt aan de slag kunt, een kampvuurkuil voor eindeloze avonden, plek voor je hangmat, meerdere picknickbanken, toiletten en een douche in ons oude slaaphuisje en natuurlijk genoeg ruimte voor badminton of je ochtend-yoga…

16
16 (+)

Ook voor kleinere groepen

Zoek je een rustige plek om met een wat kleinere groep af te spreken? Daar hebben we mooie plekken voor – allemaal stil en met veel privacy.

Het Stille Midden (6 personen)
Het voormalige huis van ‘de boswachter van De Hoorneboeg’, op de flank van de heuvel. Oergezellig en heel stil. Lees meer…

De Zolder van de Villa (8 – 12 personen)
Onder grote dakkapellen op de lichte zolder is er niemand die je stoort voor als je de beslotenheid zoekt met een kleine groep. Rondom je overal bomen. Lees meer…

De Tipi (6 – 20 personen)
Aan de rand van de heuvel staat onze tipi. Hier zit je rond de vuurplaats; op stoelen, bankjes of meditatiekussens. De tipi is ingewijd en daardoor ook heel geschikt voor vuurceremonies. Lees meer…

Eten en drinken van restaurant Bij de Tuinman

Restaurant Bij de Tuinman verzorgt je met met liefde en aandacht vanaf je eerste kopje thee tijdens je ontbijt tot het toetje bij het diner.

Wat we voor jou maken komt zoveel mogelijk van dichtbij, het liefst uit onze eigen moestuin of van kwekers en telers uit de buurt en is altijd vegetarisch. Met onze keuzes proberen we zoveel mogelijk goed te doen: voor jou, voor de mensen die het maken (soms ook ver weg) en de natuur.

We bewegen met veel plezier mee met de seizoenen en vinden altijd weer nieuwe smaken en combinaties!

Specials tijdens weekenden en in vakantieperiodes
Tijdens weekenden in vakantieperiodes heeft Bij de Tuinmans speciale menu’s voor je samengesteld. In de zomervakantie kun je bijvoorbeeld kiezen voor een ‘binnenstebuiten-dag’ met een picknick – zoek bijvoorbeeld een mooi plekje op de hei – en ’s avonds eet je rond het kampvuur…

Wil je een (eigen) chef het eten laten verzorgen?
De keuken van Aan de Hei is hier volledig voor ingericht en is (alleen) op die plek ook een optie. Mocht je op zoek zijn naar een chef dan brengen we je graag in contact met mensen in ons netwerk.

We denken graag met je mee over je programma

Voor als je nog meer inspiratie zoekt – of juist even ontspannend in verbinding wilt zijn – zitten we vol suggesties… een stiltewandeling of een kampvuur zijn bijvoorbeeld heel gemakkelijk te organiseren.

Of misschien wil je even wat energie kwijt op een mountainbike, iets moois uit je handen laten komen met hout of klei of meer te weten komen over de moestuin en je eigen thee plukken. Daar organiseren we graag een workshop over!

Ook als je begeleiding zoekt voor een onderdeel van je programma – verstilling, een klankconcerten of meditatie – brengen we je graag op ideeën en in contact met anderen met wie we vaker samenwerken en De Hoorneboeg goed kennen.