Jouw idee op onze plek?

Op De Hoorneboeg – midden in de natuur rondom de eeuwenoude heuvel – is het stil van zichzelf zodat je eigen inspiratie weer de ruimte kan krijgen. De gewone wereld voelt mijlenver weg….

Samen met jou maken we de wereld graag weer een stuk mooier door mensen te verbinden met zichzelf, met anderen en met de natuur. Wil je iets komen organiseren? We zien je graag!

Speelplaats voor verandering

WE WERKEN VANUIT ONZE MISSIE
Samen met anderen maakt De Hoorneboeg de wereld graag weer een stuk mooier door mensen te verbinden met zichzelf, met anderen en met de natuur. Vanuit deze verbinding ontstaat veelal iets nieuws, iets duurzaams, iets dat een positieve verandering in gang zet.

Een van de manieren waarop we als stichting vormgeven aan deze missie is door ruimte te bieden aan organisaties en initiatieven die daar – ieder op een eigen manier – aan bijdragen.

Daar doen we vervolgens dan weer mooie dingen mee. Zo ondersteunt onze Denktank verschillende initiatieven die gericht zijn op een duurzame samenleving, geven we nu en dan kosteloos ruimte aan maatschappelijke organisaties en organiseren we ook zelf events die bijdragen aan verbinding, zoals Earthday in het voorjaar en de Bosbios in de zomer.

HERKEN JE JOUW EIGEN DRIJFVEREN HIERIN?
We verwelkomen je graag als je de drijfveren van jouw organisatie hier op de één of andere manier in herkent. Leuk om je te leren kennen – groot of klein, startend of al langer bezig – we kijken ernaar uit om met je samen te werken!

Retraites en trainingen

Retraites, trainingen of de diepte in rondom een thema – dit kleine gehucht rondom de heuvel heeft een rijk verleden als plek voor het delen van verhalen, leren van elkaar en het zoeken naar betekenis.

Via kronkelige paden kom je verschillende plekken tegen met ieder een eigen geschiedenis en sfeer. Voor kleine of grotere groepen en waar je de hele dag veelal niemand anders tegenkomt dan de deelnemers uit je eigen groep.

Meditatiekussens, yogamatjes – het hoort allemaal bij onze standaard uitrusting, net als lekkere koffie, thee en gezond en eerlijk eten!

Kom langs met je team of organisatie

Op De Hoorneboeg vind je niets anders dan de natuur die je af kan leiden. Als vanzelf geven de rust en de stilte je gedachten een heel eigen zetje, zodat je zomaar ergens anders uit kunt komen dan je van te voren dacht…

Met een groot team of met een kleine groep; om knopen door te hakken, je persoonlijke leiderschap te verdiepen of een paar dagen creatief de diepte in te gaan.

We hebben heel fijne plekken voor je! Met een duurzame dynamiek of juist heel stil en sereen, relaxed rond het vuur of voor discussies rond de tafel op het scherpst van de snede.

Dus kom vooral langs met je team, je directie of de mensen uit je netwerk waar je energie van krijgt en zet veranderingen in gang!

Vind bij ons je groene werkplek

Wil je vaker langskomen om hier af en toe te werken? Misschien alleen of samen met een aantal anderen? Een dag in het bos – met een fijne wandeling tussendoor of met je laptop in de zon – kan ruimte geven aan de dingen waar je anders niet aan toekomt. Terwijl die ‘andere dingen’ vaak nou net de zaken van waarde zijn.

Ook om te coachen of je creatieve idee laten groeien… daar hebben we fijne plekken voor waar je ongestoord diepe gesprekken kunt voeren, tijd kunt maken om aan je dichtbundel/artikel/podcast/stripverhaal/training/muziek/… te werken of misschien juist wel zonder vastomlijnd plan nieuwe inspiratie te vinden!

(Buiten) met je handen uit de mouwen

Als je anderen weer wilt laten ervaren dat de natuur heel dichtbij ons staat – omdat ook wij er deel van uitmaken – dan zit je eigenlijk overal op onze buitenplaats goed. Met het bos om je heen en aan de rand van de hei doet de natuur altijd mee.

Wil je echt (buiten) aan de slag en anderen weer laten ervaren hoe bijzonder het werken met natuurlijke materialen kan zijn – bijvoorbeeld met hout of wat er uit je handen kan komen als je werkt met klei – dan kun je terecht in onze Veranda waar we niet kijken op een spatje meer of minder. Ook als je je kennis over kruiden en planten over wilt brengen of als je eigenlijk helemaal geen plek nodig hebt omdat de natuur je werkplaats is – ook daar zijn we voor!

Events!

Zoek je een plek om je verhaal te vertellen, een podium voor je muziek, een magische plek om je gedichten te laten horen? Al onze plekken hebben ieder een heel eigen sfeer – we hebben ze van groot tot heel intiem – met de natuur steeds als het mooiste decor!

En we geven ook graag de ruimte om te vieren, voor plezier, om – samen met anderen – dierbare momenten mee te maken! Voor mijlpalen in je leven, jaarlijkse festivals of andere zaken die je niet graag geruisloos voorbij laat gaan; vertel ons wat je zou willen, misschien is De Hoorneboeg precies de plek die je zoekt…

En natuurlijk helpen we graag met wat je verder nodig hebt...