Alle plekken op een rij

Misschien weet je al waar je heen wilt of ben je gewoon nieuwsgierig naar alle plekken op De Hoorneboeg.

Hier vind je alle plekken op een rij – allemaal anders, nooit meer dan 5 minuten lopen van elkaar en je kunt altijd blijven overnachten!

De Boszaal

In één van de beide verbouwde boerderijen van ‘Aan de Hei’ vind je de Boszaal. Anton Sinkel (van de winkels van Sinkel) liet deze bouwen toen hij op De Hoorneboeg woonde met zijn gezin. Later hebben vele ‘meisjes uit de fabriek’ hier hun – vaak enige – vakantieweek doorgebracht, mogelijk gemaakt door mejuffrouw Pijnappel.

De schuur ligt aan de rand van het bos en binnen is het licht en ruim, met grote ramen en een mix van vintage, hip en historie.

Grote tafels, fijne banken en een zithoek bij de kachel maken deze ruimte geschikt voor allerlei soorten bijeenkomsten – teammeetings, presentaties en ook als stilte en meditatie onderdeel is van je programma of als je een intiem concert wilt organiseren.

16
30
30
30
95

De Heizaal

In één van de beide verbouwde boerderijen van ‘Aan de Hei’ vind je de Heizaal. Ooit was dit de schuur voor de schapen van de familie Sinkel, gebouwd in de stijl van zijn geboortestreek bij Bremen waar hij duidelijk met weemoed aan terugdacht. Nu is het een heerlijk stille plek met behalve de heizaal ook een gezellige bibliotheek, met heel mooi uitzicht door de grote ramen.

In de vroegere schapenstal zijn de grote staldeuren verwisseld door ramen waar het licht door binnenstroomt en je een prachtig zicht hebt op de tuin en de heide. Het is een fijne plek voor yoga en meditatie – de zaal heeft vloerverwarming – maar is evengoed heel prettig als je stoelen (en tafels) wilt gebruiken of voor een presentatie.

Voor het ontvangst van je groep en de pauzes kun je gebruik maken van de bijbehorende bibliotheek. Een fijne ruimte met grote houten tafels en een houtkachel.

18 - 21
30
30
30
90

In de Luwte

In de Luwte is één van de meest stille plekken op De Hoorneboeg en een fijne basis voor een training, retreat of sessie met je team. Dit voormalige kapelletje – en jarenlang ook de bibliotheek van de buitenplaats met kasten vol boeken over filosofie – is een plek met veel privacy voor je groep.

Een ruime zaal met veel licht en grote deuren die open kunnen, een serre waar je met elkaar rond een grote tafel kunt zitten, thee en verschillende soorten koffies die je zelf kunt maken wanneer je maar wilt, het bos rondom je en aan twee kanten een fijne tuin en een kampvuurplaats.

13 - 16
25
20
25
80

Het Heihuis

Ooit woonde hier de schapenboer, maar nu is het een heerlijk en ruim huis met geweldig uitzicht over de hei. Een fijne plek om je met een kleinere groep een dag terug te trekken.

Onder de lichtkoepel in de nok van het dak staat een grote tafel en bij de openhaard vind je de zithoek. Ook als je in een kring wilt werken, kun je hier prima uit de voeten. In de open keuken kun je de hele dag door thee maken of een lekkere kop koffie.

Rondom ligt een grote bostuin.

8
8
8
40

In de Villa - Clubhuis

De hele begane grond, inclusief een keuken: dat is ons clubhuis! Dit is de plek als je een concert wilt organiseren of een bijzondere avond met sprekers, film of muziek. Ook als je iets te vieren hebt en je in gedachten grote gedekte tafels in de tuin voor je ziet zou dit wel eens de ruimte kunnen zijn die je zoekt!

Rondom het Clubhuis ligt de tuin met een mooi terras en een kampvuurplek.

Binnen vind je een aantal grote tafels waar je met je groep aan kunt zitten om te eten – of om te overleggen. We kunnen hier ook een opstelling voor je maken die geschikt is voor een training. Rond de kachel is een gezellige plek waar een lekkere bank voor je klaarstaat met een paar fijne stoelen. Als je liever twee verschillende ruimtes wilt, kunnen we het Clubhuis voor je opdelen met behulp van een ingebouwde uitschuifwand.

23
60 (70 THEATER)
40
78

In de Villa - Grote Kamer

Op de eerste verdieping van de duurzame en sfeervol verbouwde Villa heb je veel ruimte met een prachtig uitzicht en zit je in de sfeer van lang geleden, vermengd met stijlvolle vintage en bijzondere kunst.

Voor de vele deuren met ramen tot de vloer staat een grote tafel. Als het mooi weer is, kun je alle deuren openzetten en vanaf de veranda over de heide kijken met de kronkelige grove dennen. Door deuren van glas kom je in de zitkamer met een houtkachel en wat luiere stoelen en banken. Thee en verschillende soorten koffie kun je de hele dag door zelf maken.

9
14 (+6)
14
35

In de villa - Zolder

Onder de grote dakkapellen op zolder vind je lichte werkplekken en in het midden een grote tafel waar je met je groep omheen kunt zitten. Een heel fijne plek voor een creatieve sessie of als je beslotenheid zoekt met een kleinere groep. Niemand die je stoort en rondom overal bomen om je heen.

In de pantry kun je zelf je koffie (of een lekkere espresso of cappuccino) maken en thee zetten. Het toilet is in de badkamer, eveneens op zolder, én ook op de eerste verdieping (waarvoor je dus even de trap af moet).

5
10-14
14
43

Het stille Midden

Op de flank van de heuvel ligt Het stille Midden. Jarenlang was dit het thuis van de ‘boswachter van De Hoorneboeg’; klein maar fijn en echt oer- en oergezellig. Hier kun je je de hele dag onvindbaar voelen voor de rest van de wereld.

Het huis heeft een woonkamer met een grote tafel, een gezellige zithoek en geweldig uitzicht. Overal waar je kijkt is het groen en je kunt een vuurtje maken in de openhaard. Ook in de eetkamer kun je rond de tafel zitten en in de aangrenzende open keuken kun je, thee en verschillende koffies zetten wanneer je maar wilt.

5
6
6
25 + 10

De tipi

Aan de rand van de heuvel staat onze tipi. Onder het tentdoek, met het geruis van de wind door de bomen op de achtergrond, zit je hier rond een vuurplaats.

Het is bijzonder om in de tipi te zitten – door de ronde vorm en het vuur waar je omheen zit en je opwarmt. De tipi is bovendien ook comfortabel gemaakt voor je met zes fijne stoelen die je kunt aanvullen met houten bankjes, op de grond liggen kleurrijke en warme kleden en als het nodig is kunnen we ook de vloerverwarming voor je aanzetten.

Ook hier kun je thee en koffie maken en als het mooi weer is, kun je tijdens een pauze even buiten zitten aan de picknick-tafel.

De tipi is ingewijd en daardoor ook heel geschikt voor vuurceremonies.

6
8 (15)
15
20

3 Pipowagens op het Veld

Op het veld – midden in het voedselbos dat we aan het ontwikkelen zijn – staan de drie pipowagens. Een heel fijne plek om te terug te trekken of je focus te vinden! Alleen, of met een aantal anderen. Buiten zit je heerlijk op het balkonnetje…

Met twee fijne stoelen – bijvoorbeeld voor een coachgesprek of om te lezen- een houten tafel om aan te werken én een heerlijke bank heb je je eigen tiny house waar je ook kunt blijven slapen! De bank tover je gemakkelijk om in een gezellig en ruim éénpersoonsbed…

De pipowagens zijn verwarmd, je kunt de hele dag door thee en verschillende soorten koffie zetten én ook hier heb je wifi. Toiletten en douches vind je om de hoek – helemaal nieuw en sfeervol – in het bijna vergeten slaaphuisje.

2 per pipowagen
2 per pipowagen
1 per pipowagen
18

Theehuisje

Het theehuisje bij de Villa is een fijne plek voor een coach-gesprek.

Rondom je is het groen en binnen heb je veel privacy. Twee stoelen staan voor je klaar, je kunt koffie en thee zetten en toiletten vind om je de hoek.

Je gasten kunnen even wachten in de Villa tot hun afspraak begint.

2
2 - 3
2
9

En wat je verder nog tegenkomt op De Hoorneboeg

En dan zijn er ook nog 2 woningen op De Hoorneboeg – daar wonen onze beheerders! Je vindt ze in de moestuin en naast de ciderschuur. In de moestuin, achter de oude tuinmuur, staat de Kas die weer helemaal opgeknapt is. In de receptie – wat zijn we er blij mee! – is een groot deel van ons team aan het werk.

Restaurant Bij de Tuinman

Eten en drinken op De Hoorneboeg!

Hier, aan de rand van de moestuin, kun je genieten van lekker eten met groentes in de hoofdrol. Als het even kan uit onze eigen tuin!

Bij de Tuinman vind je in de voormalige tuinmanswoning, helemaal opgeknapt met een gezellige bar, een tuinkamer en een fijn terras bij de oude tuinpoort.

Hier kun je in de weekenden terecht als je wilt komen aanwaaien. En als je te gast bent op De Hoorneboeg kom je bijna altijd hiernaar toe voor je ontbijt, lunch of diner!

De Kas in de moestuin

Deze kas is nog niet zo lang geleden helemaal gerenoveerd en hoort bij Restaurant Bij de Tuinman.

Het is één van de plekken waar je met je groep kunt komen te zitten voor je ontbijt, lunch of diner. Kijk op de site van restaurant Bij de Tuinman voor alle andere momenten waarop je hier iets kunt organiseren!

Voor de kas ligt een fijn terras en vanaf daar heb je heerlijk uitzicht op de moestuin met mooie groenten, kleurrijke bloemen en geurende kruiden…

De stretchtent

Niet te huur – maar soms zetten we hem in in combinatie met andere plekken…. Deze tent lijkt je altijd een feestje te beloven!

Vanaf de lente tot diep in de herfst staat de tent aan de rand van de moestuin, naast het kruidenveld. Hij geeft je een fijne plek als je komt lunchen, borrelen of dineren en is natuurlijk van de partij als er een concert of iets anders bijzonders georganiseerd wordt!

’s Avonds gaan de lichtjes aan…

De receptie

Direct bij de ingang zie je onze receptie. Wil je iets vragen? Dan kun je hier terecht!

De receptie is helemaal van hout gebouwd en zweeft grotendeels over de grond. Zo is zijn footprint letterlijk zo klein mogelijk. Het dak is begroeit, wat het in de zomer lekker koel houdt en in de winter voor een mooie isolatielaag zorgt.

Het is geweldig om hier te werken – overal waar je kijkt is het mooi… Er is wel ruimte voor 7 teamleden, dat zou je misschien niet zeggen als je buiten staat, maar er zit ook een kleine bovenverdieping in. Omdat we er niet allemaal inpassen, werkt een deel van ons in de Villa.

De korven voor het bijenvolk!

Lest best… de korven voor de bijen!

Achter in de moestuin, tegen de bosrand aan, staan de bijenkorven. Ze zijn met de hand gemaakt door Hans, de imker, die vaak even komt kijken hoe het ervoor staat met de volken.

Ze zwermen graag uit richting de moestuin, vooral als de zon net boven de de bomen op de korven valt. Hans maakt honing – niet te veel – wat deels door Bij de Tuinman in de keuken wordt gebruikt en als je geluk hebt, kun je een potje te pakken krijgen in de ciderbar!

Eten en drinken

We verzorgen je graag met eten dat je goeddoet en je fijne momenten bezorgt. Samen rond de tafel waar je de tijd hebt om even stil te zijn of juist even lekker bij te praten…

Alles dat je nodig hebt

Yogamatten, meditatiekussens, dekentjes, maar ook een flip-over tot een beamer, we hebben het allemaal in huis!