Meerdaagsen tijdens weekenden en vakanties

Ook tijdens weekenden en in vakantieperiodes werken we graag mee aan jouw meerdaagse. Een retraite, training, workshop of samenwerken met jouw netwerk van wereldverbeteraars – op De Hoorneboeg hebben we plekken waar je ruimte vindt om jouw bijdrage aan de wereld verder te brengen.

Speelplaats voor verandering

WE HEBBEN EEN MISSIE…
Samen met anderen maakt De Hoorneboeg de wereld graag weer een stuk mooier door mensen te verbinden met zichzelf, met anderen en met de natuur. Vanuit deze verbinding ontstaat veelal iets nieuws, iets duurzaams, iets dat een positieve verandering in gang zet.

Een van de manieren waarop we als stichting vormgeven aan deze missie is door ruimte te bieden aan organisaties en initiatieven die daar – ieder op een eigen manier – aan bijdragen.

Daar doen we vervolgens dan weer mooie dingen mee. Zo ondersteunt onze Denktank verschillende initiatieven die gericht zijn op een duurzame samenleving, geven we nu en dan kosteloos ruimte aan maatschappelijke organisaties en organiseren we ook zelf events die bijdragen aan verbinding, zoals Earthday in het voorjaar en de Bosbios in de zomer.

HERKEN JE JOUW EIGEN DRIJFVEREN HIERIN?
We verwelkomen je graag als je de drijfveren van jouw organisatie hier op de één of andere manier in herkent. Leuk om je te leren kennen – groot of klein, startend of al langer bezig – we kijken ernaar uit om met je samen te werken!

WAT IS ER ANDERS TIJDENS WEEKENDEN EN IN DE VAKANTIE?


Een voordeliger tarief
Tijdens weekenden en vakantieperiodes zijn onze tarieven voordeliger. Hier zie je in welke periodes je gebruik kunt maken van deze speciale tarieven.

Bijzondere menu’s van restaurant Bij de Tuinman
Ook tijdens de weekenden en in vakantieperiodes verzorgt restaurant Bij de Tuinman met liefde en aandacht je eten en drinken. Ze hebben hiervoor bijzondere menu’s samengesteld, met in de zomerweken bijvoorbeeld een ‘binnenstebuiten-dag’ met een picknick en je avondeten bij het kampvuur…

Omdat de keuken van Aan de Hei volledig geschikt is om een een eigen chef te laten koken, is dat – overigens alleen voor die plek – ook een optie.

Je hebt de beschikking over meerdere plekken
Behalve als je te gast bent in Aan de Hei (dat ruim genoeg is voor je hele groep) overnacht je op verschillende plekken op De Hoorneboeg, bijvoorbeeld in Het Stille Midden of het Heihuis. Het leuke als je in deze periodes komt, is dat je de volledige beschikking hebt over die plekken. Dus niet alleen de slaapkamers, maar ook de woonkamers waar jouw deelnemers zelf thee en koffie kunnen maken en lekker buiten kunnen zitten op het terras. Ze zijn stuk voor stuk sfeervol en liggen nooit meer dan 5 minuten wandelen van elkaar vandaan.


EN VERDER…

Helpen we je graag met je programma!
Maak je eigen plan of laat ons je helpen met ideeën voor muziek, (vuur)ceremonies, massages, yoga, meditaties, outdoor en kunst. We zitten boordevol suggesties!

Plaatsen we jouw bijeenkomst graag op onze website
In onze veel bezochte agenda vind je een rijke en diverse programmering, steeds gericht op het vinden van verbinding. Als jouw bijeenkomst hierbij aansluit en open staat voor nieuwe deelnemers, voegen we die graag toe!

Voor als je meer wilt weten...

Vertel ons iets meer over je plannen en ideeën en ontvang onze tarieven meteen in je mailbox. Als je vraag al iets concreter is – zoals wanneer je graag zou komen – dan gaan we de mogelijkheden voor je na in onze agenda en laten zo snel mogelijk van ons horen.

We vertellen je dan ook meer over bijvoorbeeld hoe het werkt met reserveren, allergieën waar de keuken rekening mee kan houden en hoe we de ruimtes voor je klaar kunnen zetten. Ook delen we mooie foto’s die je kunt gebruiken en hebben een speciale pagina voor je deelnemers om ze alvast in de stemming te brengen!

Fijne plekken - midden in de natuur

We hebben verschillende plekken – groot of kleiner – steeds met een heel eigen sfeer.

Aan de Hei

Aan de rand van het bos – pal aan de hei – liggen deze twee geschakelde boerderijen. Ooit was dit de plek voor de schapen van Anton Sinkel (van de winkel van Sinkel) en later ook voor de ‘meisjes uit de fabriek’ die hier een week vakantie mochten houden om weer wat kleur op hun wangen te krijgen. Een plek dus met een lange historie van geborgenheid en rust.

De Heizaal
Een serene ruimte met veel licht en een groot raam dat uitkijkt over de tuin en de heide. De bibliotheek is fijn voor de pauzes met grote tafels, een piano en een bank naast de houtkachel.

De Boszaal
Een fijne huiskamer – soms ook trainingsruimte als je groep kleiner is – met grote houten tafels en gezellige zithoeken, houtkachel en een uitgebreide keuken. In dit deel is ook de sauna met relaxruimte en massagekamer.

Je overnacht in Aan de Hei. Je kunt het aantal overnachtingsplekken eventueel uitbreiden met slaapkamers van onze andere plekken.

30
30
30
90 + 95

In de Luwte

Tussen de bomen en aan de rand van de hei, ligt In de de Luwte. Dit voormalige kapelletje – en jarenlang ook de bibliotheek van de buitenplaats met kasten vol boeken over filosofie – is een fijne, stille plek met veel privacy.

In de Luwte heeft een een ruime zaal met veel licht en grote deuren die open kunnen. De serre is een aparte ruimte waar je met elkaar rond een grote tafel kunt zitten en thee en verschillende soorten koffies kunt maken wanneer je maar wilt.

Rondom ligt het bos met aan twee kanten een fijne tuin en een eigen kampvuurplaats.

Behalve In de Luwte heb je ook het Heihuis, Het Stille Midden en de Zolder van de Villa tot je beschikking, waar je ook overnacht. Je kunt dit eventueel nog uitbreiden met de pipowagens en kamperen op het Veld.

25
20
17 (+)
80

Het Clubhuis in de Villa

Het Clubhuis van de Villa is een fijne basis voor een training of retreat.

De Villa ligt midden in het bos kijkt uit over de heide aan de zonnige zuidzijde van De Hoorneboeg. Het Clubhuis is één grote ruimte die de hele begane grond beslaat. Een mooie oude houten vloer, veel licht door alle deuren die allemaal open kunnen, grote houten tafels, een gezellige zithoek bij de houtkachel en een ruime keuken waar je zelf koffie en thee kunt zetten. De ruimte is ook in tweeën te splitsen met een uitschuifwand.

Op het terras en in de tuin – met een eigen kampvuurplek – kun je met een beetje zon al heerlijk buiten zitten.

Behalve het Clubhuis heb je ook het Heihuis, Het Stille Midden en de Zolder van de Villa tot je beschikking, waar je ook overnacht. Je kunt dit eventueel nog uitbreiden met de pipowagens en kamperen op het Veld.

18
14
17 (+)
78

Het Heihuis

Ooit woonde hier de schapenboer – nu vind je binnen één grote, open ruimte met een lichtkoepel in de nok van het dak. Het maakt het huis licht en ruim en door de vele ramen heb je steeds mooi uitzicht op de tuin en de Heide die bijna bij je voordeur begint.

Onder de lichtkoepel staat een grote tafel en bij de openhaard vind je de zithoek. Ook als je in een kring wilt werken, kun je hier prima uit de voeten. In de open keuken kun je de hele dag door thee maken of een lekkere kop koffie. Naast de woonkamer ligt een werkkamer met bureau en een bank.

Je overnacht in het Heihuis en kunt eventueel andere plekken erbij nemen als je extra slaapkamers nodig hebt.

8
8
60

De Grote Kamer in de Villa

Hier, op de eerste verdieping van de duurzame en sfeervol verbouwde Villa heb je veel ruimte met een prachtig uitzicht en zit je in de sfeer van lang geleden, vermengd met stijlvolle vintage en bijzondere kunst.

Voor de vele deuren met ramen tot de vloer staat een grote tafel. Als het mooi weer is, kun je alle deuren openzetten en vanaf de veranda over de heide kijken met de kronkelige grove dennen.

Door deuren van glas kom je in de zitkamer met een houtkachel en wat luiere stoelen en banken. Thee en verschillende soorten koffie kun je de hele dag door zelf maken.

Behalve de Grote Kamer heb je ook Het Stille Midden en de Zolder van de
Villa tot je beschikking, waar je ook overnacht. Je kunt dit eventueel nog uitbreiden met het Heihuis, de pipowagens of kamperen op het Veld.

14
9 (+)
35

Back to basic op het Veld

Zoek je het juist écht buiten? Wil je erop uittrekken, met de natuur als je werkplaats en past back-to-basic bij je plan?

Maak dan van het veld – waar ons voedselbos steeds verder begint te groeien – je heel eigen plek!

Verschillende veldjes voor tenten, 3 pipowagens om in te overnachten (en als je wilt in een bivak), de veranda waar je overdekt aan de slag kunt, een kampvuurkuil voor eindeloze avonden, plek voor je hangmat, meerdere picknickbanken, toiletten en een douche in ons oude slaaphuisje en natuurlijk genoeg ruimte voor badminton of je ochtend-yoga…

16
13 (+)

Eten en drinken van Bij de Tuinman

Tijdens een weekend of in vakantieperiodes verzorgen we je met liefde en aandacht vanaf je eerste kopje thee tijdens je ontbijt tot het toetje bij het diner.

Wat we voor jou maken komt zoveel mogelijk van dichtbij, het liefst uit onze eigen moestuin of van kwekers en telers uit de buurt en is altijd vegetarisch. Met onze keuzes proberen we zoveel mogelijk goed te doen: voor jou, voor de mensen die het maken (soms ook ver weg) en de natuur.

We bewegen met veel plezier mee met de seizoenen en vinden altijd weer nieuwe smaken en combinaties!

Tijdens de weken in de zomervakantie organiseren we bovendien een ‘binnenstebuiten-dag’ met een picknick – zoek bijvoorbeeld een mooi plekje op de hei – en ’s avonds eet je rond het kampvuur… Je vind de menu’s en tarieven op de pagina’s van de verschillende locaties.

We denken graag met je mee over je programma

Voor als je nog meer inspiratie zoekt – of juist even ontspannend in verbinding wilt zijn – zitten we vol suggesties… een stiltewandeling of een kampvuur zijn bijvoorbeeld heel gemakkelijk te organiseren.

Of misschien wil je even wat energie kwijt op een mountainbike, iets moois uit je handen laten komen met hout of klei of meer te weten komen over de moestuin en je eigen thee plukken. Daar organiseren we graag een workshop over!

Ook als je begeleiding zoekt voor een onderdeel van je programma – verstilling, een klankconcerten of meditatie – brengen we je graag op ideeën en in contact met anderen met wie we vaker samenwerken en De Hoorneboeg goed kennen.