Denktank De Hoorneboeg - voor een wereld in verbinding

Denktank De Hoorneboeg verbindt ondernemers, financiers en deskundigen aan initiatieven die de wereld mooier maken.

We zetten anderen graag ‘aan’: voor een bewuster en duurzamer leven, door meer verbinding te maken met jezelf, met elkaar en met de natuur.

We zijn betrokken, daadkrachtig en enthousiast.

Op welke manieren kunnen we helpen?

We hebben de ruimte
Je vind ons in de Villa op De Hoorneboeg, midden op de Hilversumse heide. Het is een fantastische plek voor allerlei ontmoetingen, events en workshops.

We hebben ervaring en een breed netwerk
We luisteren graag naar wat nodig is. Vanuit daar kijken we naar expertise en ervaring die we zelf hebben of aanwezig is binnen ons netwerk of bij onze partners. Zo verbinden we kennis, ervaring en mensen aan elkaar met als doel om elkaar te helpen en te versterken.

We houden van helderheid en structuur
Daarom willen we de hulpvraag altijd goed begrijpen en onderzoeken we eerst de stand van zaken van het moment. Misschien helpt het om je doel nog eens onder de loep te nemen of je te focussen op een aantal zaken die eerst en vooral belangrijk zijn. We denken graag mee over jouw strategie.

We geloven in de kracht van verbinden
Veel initiatieven zijn relatief kleinschalig en hebben het gevoel dat ze alles alleen moeten doen. Wij geloven in de kracht van verbinden. Juist door verbinding kun je steun bij elkaar vinden, elkaar versterken en slagkracht genereren. Vanuit Denktank De Hoorneboeg bieden we je die steun en waar mogelijk brengen we je in contact met personen en initiatieven waarvan we denken dat het waardevol kan zijn.

Financiën
We onderzoeken met elkaar welke financiële ondersteuning gewenst is en wat nodig is om deze te verwerven.

Voor wie we er zijn

We houden ervan breed te kijken en te denken. Ook onderzoeken we graag nieuwe velden en gaan we uitdagingen aan! Deze thema’s liggen ons in ieder geval na aan het hart:

. natuur en milieu (klimaat, duurzaamheid, biodiversiteit)
. kinderen (opvoeding, kinderen in moeilijke omstandigheden)
. gezondheid (voeding, eenzaamheid, ziekte, depressie, suïcide preventie)
. onderwijs

Hoe kun je ons bereiken?

Herken je onze kijk op de wereld (of misschien wil je er meer over horen) en heb je een idee voor een mogelijke samenwerking? Neem contact op met Li Hoekstra, we maken graag kennis met je!

Initiatieven die we ondersteunen

Earthday 2020

Op 22 April 2020 vieren we Earthday: de dag die ieder jaar wereldwijd wordt georganiseerd in zo’n 200 landen. De rijkdom van mogelijkheden, de verbinding tussen bewoners, het zorgvuldig omgaan met alles wat de planeet ons biedt… daar draait het allemaal om!

Samen met bevlogen mensen van milieu- en klimaat-organisaties, bedrijven die duurzaam (willen) werken, kunstenaars en bijzondere initiatiefnemers maken we alweer plannen over de viering in april.

Samen met jou?

Voor verschillende projecten zijn we op zoek naar mensen die hun ervaring, expertise en tijd willen inzetten. Zou je dit leuk vinden, neem dan contact met ons op voor een kennismaking. Dan onderzoeken we met elkaar wat je voor ons zou kunnen betekenen.

Kristiaan Kamerling

Raymond Dommanschet

Jeroen Voskamp

Contact

Wil je meer weten of kennismaken? Neem contact op met Li Hoekstra: li@dehoorneboeg.nl