Workshops en activiteiten met je team

Kom je met je organisatie naar De Hoorneboeg en wil je nog iets bijzonders toevoegen aan je programma? Hier zie je een aantal mogelijkheden.
Neem (ruim) van te voren contact met ons op, dan vertellen we je over de mogelijkheden. Deze veranderen mee met de seizoenen. Heb je nog andere ideeën? We denken graag met je mee!

Cider proeven

2 uur, 8 tot 10 deelnemers - In onze eigen ciderij wordt ieder najaar cider gemaakt van appels van hoogstam-boomgaarden in de wijde omgeving. Je kunt verschillende soorten cider proeven in de sfeervolle ruimte en zien hoe eikenhouten vaten, het toevoegen van kruiden en het spelen met gist leiden tot bijzondere, lokale en duurzame producten.

Mountainbiken

2 uur, 6 - 12 personen - Rond De Hoorneboeg strekken de bossen zich eindeloos uit. Verken samen met je team de paden. Bewoner van De Hoorneboeg én fervent mountainbiker Jurjen Worp wijst je graag de weg. We zorgen voor stoere MTB’s en na korte uitleg zit je zomaar op de singletracks!

Mindfulness wandeling

Vanaf 1 uur, 6 - 10 personen - In een mindfulness wandeling word je geholpen uit je hoofd te gaan, in het hier en nu te komen en je stresshormonen te laten dalen. Ingrid is stresscounselor en diëtist. Ze werkt altijd wandelend in de natuur rondom De Hoorneboeg. Als geen ander kent ze in dit gebied bijna alle wegen en paden. Met haar ervaar je de natuur en jezelf als nooit tevoren. Je kunt kiezen voor een uur of langere wandelingen.

Yoga en meditatie

1 uur, 6 - 18 deelnemers - Verdiep je teamsessie met een yoga- of meditatiesessie, bijvoorbeeld met Monique Jansse. Ze is een ervaren docent bij wie mensen van verschillende niveaus in goede handen zijn. Ze is thuis in verschillende stijlen, zoals de dynamische flow, een meer meditatieve hatha yoga of een heel ontspannen yin-stijl. Ons netwerk maakt het mogelijk om dichtbij jouw vraag aan te sluiten.

Zeep maken

2 uur, 6 tot 10 deelnemers - Na deze workshop kun je ook thuis aan de slag om je eigen zeep te maken. We experimenteren met geuren en recepten, zodat je een stoere of juist een zachte zeep kunt maken. Uiteraard hebben alle ingrediënten een natuurlijke basis. Je zeep blijft nog een tijdje bij ons te drogen, waarna je een aantal zelfgemaakte zepen thuisgestuurd krijgt.

Bijenvolken en imkeren

2 uur, 8 tot 15 deelnemers - Je leert alles over de bijen, het volk en - uiteraard - de koningin. Onze eigen imker vertelt je over hun relatie en het belang voor de natuur en wat je zelf kunt doen voor het welzijn van bijenvolken. We imkeren vanuit traditionele korven en vertellen je waarom we daarvoor gekozen hebben.

En er kan nog meer...

We hebben nog meer mogelijkheden en ideeën. Binnen, of juist buiten. Actief of iets om heerlijk bij te ontspannen. Staat er iets voor je bij? Laat het ons weten, dan vertellen we je graag de mogelijkheden.

Kampvuur

Op het Veld is een mooie kampvuurplaats. Met elkaar rond de warmte van het vuur, in het donker of tijdens de schemering maakt de wereld klein en biedt een bijzondere sfeer. Ook op andere plekken kunnen we buiten een vuur voor je maken in een schaal of in een korf.

Massage

Na een lange dag werken kan een massage of een andere vorm van lichaamsontspanning heerlijk zijn. We kunnen je suggesties doen voor verschillende vormen.

Buiten aan het werk

Samen buiten aan de slag en een klus klaren geeft een bevredigend gevoel. Plant bijvoorbeeld een paar bomen met elkaar of stroop je mouwen op in de moestuin.