Workshops en activiteiten

Kom je naar De Hoorneboeg en wil je nog iets bijzonders toevoegen aan je programma? Hier zie je een aantal mogelijkheden.
Neem (ruim) van te voren contact met ons op, dan vertellen we je over de mogelijkheden. Deze veranderen mee met de seizoenen. Heb je nog andere ideeën? We denken graag met je mee!

Cider proeven

2 uur, 8 tot 10 deelnemers - In onze eigen ciderij wordt ieder najaar cider gemaakt van appels van hoogstam-boomgaarden in de wijde omgeving. Je kunt verschillende soorten cider proeven in de sfeervolle ruimte en zien hoe eikenhouten vaten, het toevoegen van kruiden en het spelen met gist leiden tot bijzondere, lokale en duurzame producten.

Mountainbiken

2 uur, 6 - 12 personen - Rond De Hoorneboeg strekken de bossen zich eindeloos uit. Verken samen met je team de paden. Bewoner van De Hoorneboeg én fervent mountainbiker Jurjen Worp wijst je graag de weg. We zorgen voor stoere MTB’s en na korte uitleg zit je zomaar op de singletracks!

Mindfulness wandeling

Vanaf 1 uur, 6 - 10 personen - In een mindfulness wandeling word je geholpen uit je hoofd te gaan, in het hier en nu te komen en je stresshormonen te laten dalen. Ingrid is stresscounselor en diëtist. Ze werkt altijd wandelend in de natuur rondom De Hoorneboeg. Als geen ander kent ze in dit gebied bijna alle wegen en paden. Met haar ervaar je de natuur en jezelf als nooit tevoren. Je kunt kiezen voor een uur of langere wandelingen.

Yoga en meditatie

1 uur, 6 - 18 deelnemers - Verdiep je teamsessie met een yoga- of meditatiesessie, bijvoorbeeld met Monique Jansse. Ze is een ervaren docent bij wie mensen van verschillende niveaus in goede handen zijn. Ze is thuis in verschillende stijlen, zoals de dynamische flow, een meer meditatieve hatha yoga of een heel ontspannen yin-stijl. Ons netwerk maakt het mogelijk om dichtbij jouw vraag aan te sluiten.

Zeep maken

2 uur, 6 tot 10 deelnemers - Na deze workshop kun je ook thuis aan de slag om je eigen zeep te maken. We experimenteren met geuren en recepten, zodat je een stoere of juist een zachte zeep kunt maken. Uiteraard hebben alle ingrediënten een natuurlijke basis. Je zeep blijft nog een tijdje bij ons te drogen, waarna je een aantal zelfgemaakte zepen thuisgestuurd krijgt.

Bijenvolken en imkeren

2 uur, 8 tot 15 deelnemers - Je leert alles over de bijen, het volk en - uiteraard - de koningin. Onze eigen imker vertelt je over hun relatie en het belang voor de natuur en wat je zelf kunt doen voor het welzijn van bijenvolken. We imkeren vanuit traditionele korven en vertellen je waarom we daarvoor gekozen hebben.

Natuurwandelen voor je eigen soep

2 uur, 8 tot 15 personen - Tijdens een wandeling leer je de prachtige omgeving kennen. We vertellen je over de natuur en de geschiedenis van celtic fields, karrensporen, herders en buitenplaatsen. We wijzen je op eetbare planten en kruiden in de natuur en we plukken in het wild . Daarna koken we er soep van, buiten boven het vuur en maken onze eigen kruidenboter.

Je eigen gin

2 uur, 8 tot 12 deelnemers - Gin is een bijzondere drank omdat het perfect alle geuren en smaken van kruiden opneemt. Op De Hoorneboeg maken we een gin met kruiden uit de omgeving én van over heel de wereld. We leren hoe het eeuwenoude ambacht van distilleren werkt. Ook ontdekt je jouw eigen smaakvoorkeur door het samenstellen van je eigen gin.

Bosbeelden

4 uur, 8 - 15 deelnemers - In deze workshop ga je de natuur in om te genieten van je omgeving, te reflecteren en aan de slag te gaan. Je krijgt de kans en professionele begeleiding met aansturing en reflectie om iets te maken met wat je tegenkomt, in de traditie van kunstenaars zoals Andy Goldsworthy. Laat je creativiteit de ruimte in de natuur en schep een tijdelijk beeld dat de natuur zelf ook weer laat verdwijnen.

Natuurtekenen

4 uur, 8 - 10 deelnemers - Tijdens deze workshop leer je realistisch tekenen door goed te kijken naar de natuur om je heen. Met behulp van een paar stappen kun je heel zuiver waarnemen en merk je dat je vanzelf meer gaat zien. Vervolgens helpt een aantal tekentechnieken en -oefeningen bij het opzetten van je eerste tekening. Deze workshop is geschikt voor beginners en gevorderden. Aan het eind van de workshop heb je je eigen tekening gemaakt van een blad of een bloem uit het bos of de tuinen van De Hoorneboeg.

Kombucha maken & fermenteren

2 uur, 8 tot 15 personen - Kombucha is een gefermenteerde thee waarbij tijdens de fermentatie vitaminen en probiotica ontstaan. Je leert in de workshop hoe je kombucha maakt en proeft verschillende soorten, zodat je ook thuis je eigen kombucha kunt maken.

Natuurlijke crème en cologne maken

2 uur, 6 tot 12 deelnemers - In de kruidentuin en het bos zoeken we samen naar planten en kruiden en vertellen we over hun historie en geneeskracht. Daarna maak je je eigen gezichtscrème of een cologne, met een accent op de geneeskracht of de cosmetische werking, helemaal naar je eigen wensen.

Portretfotografie

Duur: 1,5 uur .Een andere kijk op je collega's. Een portret maken is een mooie manier om écht contact te maken met de ander. Deze workshop met Merel is bedoeld om je collega’s beter, en vooral op een ander niveau te leren kennen.

Teambuilding

Duur: 3 uur. Leer je team beter kennen door middel van praktische, luchtige oefeningen. Krijg spelenderwijs meer inzicht in elkaars capaciteiten!

Kampvuurcoaching

Vuur geeft warmte, geborgenheid en nodigt uit tot dromen, reflecteren en bezinnen. Vuur speelt daarom al eeuwenlang een belangrijke rol bij tradities en ceremoniën. Je leert in deze sessie met materialen uit het bos en een vuurstaal zelf vuur te maken. Rond het vuur kan je vervolgens met de vraag die je bezig houdt de diepte in.

Talentenspeurtocht

Duur: 2 uur Pak jouw innerlijk kompas en kom mee op speurtocht naar jouw eigen kracht! Je vertrekt met nieuwsgierigheid en komt terug met een boekje vol persoonlijke inzichten. Wij gaan op zoek naar jouw kwaliteiten, valkuilen en hulpbronnen. Een verrassende wandeling door de natuur. Je wordt op deze ontdekkingstocht begeleidt door een ervaren coach van Leadership Dialogue.

Heartfulness

Duur: 1 of 2 uur. For happy, healthy workspaces. Met behulp van Tai Chi en Chi Kung oefeningen zorgt Tim ervoor dat je weer gaat werken met je hart.

Creatief schrijven

Duur: 2,5 uur Uit je hoofd, in je pen. In deze workshop leert Merel je hoe je snel een goed verhaal kunt schijven, en hoe je een ‘writer’s block’ kunt doorbreken.

En er kan nog meer...

We hebben nog meer mogelijkheden en ideeën. Binnen, of juist buiten. Actief of iets om heerlijk bij te ontspannen. Staat er iets voor je bij? Laat het ons weten, dan vertellen we je graag de mogelijkheden.

Kampvuur

Op het Veld is een mooie kampvuurplaats. Met elkaar rond de warmte van het vuur, in het donker of tijdens de schemering maakt de wereld klein en biedt een bijzondere sfeer. Ook op andere plekken kunnen we buiten een vuur voor je maken in een schaal of in een korf.

Massage

Na een lange dag werken kan een massage of een andere vorm van lichaamsontspanning heerlijk zijn. We kunnen je suggesties doen voor verschillende vormen.

Buiten aan het werk

Samen buiten aan de slag en een klus klaren geeft een bevredigend gevoel. Plant bijvoorbeeld een paar bomen met elkaar of stroop je mouwen op in de moestuin.