Meerdere dagen in Aan de Hei

Aan de rand van het bos – pal aan de hei – liggen deze twee boerderijen. Ooit was dit de plek voor de schapen van Anton Sinkel (van de winkel van Sinkel) en later ook voor de ‘meisjes uit de fabriek’ die hier een week vakantie mochten houden om weer wat kleur op hun wangen te krijgen – er is een heel schrift vol liedjes uit die tijd over ‘die schoone Hoorneboeg…’

Een plek dus met een lange historie van geborgenheid en rust – die nog steeds voelbaar en zichtbaar is – en na een verbouwing binnen ruim en licht is geworden.

Aan de Hei in zijn geheel

Aan de Hei heeft meerdere ruimtes, zodat het een heel fijne plek is als je met een wat grotere groep meerdere dagen wilt blijven.

De Heizaal is ruim en licht, met een groot raam dat uitkijkt op de tuin. Een yogasessie, stilte-retreat, teamsessie of presentatie… daar is de Heizaal een heel fijne plek voor. De bibliotheek – die bij de Heizaal hoort als je alleen dat gedeelte wilt gebruiken – is een mooie plek om iedereen te ontvangen en om tijdens pauzes bij te praten.

De Boszaal wordt tijdens bijeenkomsten met grote groepen vaak als huiskamer gebruikt – heerlijk met een houtkachel en veel ruimte om aan tafels te zitten of lekker op een van de banken te lezen – maar is ook heel fijn als plek voor een creatieve sessie, intiem concert of trainingsdag als je met een kleinere groep bent.

Aan het einde van de dag kun je afsluiten met de hamam waar je een sauna vindt met day-beds in een serene ontspanningsruimte en een massagekamer.

Je overnacht op de eerste verdieping – onder het schuine dak – waar iedere kamer een eigen douche, wasbak en toilet heeft.

Rondom ligt een grote tuin met een heerlijk grasveld en fijne terrassen.

21
30
30
30
90 + 95

De Heizaal

In de vroegere schapenstal zijn de grote staldeuren verwisseld door ramen waar het licht door binnenstroomt en je een prachtig zicht hebt op de tuin en de heide.

Bij mooi weer kun je een van de deuren helemaal open zetten en loop je direct de tuin in.

Het is een fijne plek voor yoga en meditatie – de zaal heeft vloerverwarming – maar is evengoed heel prettig als je stoelen (en tafels) wilt gebruiken of voor een presentatie. Daarvoor hebben we alles in huis.

Voor het ontvangst van je groep en de pauzes kun je gebruik maken van de bibliotheek. Dat is de ruimte waar je binnenkomt, met een grote tafel en een houtkachel.

18 -21
30
30
30
90

De bibliotheek van de Heizaal

Je loopt de Heizaal binnen via de bibliotheek. Dit is een fijne plek om de dag of een sessie te beginnen of om koffie en thee te drinken tijdens een pauze. Als je even aan een opdracht wilt werken kun je hier prima werken.

Je kunt aanschuiven aan twee grote houten tafels of bij de kachel op de bank. In de keuken kun je de hele dag zelf je koffie en thee maken. Toiletten zijn even verderop in een eigen halletje.

Aan de kant van de heide ligt een groot terras en natuurlijk kun je ook gebruik maken van de tuin!

Vanuit de bibliotheek kun je via de corridor – overdekt en heel mooi van glas gemaakt – heen en weer lopen tussen de Heizaal en de Boszaal, zodat beide boerderijen als één geheel voelen. Als je alleen gebruikt maakt van de Heizaal en meerdere dagen blijft, is de bibliotheek een heel fijne huiskamer.

De Boszaal

Deze boerderij ligt aan de rand van het bos en binnen is het licht en ruim, met grote ramen waar vroeger de deuren zaten.

Via een hoge hal loop je door grote glazen deur de ruimte binnen waar je een mix vindt van vintage, hip en historie. Grote tafels, fijne banken en een zithoek bij de kachel maken deze ruimte geschikt voor allerlei soorten bijeenkomsten – teammeetings, presentaties en ook als stilte en meditatie onderdeel is van je programma of als je een intiem concert wilt organiseren. De Boszaal doet graag overal aan mee!

De vloerverwarming geeft veel comfort en we kunnen de indeling en de opstelling helemaal passend voor je maken.

Buiten kun je voor de grote ramen op het terras zitten, waar je een grote bank vindt met fijne kussens. Natuurlijk kun je ook de tuin inlopen die direct aan het bos grenst en vlakbij de heide ligt.

Overnachten in Aan de Hei

Als je meerdere dagen blijft, wordt de hele Hoorneboeg vanzelf je thuis en na een aantal dagen ken je alle bospaadjes van ons kleine gehucht rond de heuvel…

Je slaapt onder het schuine dak

In Aan de Hei kun je blijven overnachten met 26 deelnemers. Maar als je groep groter is, of als alle deelnemers liever de privacy van een eigen kamer hebben, dan hebben we op De Hoorneboeg nog meer plekken waar je kunt blijven overnachten. Allemaal steeds anders, op maximaal 5 minuten lopen van Aan de Hei en met zorg voor je klaargemaakt.

De slaapkamers in Aan de Hei:
12 één-persoonskamers
7 twee-persoonskamers

Alle kamers hebben eigen sanitair (wastafel, douche en toilet) en een bureau.

Bovendien kun je gebruik maken van de hamam en de massageruimte in Aan de Hei!

Na een ingespannen dag...

… wil je je misschien wel ontspannen in de hamam. In deze ruimte vind je een sauna, ruime douches en een ontspanningsruimte met day-beds.

Wil je het helemaal bijzonder maken? Laat je masseren; we hebben hier een afzonderlijke ruimte voor en kunnen je in contact brengen met diverse masseurs.

Iets extra's voor jouw programma?

Voor als je nog meer inspiratie zoekt – of juist even ontspannend in verbinding wilt zijn – zitten we vol suggesties!

Heel makkelijk te organiseren zijn bijvoorbeeld een stiltewandeling of yogasessie (ook heel fijn om te doen voor het ontbijt!), een proeverij in de ciderij, een avond in de tipi rond het vuur of een kampvuur op ons veld.

Of misschien wil je even wat energie kwijt op een mountainbike, iets moois uit je handen laten komen zoals een houten lepel of meer te weten komen over de moestuin en je eigen thee plukken. Daar organiseren we graag een workshop over!

Ook als je begeleiding zoekt voor een onderdeel van je programma – van verstilling, klankconcerten en meditatie tot en met het onderzoeken van de dynamiek in je team met behulp van een kudde schapen – brengen we je graag op ideeën en in contact met anderen met wie we vaker samenwerken en De Hoorneboeg goed kennen.

Eten & drinken van Bij de Tuinman

We verzorgen je graag met eten dat je goeddoet en je fijne momenten bezorgt. Samen rond de tafel waar je de tijd hebt om even stil te zijn of juist even lekker bij te praten…

Wat we voor jou maken komt zoveel mogelijk van dichtbij, het liefst uit onze eigen moestuin of van kwekers en telers uit de buurt. En we zijn nou eenmaal dol op groenten, dus die staan altijd in de hoofdrol bij onze menu’s!

We bewegen met veel plezier mee met de seizoenen en vinden altijd weer nieuwe smaken en combinaties.

Vanaf je ontbijt tot de lunch, lekker lang aan tafel of een snelle (borrel)hap; je bent steeds welkom en we vertellen je graag meer over wat we doen.

We vertellen je graag over alle mogelijkheden!

Goed om te weten

• Je kunt zo lang blijven als je wilt! Een weekend, (mid)week of enkele dagen…
• In de weekenden en tijdens vakantie-periodes kun je gebruik maken van onze speciale arrangementen die net iets voordeliger zijn dan op doordeweekse dagen
• Natuurlijk zijn de bedden voor je opgemaakt en liggen de handdoeken voor je klaar.
• Restaurant Bij de Tuinman verzorgt al je eten en drinken; van een lekker ontbijt in de ochtend en appel-cidertaart bij de thee tot een diner in de avond…

In- en uitchecktijden in de periodes dat het geen vakantie is
Hier vind je meer informatie over mogelijkheden over Seasonschools in vakantieperiodes.

Doordeweek
• Inchecken: vanaf 8 uur is de trainingslocatie klaar en vanaf 19:30 kun je de slaapkamers gebruiken
• Uitchecken: tot 17 uur kun je de trainingsruimte gebruiken, het uitchecken voor de slaapkamers is ‘s ochtends voor 9 uur

Weekenden
• Inchecken: op vrijdag vanaf 13 uur kun je de Boszaal gebruiken, vanaf 19 uur is de Heizaal en kun je ook de slaapkamers gebruiken
• Uitchecken: op zondag kun je tot 17 uur de trainingslocatie en de slaapkamers gebruiken

Alles wat je verder nodig hebt

Yogamatten, meditatiekussens, dekentjes, maar ook een flip-over tot een beamer, we hebben het allemaal in huis!