Schrijf-workshop met muziek over dankbaarheid

Dankbaarheid… als alles geweldig gaat in je leven, sta je hier soms maar weinig bij stil. En in uitdagende tijden is het soms een hele kunst om dankbaarheid te voelen.

Maar of het nu goed met je gaat of juist niet, dankbaarheid maakt iets in je los waardoor je je lichter voelt, makkelijker kunt relativeren en meer verbonden met de mensen om je heen.

Deze middag met muziek, meditatie en een bijzonder schrijfproject is een mooi kado aan jezelf of iemand anders. Bovendien steun je het werk van Sounds of Change: de volledige opbrengst gaat naar dit bijzondere initiatief in conflictgebieden.

Op zoek naar betekenisvolle woorden en klanken

Voor deze workshop combineren muzikant Lucas Dols en schrijver Fleur Brockhus hun krachten.

Tijdens een klankmeditatie – Lucas bespeelt een hangdrum en Fleur neemt je gedachten mee – sta je bewust stil bij waar jij je dankbaar voor voelt. Misschien iemand die je leven lichter maakt? Die jou onvermoeibaar bemoedigt? Iemand van vroeger, de natuur of misschien ben je jezelf wel dankbaar?

Fleur nodigt je vervolgens uit om woorden te geven aan dat wat je voelt. Woorden die je iemand zou willen laten weten, misschien in de vorm van een brief, misschien in een verhaal of wie weet wordt het wel een gedicht. Daar nemen we met elkaar de tijd voor.

En om het gevoel dat je hebt bij deze woorden nog wat meer kracht bij te zetten, gaat Lucas tot slot op zoek naar de klanken die hierbij passen. Samen proberen we de juiste toon en misschien zelfs een kloppend ritme van de dankbaarheid te vinden. Je kunt luisteren, maar meedoen is aanstekelijk… en zo ervaar je bovendien meteen zelf hoe Sounds of Change door middel van muziek verbinding teweegbrengt, met jezelf en tussen anderen.

Jouw woorden neem je natuurlijk mee naar huis en het is helemaal aan jou wat je ermee zou willen doen!

Praktische zaken
– zaterdag 8 mei 16.00 tot 19.00 uur
– op De Hoorneboeg (in de Villa)
– Kaartjes kosten € 75,- en kun je online bestellen
– Doe je iemand een kaartje kado? Heel lief dat je aan een ander denkt; we geven je een kleine korting en voor € 140,- zijn jullie beiden welkom!
– hiervoor neem je deel aan de workshop en hebben we koffie, thee en iets lekkers voor je
– Lucas Dols, Fleur Brockhus en De Hoorneboeg werken belangeloos mee aan deze middag, de opbrengst is voor Sounds of Change
– We hebben papier en pennen genoeg, maar neem ook vooral je eigen favoriete pen of schrift mee als je wilt