Vind jezelf in je ademkracht

Ademhalen – vaak ben je er niet bewust mee bezig. Wat als je er wel bij stil zou staan en wat levert het je op als je je ademhaling zou verbeteren? Daarover gaat deze workshop. Over ontspannen, energie vrijmaken, over ruimte maken, over in contact zijn met je lichaam en kalm zijn in je hoofd. En misschien zelfs wel je neiging tot controle iets loslaten.

Hoe ziet de dag eruit?

Tussen 9.30 en 10.00 ben je welkom en is er tijd voor een kop thee of koffie met iets lekkers erbij. Je hebt de tijd om de plek te leren kennen en alvast de groep en de trainer te ontmoeten. Je wordt deze dag professioneel begeleid door Fenneke Dam, Jasmijn Koelink, Rob Koning (Mr. Breath) of Rolandjan van Mulligen. Verderop op deze pagina vertellen we je meer over deze ervaren experts.

Ademwerk gaat in de eerste plaats over bewustwording. Na een welkom en eerste introductie over wat ademhaling voor je kan doen, oefen je in de ochtend verschillende ademtechnieken die je verbinden met dat wat onbewust in jou aanwezig is. Zo kom je steeds dichterbij dat wat in jou leeft – soms zacht en subtiel, soms juist heel helder een zeer aanwezig – alles wat zich voordoet is even waardevol om te ontdekken.

Tussen de middag verzorgt restaurant Bij de Tuinman een heerlijke, vegetarische lunch. Ook heb je de tijd om even lekker naar buiten te gaan. Een rondje door het bos of over de heide… altijd fijn.

Na de lunch verdiepen we de dag, bijvoorbeeld door nog wat meer achtergronden te vertellen en je te laten ervaren hoe behulpzaam bewegen is bij het loslaten van spanning. De ademhaling blijft steeds de leidraad – en zo wordt je geleidelijk aan steeds meer vertrouwd met dit anker in jezelf, dat er hoe dan ook altijd is, en de wijsheid die het je kan geven. Rond 17:00 uur ronden we de dag af, nadat we ook de tijd hebben genomen om ervaringen van deze dag met elkaar te delen.

Alle details op een rij

TIJDEN
Van 10:00 tot 17:00 uur. Vanaf 9:30 uur ben je welkom.

KOSTEN
€ 175,- inclusief koffie/thee, een lunch van Bij de Tuinman en iets lekkers tussendoor.

PARKEREN
€ 5,- per auto. Vergeet niet vooraf een parkeerplek te reserveren via het ticketsysteem. Lees hier meer over onze bereikbaarheid.

DE PLEK
Deze workshop wordt gegeven in In de Luwte.

CONTRAINDICATIES
Een dag van Vind jezelf in je Ademkracht is niet aan te raden als je nu of in het verleden te maken hebt gehad met: epilepsie, recente operaties, hartklachten, glaucoom, psychische problemen, zwangerschap, ernstige astma, psychiatrische aandoeningen. Neem bij twijfel gerust contact met ons op.

Dit zijn de data in 2024

ZONDAG 16 JUNI Met Rob Koning

ZONDAG 21 JULI Met Rolandjan van Mulligen

ZONDAG 18 AUGUSTUS Met Jasmijn Koelink

ZONDAG 22 SEPTEMBER Met Rob Koning

ZONDAG 20 OKTOBER Met Fenneke Dam

ZONDAG 17 NOVEMBER Met Fenneke Dam

ZONDAG 8 DECEMBER Met Rolandjan van Mulligen

ZONDAG 22 DECEMBER Met Jasmijn Koelink

Rijk aan ervaring - steeds met een diepe en persoonlijke motivatie

Over Jasmijn Koelink

Jasmijn Koelink is organisatiepsycholoog, ademcoach en yoga-docent. Ze heeft een jarenlange ervaring met het geven van lessen, workshops en retreats en leidt daarnaast een yoga docentenopleiding.

Het verbeteren van ieders welzijn en welbevinden, daar draait het om voor Jasmijn. “Per definitie is wat je voor jezelf doet ook voor anderen. Ik begeleid je graag om wakker te blijven naar jezelf, naar de ander en in de wereld.” De sessies van Jasmijn zijn adem georiënteerd, diepgaand en ontspannend tegelijkertijd.

Over Rolandjan van Mulligen

Rolandjan van Mulligen is ademcoach, yogadocent en meditatie leraar. Hij begeleidt al velen jaren groepslessen, individuele sessies, workshops en retraites in binnen- en buitenland en geeft meer dan 10 jaar yoga- en ademwerk lessen.

Ademwerk is voor Rolandjan een directe manier om uit de mind te komen, het lichaam te voelen en het zelfhelend vermogen te activeren. Daarnaast ziet hij het werken met de adem als een ultieme manier om toegang te krijgen tot ons onderbewustzijn; wat ligt er nog in ons opgeslagen wat nog doorzien of doorvoelt wilt worden? Met veel plezier, aandacht en inspiratie deelt hij zijn passie voor ademwerk.

Over Fenneke Dam

Fenneke Dam is ademcoach, trainer en co-founder van de Opleiding tot Ademcoach. Ze geeft individuele sessies, groepssessies, trainingen voor particulieren en bedrijven, retreats in binnen en buitenland en ze leidt mensen op tot Ademcoach.

Fenneke gebruikt de helende werking van de adem en de wijsheid van het lichaam. Met haar kundige, invoelende en liefdevolle manier ondersteunt ze jou en daagt ze je uit om je werkelijke authentieke zelf te herontdekken en ruimte te geven.

Over Rob Koning (Mr. Breath)

Rob Koning is een expert op het gebied van ademhaling. Hij heeft met duizenden mensen ‘geademd’ en schreef de bestseller “Ontdek de kracht van ademen’. Jaren geleden had hij een burn-out en ademhalingsoefeningen hielpen hem weer op de been. Nu deelt hij zijn kennis met de rest van de wereld en laat iedereen de kracht van bewust ademen ervaren.

Rob leidt met zijn team in zijn organisatie ‘Mr. Breath’ mensen op tot all-round ademcoach en organiseert regelmatig retreats en trainingen.