Met een kleine groep de diepte in

Het Heihuis is een heel fijne plek om een paar dagen de diepte te zoeken met een kleinere groep. Je kunt het Heihuis gebruiken voor je hele programma of als basis voor je verblijf en onderdelen van – bijvoorbeeld een training – in de tipi organiseren.

Het Heihuis als je thuis

In het Heihuis kun je in alle rust een paar dagen blijven met een wat kleinere groep tot 8 personen. Binnen vind je één grote, open ruimte met een lichtkoepel in de nok van het dak en dat maakt het Heihuis tot een heerlijke lichte plek.

Vanuit deze ruimte heb je steeds mooi zicht op de tuin. Als het mooi weer is, kun je daar ook samen aan een grote tafel zitten. En omdat de tuin iets hoger ligt dan de heide, heb je van daaruit een heel mooi uitzicht. Onder de lichtkoepel staat een grote tafel en bij de openbhaard vind je de zithoek. Ook als je in een kring wilt werken, kun je hier prima uit de voeten. In de open keuken kun je de hele dag door thee maken of een lekkere kop koffie.

8
8
60

Met een sessie in de tipi?

Natuurlijk kun je altijd naar buiten; het bos in, de heuvel op of in de tuin aan het werk met opdrachten. Maar we hebben ook heel mooie plekken waar je binnen aan de slag kunt, zoals bijvoorbeeld de tipi waar je binnen 2 minuten naartoe wandelt.

Het is bijzonder om in de tipi te zitten – door de ronde vorm en het vuur waar je omheen zit en je opwarmt. De tipi is bovendien ook comfortabel gemaakt voor je met zes fijne stoelen die je kunt aanvullen met houten bankjes, op de grond liggen kleurrijke en warme kleden en als het nodig is kunnen we ook de vloerverwarming voor je aanzetten.

Ook hier kun je thee en koffie maken en als het mooi weer is, kun je tijdens een pauze even buiten zitten.

De tipi is ingewijd en daardoor ook heel geschikt voor vuurceremonies.

Afhankelijk van hoe groot je groep is, kun je ook Het Stille Midden of de Grote Kamer (in de Villa) heel goed combineren met het Heihuis als basis.

8-15
20

Slapen in het Heihuis en op andere mooie plekken op De Hoorneboeg

Het Heihuis zelf heeft 5 slaapkamers met in totaal 8 bedden. Als je groep groter is, of als je deelnemers graag wat meer privacy willen, hebben we andere mooie plekken voor je om te overnachten. Allemaal op maximaal 5 minuten lopen van het Heihuis en Bij de Tuinman, met zorg voor je klaargemaakt en met ruimte om je binnen en buiten even terug te trekken – in gezellige woonkamers of zonnige plekken buiten.

Het Heihuis (8 p.): 5 slaapkamers (3 x 2-persoons, 2 x 1-persoons – waaronder 1 slaapbank), gedeeld sanitair. Ruime woonkamer met openhaard en open keuken, een werkkamer en een fijne tuin met uitzicht over de hei.

Het Stille Midden (5 p.): 3 slaapkamers (2 x 2-persoons, 1 ruime slaapbank in de woonkamer), gedeeld sanitair. Woonkamer met openhaard, eetkamer met keuken en meerdere plekken waar je lekker buiten kunt zitten.

In de Villa (4 p.): op de ruim verbouwde zolder kun je overnachten in 2 bedstedes (waarin steeds 2 losse bedden), gedeeld sanitair. Een fijn appartement met zitplekken onder de grote dakkapellen en keukentje voor koffie en thee.

Pipowagens en kamperen (14 p.): overnachten in één van de 3 pipowagens! Steeds voor 1 persoon, dus met veel privacy, met toiletten en douches dichtbij. Ook is er ruimte voor eigen 2-persoonstenten (5 plekken) als je met je groep onder meer alle pipowagens gebruikt.

Alleen op doordeweekse dagen
Aan de Hei (26 p.): 19 slaapkamers (12 x 1-persoons, 7 x 2-persoons) steeds met eigen sanitair (wastafel, douche en toilet).

WE DENKEN GRAAG MET JE MEE OVER JE PROGRAMMA

Voor als je nog meer inspiratie zoekt – of juist even ontspannend in verbinding wilt zijn – zitten we vol suggesties… een stiltewandeling of een kampvuur zijn bijvoorbeeld heel gemakkelijk te organiseren.

Of misschien wil je even wat energie kwijt op een mountainbike, iets moois uit je handen laten komen met hout of klei of meer te weten komen over de moestuin en je eigen thee plukken. Daar organiseren we graag een workshop over!

Ook als je begeleiding zoekt voor een onderdeel van je programma – verstilling, een klankconcerten of meditatie – brengen we je graag op ideeën en in contact met anderen met wie we vaker samenwerken en De Hoorneboeg goed kennen.

Eten & drinken van Bij de Tuinman

We verzorgen je graag met eten dat je goeddoet en je fijne momenten bezorgt. Samen rond de tafel waar je de tijd hebt om even stil te zijn of juist even lekker bij te praten…

Wat we voor jou maken komt zoveel mogelijk van dichtbij, het liefst uit onze eigen moestuin of van kwekers en telers uit de buurt. En we zijn nou eenmaal dol op groenten, dus die staan altijd in de hoofdrol bij onze menu’s!

We bewegen met veel plezier mee met de seizoenen en vinden altijd weer nieuwe smaken en combinaties.

Vanaf je ontbijt tot de lunch, lekker lang aan tafel of een snelle (borrel)hap; je bent steeds welkom en we vertellen je graag meer over wat we doen.

We vertellen je graag over alle mogelijkheden!

Goed om te weten

• Je kunt zo lang blijven als je wilt! Een weekend, (mid)week of enkele dagen…
• In de weekenden en tijdens vakantie-periodes kun je gebruik maken van onze speciale arrangementen die net iets voordeliger zijn dan op doordeweekse dagen
• In het weekend kun je met 17 personen blijven overnachten.
• Natuurlijk zijn de bedden voor je opgemaakt en liggen de handdoeken voor je klaar.
• Restaurant Bij de Tuinman verzorgt al je eten en drinken; van een lekker ontbijt in de ochtend en appel-cidertaart bij de thee tot een diner in de avond…

In- en uitchecktijden
Alle in- en uitchecktijden vind je hier.

Alles wat je verder nodig hebt

Yogamatten, meditatiekussens, dekentjes, maar ook een flip-over tot een beamer, we hebben het allemaal in huis!