Een paar dagen op de rand van de heuvel

In Het Stille Midden voel kun je je een paar dagen onvindbaar voelen voor de rest van de wereld. Een klein pad brengt je naar de voordeur en daarna stap je dit enorm gezellige huisje binnen waar vroeger de ‘boswachter van De Hoorneboeg’ woonde.

Om alleen of met een aantal anderen bezig te zijn met wat je eigenlijk écht wilt. Daar kun je hier helemaal de tijd voor maken.

Het Stille Midden

Dit huis op de flank van de heuvel heeft een woonkamer met een heel grote schuifdeur van glas die je met mooi weer open kunt zetten naar het terras. Overal waar je kijkt is het groen en als het iets frisser is, kun je hier een vuurtje maken in de openhaard. Je kunt hier werken aan een fijne tafel of in neerploffen op de bank.

In de eetkamer staat een grote tafel waar je met z’n allen kunt aanschuiven. De woonkamer en de eetkamer staan in een open verbinding met elkaar en met de keuken waar je, wanneer je wilt, zelf thee en allerlei lekkere koffie’s kunt maken.

Via de voordeur (of binnendoor via de woonkamer) kom je in de gang met het toilet, de beide slaapkamers en de badkamer. Beide slaapkamers zijn voor 2 personen en in de woonkamer kunnen we een slaapbank omtoveren tot een comfortabele en ruime slaapbank (1-persoon). Ook als je groep groter is of iedereen een eigen kamer wil, hebben we genoeg mogelijkheden op De Hoorneboeg.

We hadden erg veel plezier in het opknappen van dit huis en hebben ook nog een aantal leuke plannen voor buiten waar je ook nu al heerlijk op het terras kunt zitten!

6
5 (+)
25 + 10

Slapen in Het Stille Midden en op onze andere mooie plekken

Als je groep groter is, of als je deelnemers graag wat meer privacy willen, hebben we meer mooie plekken voor je om te overnachten. Allemaal op maximaal 5 minuten lopen van Het Stille Midden en Bij de Tuinman, met zorg voor je klaargemaakt en met ruimte om je binnen en buiten even terug te trekken – in gezellige woonkamers of zonnige plekken buiten.

Het Heihuis (8 p.): 5 slaapkamers (3 x 2-persoons, 2 x 1-persoons – waaronder 1 slaapbank), gedeeld sanitair. Ruime woonkamer met openhaard en open keuken, een werkkamer en een fijne tuin met uitzicht over de hei.

Het Stille Midden (5 p.): 3 slaapkamers (2 x 2-persoons, 1 ruime slaapbank in de woonkamer), gedeeld sanitair. Woonkamer met openhaard, eetkamer met keuken en meerdere plekken waar je lekker buiten kunt zitten.

In de Villa (4 p.): op de ruim verbouwde zolder kun je overnachten in 2 bedstedes (waarin steeds 2 losse bedden), gedeeld sanitair. Een fijn appartement met zitplekken onder de grote dakkapellen en keukentje voor koffie en thee.

Pipowagens en kamperen (14 p.): overnachten in één van de 3 pipowagens! Steeds voor 1 persoon, dus met veel privacy, met toiletten en douches dichtbij. Ook is er ruimte voor eigen 2-persoonstenten (5 plekken) als je met je groep onder meer alle pipowagens gebruikt.

Alleen op doordeweekse dagen
Aan de Hei (26 p.): 19 slaapkamers (12 x 1-persoons, 7 x 2-persoons) steeds met eigen sanitair (wastafel, douche en toilet).

WE DENKEN GRAAG MET JE MEE OVER JE PROGRAMMA

Voor als je nog meer inspiratie zoekt – of juist even ontspannend in verbinding wilt zijn – zitten we vol suggesties… een stiltewandeling of een kampvuur zijn bijvoorbeeld heel gemakkelijk te organiseren.

Of misschien wil je even wat energie kwijt op een mountainbike, iets moois uit je handen laten komen met hout of klei of meer te weten komen over de moestuin en je eigen thee plukken. Daar organiseren we graag een workshop over!

Ook als je begeleiding zoekt voor een onderdeel van je programma – verstilling, een klankconcerten of meditatie – brengen we je graag op ideeën en in contact met anderen met wie we vaker samenwerken en De Hoorneboeg goed kennen.

Eten & drinken van Bij de Tuinman

We verzorgen je graag met eten dat je goeddoet en je fijne momenten bezorgt. Samen rond de tafel waar je de tijd hebt om even stil te zijn of juist even lekker bij te praten…

Wat we voor jou maken komt zoveel mogelijk van dichtbij, het liefst uit onze eigen moestuin of van kwekers en telers uit de buurt. En we zijn nou eenmaal dol op groenten, dus die staan altijd in de hoofdrol bij onze menu’s!

We bewegen met veel plezier mee met de seizoenen en vinden altijd weer nieuwe smaken en combinaties.

Vanaf je ontbijt tot de lunch, lekker lang aan tafel of een snelle (borrel)hap; je bent steeds welkom en we vertellen je graag meer over wat we doen.

We vertellen je graag over alle mogelijkheden!

Goed om te weten

• Je kunt zo lang blijven als je wilt! Een weekend, (mid)week of enkele dagen…
• In het weekend kun je met maximaal 17 personen blijven overnachten.
• Natuurlijk zijn de bedden voor je opgemaakt en liggen de handdoeken voor je klaar.
• Restaurant Bij de Tuinman verzorgt al je eten en drinken; van een lekker ontbijt in de ochtend en appel-cidertaart bij de thee tot een diner in de avond…

In- en uitchecktijden
Alle in- en uitchecktijden vind je hier.

Alles wat je verder nodig hebt

Yogamatten, meditatiekussens, dekentjes, maar ook een flip-over tot een beamer, we hebben het allemaal in huis!