Allergieën: wat kan de keuken voor je doen?

Onze keuken is het gewend om rekening te houden met diverse allergieën. Als je het tijdig aan ons doorgeeft, dan maken we voor iedereen iets lekkers en geschikts klaar!

Met deze allergieën*) kunnen we rekening houden:

  1. Gluten bevattende granen (tarwe, rogge, gerst, haver, spelt, khorasatarwe)
  2. Eieren
  3. Pinda’s
  4. Soja
  5. Melk (inclusief lactose)
  6. Noten (amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten en macadamia-noten)
  7. Selderij
  8. Mosterd
  9. Sesamzaad
  10. Zwaveldioxide en sulfiet (E220 – E228) bij concentraties van meer dan 10 mg SO2 per kilo of liter
  11. Lupine

Als er een medische noodzaak is om rekening te houden met deze allergieën, doen we graag ons best! Ook als er iets aan de hand is waarin de bovengenoemde lijst tekort schiet, zoeken we in dat geval graag naar een oplossing.

We kunnen helaas geen rekening houden met verschillende diëten. We begrijpen het als je (een tijdje) een aantal elementen niet wilt nemen of minderen, maar de uitdaging is gewoon te groot om op een goede manier recht te doen aan alle individuele uitzonderingen. We hopen op je begrip!

*) Over deze allergenen, die overgevoeligheidsreacties kunnen veroorzaken, heeft de Europese Unie aangegeven dat consumenten geïnformeerd moeten worden. Vlees, vis en en schaaldieren staan ook nog in die lijst, maar omdat we die niet serveren, hebben we deze achterwege gelaten.