Allergieën: wat kan de keuken voor je doen?

Onze keuken is het gewend om rekening te houden met diverse allergieën, omdat we natuurlijk graag voor iedereen iets lekkers en geschikts klaarmaken!

Organiseer je iets bij ons? Twee weken voordat je bij ons komt, sturen we je een formulier waarin we informeren naar diverse details voor je bijeenkomst. De vraag naar allergieën komt daarin ook voorbij.

Kom je voor een workshop of event dat we zelf organiseren? Ook dan komt de vraag voorbij voordat je bij ons komt. Heel fijn als je het dan zo snel mogelijk aan ons doorgeeft… dat kan tot een week van te voren, zodat we de tijd hebben iets lekkers voor je te maken!

Naast allergieën, kunnen we ook met zwangerschap rekening houden. Al ons eten is overigens altijd vegetarisch – daarom komen in deze lijst bijvoorbeeld ook geen schaaldieren voorbij. Helaas kunnen we geen rekening houden met coeliakie.

Met deze allergieën* kunnen we rekening houden:

 1. Gluten bevattende granen (tarwe, rogge, gerst, haver, spelt, khorasatarwe). Let op: helaas kunnen we geen rekening houden met coeliakie, omdat we sporen van gluten of kruisbesmetting niet volledig uit kunnen sluiten in onze kleine keuken.
 2. Eieren
 3. Pinda’s
 4. Soja
 5. Melk (inclusief lactose)
 6. Noten (amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten en macadamia-noten)
 7. Selderij
 8. Mosterd
 9. Sesamzaad
 10. Zwaveldioxide en sulfiet (E220 – E228) bij concentraties van meer dan 10 mg SO2 per kilo of liter
 11. Lupine

Als er een medische noodzaak is om rekening te houden met deze allergieën, doen we graag ons best! Ook als er iets aan de hand is waarin de bovengenoemde lijst tekort schiet, zoeken we in dat geval graag naar een oplossing.

We kunnen helaas geen rekening houden met verschillende diëten. We begrijpen het als je (een tijdje) een aantal elementen niet wilt nemen of minderen, maar de uitdaging is gewoon te groot om op een goede manier recht te doen aan alle individuele uitzonderingen. We hopen op je begrip!

*) Over deze allergenen, die overgevoeligheidsreacties kunnen veroorzaken, heeft de Europese Unie aangegeven dat consumenten geïnformeerd moeten worden. Vlees, vis en en schaaldieren staan ook nog in die lijst, maar omdat we die niet serveren, hebben we deze achterwege gelaten.