SILENT SUNDAY SPECIALS - een aantal dagen de diepte in

Je kent misschien onze Silent Sundays – de maandelijkse dag in stilte waarop je de tijd kan nemen om te luisteren naar alles wat in jou leeft. Waarop je merkt dat als je daar ruimte aan geeft je de rijkdom van je eigen wijsheid weer kunt ervaren.

Meerdere keren in het jaar organiseren we de Silent Sunday Specials: een aantal dagen en 2 overnachtingen met yoga-, meditatie- en ademhalingsoefeningen, creatieve opdrachten, veel buiten zijn, kampvuur en natuurlijk de stilte.

Kijk wat zich bij jou ontvouwd. Ondertussen wordt je heerlijk verzorgd door restaurant Bij de Tuinman en heb je ook veel tijd om – zonder dat je afgeleid wordt – weer eens lekker te lummelen.

Ieder seizoen een meerdaagse

Hoe zien deze dagen eruit?

Dag 1
’s Middags ben je van harte welkom en maak je kennis met Sharon en de andere deelnemers. Nadat je je spullen op je slaapkamer hebt gebracht, begint een eerste inleiding in de stilte. ’s Avonds eten we met elkaar en na die tijd heb je even tijd voor jezelf. Aan het begin van de avond zoek je de groep weer op bij het kampvuur voor een gezamenlijke meditatie.

Dag 2
Na het ontbijt en wat tijd voor jezelf, start om 9:30 een eerste yoga- en meditatiesessie. In de middag, na de lunch, doen we visualisaties en een creatieve opdracht. ’s Avonds ga je met de groep de natuur in voor een bosbad en eindig je bij het kampvuur. Tussendoor heb je deze dag regelmatig tijd voor wat er in jezelf op komt.

Dag 3
Deze dag heeft ongeveer hetzelfde programma als de tweede dag. Rond 16 uur rond je het weekend af met een eindmeditatie, waarna er tijd is je ervaringen te delen met de anderen. Om 17 uur sluiten we samen af.

Maandag 27 december t/m woensdag 29 december 2021
– We starten maandag om 14:00 uur, vanaf 13:30 uur ben je welkom
– We eindigen woensdag om 17:00 uur

We hebben 3 verschillende overnachtingsmogelijkheden:
– een kamer voor jezelf voor € 625,-
– een kamer delen met een ander voor € 525,-
– een pipowagen voor jou alleen voor € 625,-

Vrijdag 4 t/m zondag 6 maart 2022
– We starten vrijdag om 17:00 uur, vanaf 16:30 uur ben je welkom
– We eindigen zondag om 17:00 uur

We hebben 3 verschillende overnachtingsmogelijkheden:
– een kamer voor jezelf voor € 595,-
– een kamer delen met een ander voor € 495,-
– een pipowagen voor jou alleen voor € 595,-

Eten, drinken, van tijd tot tijd iets lekkers en overnachtingen zitten daar steeds allemaal bij in.

Kom je samen met iemand en willen jullie een slaapkamer delen? Stuur ons een mail, dan maken we dat in orde!

We hebben fijne overnachtingsplekken voor je

Verspreid over De Hoorneboeg liggen meerdere fijne gebouwen met ieder een eigen verhaal. Ze zijn stuk voor stuk mooi opgeknapt en sfeervol. Binnen 5 minuten wandel je overal naartoe: nog even via de heuvel naar het restaurant, naar de parkeerplaats, de andere overnachtingsplekken en In de Luwte of de Villa waar de sessies plaatsvinden.

Je kunt kiezen of je een kamer wilt delen met iemand anders of liever een kamer voor jezelf hebt. Je overnacht dan op één van de volgende plekken: het Stille Midden, het Heihuis, de Villa of een pipowagen. Meer over deze plekken vind je hier.

Sharon neemt je mee

Sharon heeft jarenlange ervaring, blijft zelf ook steeds nieuwsgierig en doordat ze zelf op haar gemak is met stilte, voelt het opzoeken van de stilte met haar als een heel vanzelfsprekende reis.

Voor als je nieuwsgierig bent of nog niet zeker bent of het iets voor je is, kun je hier een interview lezen met Sharon, waarin zij vertelt wat de stilte voor haar betekent.

Sharon Huisman

Als begin twintiger ervoer ik voor het eerst wat stilte met je kan doen.

Ik deed mee aan een 10-daagse stilteretraite met een diep verlangen om mijn herriehoofd tot zwijgen te brengen. Alhoewel het een indrukwekkende ervaring was, ontdekte ik pas jaren later dat stilte een innerlijke beweging is, die je niet eenmalig in een cursus of retraite maakt, maar steeds weer opnieuw. Met vallen en opstaan en met veel geduld en zachtheid voor je eigen groeiproces.

Stilte werd een rode draad in mijn leven en ik maakte er zelfs mijn werk van.

Mijn opleiding Social Work aan de Hogeschool van Utrecht en diverse opleidingen en cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling vormen daarvoor de basis. De verdieping en inspiratie die ik meeneem in mijn werk komen voort uit het leven zelf en de verbinding met de natuur in het bijzonder.

Als Stiltemaker nodig ik uit tot verzachten, verstillen en verbinden, om zodoende liefdevol contact te maken met jezelf en wat er in jou leeft. Naast stiltedagen, retraites en persoonlijke begeleiding geef ik wekelijks met veel plezier yin yogales. Daarnaast deel ik met mijn vriend een grote interesse in permacultuur, gemeenschappelijk wonen en vegetarisch koken. We wonen samen met onze 9-jarige zoon in een woongemeenschap in Arnhem.