SILENT SUNDAY SPECIALS

Je kent misschien onze Silent Sundays – de maandelijkse dag in stilte waarop je de tijd kan nemen om te luisteren naar alles wat in jou leeft. Waarop je merkt dat als je daar ruimte aan geeft je de rijkdom van je eigen wijsheid weer kunt ervaren.

In de zomer kun je nog meer tot rust komen tijdens de Silent Sunday Specials – een aantal lekkere, lange dagen met yoga-, meditatie- en ademhalingsoefeningen, creatieve opdrachten, veel buiten zijn, kampvuur en natuurlijk de stilte.

Kijk wat zich bij jou ontvouwd. Ondertussen wordt je heerlijk verzorgd door restaurant Bij de Tuinman en heb je ook veel tijd om – zonder dat je afgeleid wordt – weer eens lekker te lummelen.

Weekenden in juli en augustus

Hoe ziet het weekend eruit?

Vrijdag
Aan het einde van de middag, vanaf 15.30, ben je van harte welkom en maak je kennis met Sharon en de andere deelnemers. Nadat je je spullen op je slaapkamer hebt gebracht, begint een eerste inleiding in de stilte. ‘s Avonds eten we met elkaar en na die tijd heb je even tijd voor jezelf. Aan het begin van de avond zoek je de groep weer op bij het kampvuur voor een gezamenlijke meditatie.

Zaterdag
Na het ontbijt en wat tijd voor jezelf, start om 9:30 een eerste yoga- en meditatiesessie. In de middag, na de lunch, doen we visualisaties en een creatieve opdracht. ‘s Avonds ga je met de groep de natuur in voor een bosbad en eindig je bij het kampvuur. Tussendoor heb je deze dag regelmatig tijd voor wat er in jezelf op komt.

Zondag
Deze dag heeft ongeveer hetzelfde programma als zaterdag. Rond 16 uur rond je het weekend af met een eindmeditatie, waarna er tijd is je ervaringen te delen met de anderen. Om 17 uur sluiten we het weekend af.

Liefdevolle begeleiding
Tijdens de Silent Sunday Special begeleidt Sharon je in het vinden van de stilte, in een veilige bedding waarin altijd ruimte is voor vragen, om even uit te wisselen of als je – ook zonder heel aanwijsbare reden – gewoon even behoefte hebt aan contact.

Wanneer?
Deze zomer organiseren we deze weekenden 2 keer:
– 2 – 4 juli
– 30 juli – 1 augustus

We hebben 2 tarieven voor dit weekend:
€ 495,- : als je een slaapkamer wilt delen met een ander
€ 595,- : een slaapkamer voor jezelf

Eten, drinken, van tijd tot tijd iets lekkers en overnachtingen zitten daar steeds allemaal bij in.

Kom je samen met iemand en willen jullie een slaapkamer delen? Stuur ons een mail, dan maken we dat in orde!

Sharon neemt je mee

Sharon heeft jarenlange ervaring, blijft zelf ook steeds nieuwsgierig en doordat ze zelf op haar gemak is met stilte, voelt het opzoeken van de stilte met haar als een heel vanzelfsprekende reis.

Voor als je nieuwsgierig bent of nog niet zeker bent of het iets voor je is, kun je hier een gesprekje lezen met Sharon, waarin zij vertelt wat de stilte voor haar betekent.

Sharon Huisman

Als begin twintiger ervoer ik voor het eerst wat stilte met je kan doen.

Ik deed mee aan een 10-daagse stilteretraite met een diep verlangen om mijn herriehoofd tot zwijgen te brengen. Alhoewel het een indrukwekkende ervaring was, ontdekte ik pas jaren later dat stilte een innerlijke beweging is, die je niet eenmalig in een cursus of retraite maakt, maar steeds weer opnieuw. Met vallen en opstaan en met veel geduld en zachtheid voor je eigen groeiproces.

Stilte werd een rode draad in mijn leven en ik maakte er zelfs mijn werk van.

Mijn opleiding Social Work aan de Hogeschool van Utrecht en diverse opleidingen en cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling vormen daarvoor de basis. De verdieping en inspiratie die ik meeneem in mijn werk komen voort uit het leven zelf en de verbinding met de natuur in het bijzonder.

Als Stiltemaker nodig ik uit tot verzachten, verstillen en verbinden, om zodoende liefdevol contact te maken met jezelf en wat er in jou leeft. Naast stiltedagen, retraites en persoonlijke begeleiding geef ik wekelijks met veel plezier yin yogales. Daarnaast deel ik met mijn vriend een grote interesse in permacultuur, gemeenschappelijk wonen en vegetarisch koken. We wonen samen met onze 9-jarige zoon in een woongemeenschap in Arnhem.