LEUK DAT JE NAAR DE HOORNEBOEG KOMT!

Misschien heb je al op onze website gekeken en weet je al het één en ander over de buitenplaats. Hier vind je nog meer informatie die misschien fijn is om van te voren te weten.

Heb je nog andere vragen? Bel of mail ons of de organisatie van je bijeenkomst – we helpen je graag!

Wat valt hier allemaal te ontdekken?

Tussendoor kun je heerlijk naar buiten...

De Hoorneboeg ligt midden in het Goois Natuurreservaat met mooie heidevelden en afwisselende bossen. Rondom de buitenplaats vind je verschillende houten hekken – je kunt ze openen met een code die je te horen krijgt als je bij ons bent – en je staat dan meteen midden in de natuur.

Je vindt hier mooie plekken met grove dennen, dichtere bossen met eiken en krentenbomen en soms – daar dwars doorheen – oude lanen met beuken. Je wandelt zo naar Hilversum, Loosdrecht of Hollandse Rading. En als je wilt, nog verder, tot aan Lage Vuursche aan toe.

Maar ook op De Hoorneboeg zelf is het prachtig om rond te dwalen. Bijvoorbeeld als je ’s avonds nog even een kleiner ommetje wilt lopen.

Hoe je bij ons komt en zelf verbonden kunt blijven

Als het even kan komt het eten uit de moestuin

Bij de Tuinman – ons restaurant dat je midden in de moestuin vindt – verzorgt je graag met eten dat je goeddoet en je fijne momenten bezorgt. Samen rond de tafel waar je de tijd hebt om even stil te zijn of juist even lekker bij te praten…

Wat we voor jou maken komt zoveel mogelijk van dichtbij, het liefst uit onze eigen moestuin of van kwekers en telers uit de buurt en is altijd vegetarisch. Met onze keuzes proberen we zoveel mogelijk goed te doen: voor jou, voor de mensen die het maken (soms ook ver weg) en de natuur.

We bewegen met veel plezier mee met de seizoenen en vinden altijd weer nieuwe smaken en combinaties!

Vanaf je ontbijt tot de lunch, lekker lang aan tafel of een snelle (borrel)hap; je bent steeds welkom en we vertellen je graag meer over wat we doen. En onze huisgebakken taart gaat vaak op tot de laatste kruimel…

Bij sommige retreats werken we samen met een speciale chef. Ook dan wordt met zorg voor je gekookt.

Op alle plekken vind je een espresso-apparaat en de mogelijkheid om zelf je thee te zetten. Dat kan dus de hele dag door!

Allergieën
Onze keuken is het gewend om rekening te houden met diverse allergieën. Is het bij jou aan de orde? De organisatie van je bijeenkomst geeft dit aan ons door.

Blijf je overnachten?

De bedden zijn opgemaakt...

Ook handdoeken liggen voor je klaar - net als onze huisgemaakte shampoo en zeep!

soms deel je een badkamer

Als je in het Stille Midden, een pipowagen, het Heihuis of op zolder overnacht.

En er valt nog zoveel meer te vertellen!

Dat doen we dan ook maar… 😀

Winkels liggen niet echt in de buurt
Als je iets vergeten bent of om een andere reden even op pad wilt, is het goed te weten dat de winkels in Hilversum het meest dichtbij zijn. Met de fiets ben je er binnen ongeveer 10 minuten. Wil je lopen, dan ben je ongeveer een half uur onderweg. Op de Gijsbrecht van Amstelstraat (die ligt het meeste voor de hand) vind je een bijvoorbeeld een drogist, supermarkt, Hema en verschillende bakkers. Op de dagen dat restaurant Bij de Tuinman open is, ben je daar van harte welkom!

Om het lekker comfortabel te maken voor jezelf
Dikke sokken of sloffen voor in huis, een omslagdoek, slippers, een fijn leesboek, een schrift om in te schrijven en/of te tekenen, pennen, potloden en eventueel een eigen bidon en een badjas voor als het gebruik van de sauna in je programma is opgenomen (dat is niet altijd het geval, je kunt het even navragen bij degene die jouw bijeenkomst organiseert).

Doe je mee aan een retraite? We hebben voldoende yoga-matten, blokken, bolsters, straps, oogkussentjes, dekentjes en meditatiekussens. Ook hebben we een aantal meditatiestoeltjes voor liever niet te lang in een meditatiehouding zit.

Vergeet je je wandelschoenen niet?
Schoenen die tegen een stootje kunnen en lekker lopen, en een paraplu of regenjas is ook een goed idee – het is heerlijk om tussendoor te wandelen. Ook als het weer iets minder stralend is, geeft het veel energie. En het is hier zo mooi!

De Hoorneboeg heeft een rijke geschiedenis
Wil je er meer over weten? We hebben een paar belangrijke momenten voor je op een rijtje gezet om je mee te nemen in het verhaal over deze plek.

Mag je hond mee?
Sommige mensen lijkt dat erg fijn, maar het kan helaas niet.