Meerdaagse in Aan de Hei - tijdens weekenden en vakanties

Leuk dat je belangstelling hebt voor een weekend of midweek in Aan de Hei. We verwelkomen je graag als je op zoek bent naar een plek waar je betekenisvolle veranderingen in gang kunt zetten.

Het ervaren van stilte, yoga en mindfulness, leren over leiderschap, verdieping vinden in je adem, filosofie en creativiteit of een heel specifieke invalshoek zoals bijvoorbeeld Ayurveda of verlies – in Aan de Hei werkt alles mee in het vinden van de verbinding met jezelf, met anderen en de natuur.

Aan de Hei

Aan de rand van het bos – pal aan de hei – liggen deze twee geschakelde boerderijen. Ooit was dit de plek voor de schapen van Anton Sinkel (van de winkel van Sinkel) en later ook voor de ‘meisjes uit de fabriek’ die hier een week vakantie mochten houden om weer wat kleur op hun wangen te krijgen. Een plek dus met een lange historie van geborgenheid en rust.

De Heizaal
Een serene ruimte met veel licht en een groot raam dat uitkijkt over de tuin en de heide. De bibliotheek is fijn voor de pauzes met grote tafels, een piano en een bank naast de houtkachel.

De Boszaal
Een fijne huiskamer – soms ook trainingsruimte als je groep kleiner is – met grote houten tafels en gezellige zithoeken, houtkachel en een uitgebreide keuken. In dit deel is ook de sauna met relaxruimte en massagekamer.

30
30
30 (+)
90 + 95

MEERDAAGSEN TIJDENS WEEKENDEN EN VAKANTIES

WAT HOORT ER ALLEMAAL BIJ?


Ruimtes
• de Boszaal – fijne zitkamer, keuken, sauna en massagekamer
• de Heizaal – trainingsruimte, bibliotheek met zithoek en pantry
• 12 éénpersoonskamers en 7 tweepersoons-kamers voor 26 maximaal personen
• gebruik van alle materialen, zoals yogamatten en meditaitiekussens
• een terras en een heerlijke tuin – met banken, (lig)stoelen en tafels
• je bent omringd door het bos en de heide

Materialen
We steeds 30 exemplaren van de Manduka matten, blokken, bolsters, straps, oogkussentjes, dekentjes en meditatiekussentjes. Ook hebben we een aantal meditatiestoeltjes voor mensen die niet lang in een meditatiehouding kunnen zitten.

In de massageruimte is een massagetafel aanwezig met een hoofdsteun. Overige materialen kan de masseur of masseuse zelf meenemen.

Overnachten

Slaapkamers in Aan de Hei
• 12 éénpersoons (boven de Boszaal) en 7 tweepersoons (boven de Heizaal) voor maximaal 26 personen
• Als je groep groter is, gaan we graag voor je na of we nog ruimte hebben op één van onze andere plekken
• Hou er rekening mee dat een eventuele chef ook blijft overnachten – we bieden je hiervoor 50% korting op een éénpersoons slaapkamer
• De bedden in de tweepersoons kamers staan los van elkaar
• Iedere slaapkamer heeft een bureautje
• Tussen de één- en tweepersoons slaapkamers zit onderling nauwelijks verschil in beleving en afmetingen

Badkamers
• Eenpersoons slaapkamers hebben een open badkamer met wastafel, een douche en toilet
• Tweepersoons slaapkamers hebben een afgesloten badkamer (met wastafel en douche) en een aparte toiletruimte (op 2 kamers na: daar is het toilet geïntegreerd in de badkamer)

De bedden zijn voor je opgemaakt en de handdoeken liggen voor je klaar. Ook hebben we handgemaakte zeep en shampoo voor je.

Hier vind je een lijst met slaapkamers. De kamers aan het einde van de gang zijn het meest rustig: 5, 6, 11 en 12 (éénpersoons) en 16 en 17 (tweepersoons).

Details voor je planning

Tijdens weekenden en een aantal midweken in vakantieperiodes is Aan de Hei alleen in zijn geheel te gebruiken. Hier gaan wij uit van een minimale afname van 16 kamers, waarbij er optioneel 3 kamers bij te boeken zijn.

Vakantieperiodes
De periodes wanneer je gebruik kunt maken van de speciale tarieven voor midweken hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

In- en uitchecktijden
Hier vind je alle in- en uitchecktijden, ook die van de slaapkamers.

• Weekenden beginnen op vrijdagmiddag (aan het begin van de middag) en eindigen aan het einde van de zondagmiddag (2 nachten).
• De midweken beginnen op de startdag aan het begin van de middag en eindigen op de slotdag aan het einde van de ochtend.

Wil je eerder beginnen of langer blijven? We gaan de mogelijkheden graag voor je na!

Eten en drinken

Een chef aan huis
Wil je liever verzorgd worden door een eigen chef of is een specifieke invalshoek belangrijk voor je, zoals een Ayurvedisch – of Detoxmenu? We brengen je graag in contact met retreat-chefs die al helemaal thuis zijn op De Hoornboeg. Ze werken zelfstandig, zijn het gewend om deel uit te maken van een retreat-groep en verzorgen je vanaf het ontbijt tot en met het diner. Natuurlijk kun je ook op eigen gelegenheid een chef inschakelen. Goed om te weten: al het eten op De Hoorneboeg is vegetarisch.

Eten en drinken door restaurant Bij de Tuinman
Bij de Tuinman – ons restaurant dat je midden in de moestuin vindt – verzorgt je graag met eten dat je goeddoet en je fijne momenten bezorgt. Samen rond de tafel waar je de tijd hebt om even stil te zijn of juist even lekker bij te praten… Alles is vegetarisch en natuurlijk kunnen ze rekening houden met allergieën. Voor weekenden en seasonschools hebben ze speciale menu’s samengesteld. Hier vind je meer over deze specials van Bij de Tuinman.

Koffie en thee
Je kunt altijd thee zetten en ook hebben we mooie koffiemachines staan voor lekkere koffies.

En verder...

Massages
We kennen verschillende massagetherapeuten die behandelingen kunnen komen geven.

Gastvrouw
Als je behoefte hebt aan iemand die je een aantal zaken uit handen neemt, bespreken we graag de mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de coördinatie van de massages en de behandelingen en het in- en uitchecken van je deelnemers.

Workshops en activiteiten
Wil je iets toevoegen aan je weekend? Op De Hoorneboeg kun we je verschillende activiteiten en workshops aanbieden: actief of juist ontspannen, binnen of lekker buiten.

Eindeloos naar buiten
De Hoorneboeg ligt midden in het Goois Natuurreservaat met mooie heidevelden en afwisselende bossen. Rondom de buitenplaats vind je verschillende houten hekken – je kunt ze openen met een code die je te horen krijgt als je bij ons bent – en je staat dan meteen midden in de natuur. Je vindt hier mooie plekken met grove dennen, dichtere bossen met eiken en krentenbomen en soms – daar dwars doorheen – oude lanen met beuken. Maar ook op De Hoorneboeg zelf is het prachtig om rond te dwalen.