Meerdaagse in het Heihuis - tijdens weekenden en vakanties

Leuk dat je belangstelling hebt voor een weekend of vakantie-midweek op De Hoorneboeg. We verwelkomen je graag als je op zoek bent naar een plek waar je betekenisvolle veranderingen in gang kunt zetten.

Een retraite, training, workshop of samenwerken met jouw netwerk van wereldverbeteraars… het Heihuis is een fijne plek voor je meerdaagse! Tussendoor schuif je aan bij Bij de Tuinman voor lekkere maaltijden.

Het Heihuis

Ooit woonde hier de schapenboer – nu vind je binnen één grote, open ruimte met een lichtkoepel in de nok van het dak. Het maakt het huis licht en ruim en door de vele ramen heb je steeds mooi uitzicht op de tuin en de Heide die bijna bij je voordeur begint.

Onder de lichtkoepel staat een grote tafel en bij de openhaard vind je de zithoek. Ook als je in een kring wilt werken, kun je hier prima uit de voeten. In de open keuken kun je de hele dag door thee maken of een lekkere kop koffie. Naast de woonkamer ligt een werkkamer met bureau en een bank.

Je overnacht in het Heihuis en kunt eventueel andere plekken erbij nemen als je extra slaapkamers nodig hebt.

8
8
20

MEERDAAGSEN TIJDENS WEEKENDEN EN VAKANTIES

WAT HOORT ER ALLEMAAL BIJ?


Het Heihuis
• de woonkamer met openhaard en open keuken waar je zelf koffie en thee kunt zetten
• aangrenzende werkkamer
• 5 slaapkamers – 1 slaapkamer is in de werkkamer
• 2 badkamers -1 badkamer grenst aan één van de 2-persoonskamers
• het terras en de tuin
• je bent omringd door het bos en de heide

Materialen
Wil je gebruik maken van bijvoorbeeld meditatiekussens en yogamatten? Op deze plek hebben we alleen gewone stoelen, maar neem gerust je eigen materiaal mee.

Een ruimte voor massages – bijvoorbeeld het theehuisje – kun je apart erbij boeken. We informeren je daar graag over!

Overnachten

Voor een groep tot en met 10 personen kun je terecht in het Heihuis.

Je hebt dan 5 slaapkamers tot je beschikking:
• 2-persoonskamer met een eigen (deels open) badkamer
• 2-persoonskamer – badkamer delen
• 2-persoonskamer met hoogslaper (extra brede bedden) – badkamer delen
• 1-persoonskamer – badkamer delen
• 1 -persoonskamer (werkkamer met slaapbank) – badkamer delen

De slaapkamers zijn allemaal verschillend. Om je een beeld te kunnen vormen, vind je via de link hieronder een overzicht.

Wil je graag meer slaapkamers, zodat je groep meer privacy heeft? We hebben vaak nog mogelijkheden op andere plekken op De Hoorneboeg. Alles ligt dicht bij elkaar, zodat je nooit meer dan 5 minuten onderweg bent. Je hebt in dat geval de beschikking over de gehele plek, dus ook de woonkamers, tuinen en terrassen. Je vindt ze allemaal terug op deze plattegrond.

Het Stille Midden (6 p.): 3 slaapkamers (2 x 2-persoons, 2 ruime slaapbanken in de woonkamer), gedeeld sanitair. Woonkamer met openhaard, eetkamer met keuken en meerdere plekken waar je lekker buiten kunt zitten.

De Zolder van de Villa (4 p.): op de ruim verbouwde zolder kun je overnachten in 2 bedstedes (waarin steeds 2 losse bedden), gedeeld sanitair. Een fijn appartement met zitplekken onder de grote dakkapellen en keukentje voor koffie en thee.

Eén of meerdere pipowagens: je vind ze op het Veld, met een bank die we omtoveren tot heerlijk bed, een bureau, verwarmd en wel en met een eigen balkonnetje.

De bedden zijn voor je opgemaakt en de handdoeken liggen voor je klaar. Ook hebben we handgemaakte zeep en shampoo voor je.

Details voor je planning

Midweken in vakantieperiodes
De periodes wanneer je gebruik kunt maken van de speciale tarieven voor midweken hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

In- en uitchecktijden
Hier vind je alle in- en uitchecktijden, ook die van de slaapkamers.

• Weekenden beginnen op vrijdagmiddag (aan het begin van de middag) en eindigen aan het einde van de zondagmiddag (2 nachten).
• De midweken beginnen op de startdag aan het begin van de middag en eindigen op de slotdag aan het einde van de ochtend.

Eten en drinken

Tijdens de weekenden en midweken in vakantieperiodes verzorgt restaurant Bij de Tuinman met liefde en aandacht je eten en drinken. Verderop vind je de menu’s die ze hebben samengesteld – speciaal voor deze momenten.

Wil je het eten en drinken laten verzorgen door een eigen chef? De keuken van onze locatie Aan de Hei is hier volledig voor ingericht, dus in de weekenden en tijdens vakantieperiodes is dat op die plek ook een optie. Op de andere plekken wordt het eten en drinken altijd voor je verzorgd door Bij de Tuinman.

VAKANTIE-MIDWEEK 'TUINMANS BUITENMENU'

Voor de midweken in vakantieperiodes hebben we een speciaal pakketje voor je gemaakt. Dit pakketje is dus speciaal (en alleen) voor deze groepen en valt volledig in het kortingstarief.

Maandag
• de hele dag door thee en koffie (ook cappuccino’s, espresso’s met koe- of havermelk) met koekjes
• huisgebakken koek, cake of taart in de ochtend
• fruitmand – met verschillende soorten – ieder seizoen weer anders
• Tuinmans-lunch met stevige soep, rijk gevulde salade, een luxe belegde boterham, brood met verschillende huisgemaakte smeersels en toppings (kies hoe jij het lekker vindt) en biologische sap
• Tuinmans-pan – een lekker eenpansgerecht met iets kleins en zoets na

Dinsdag tot en met donderdag
Net als maandag, alleen (natuurlijk) met ontbijt!
• met elkaar aan tafel voor een diner met een hoofd- en nagerecht

Vrijdag
Je sluit af met een uitgebreide brunch in de kas, of bij mooi weer lekker buiten

‘Binnenstebuiten-dag’
In de zomer organiseren we tijdens één van deze dagen graag een ‘Binnenstebuitendag’ voor je! De lunch geven we je mee als een mooie en lekkere picknick, zodat je bijvoorbeeld kunt rondstruinen op de hei. ’s Avonds maken we een kampvuur voor je aan en pruttelt je eten in een pan erboven – en kun je zelf opscheppen!

WEEKEND 'TUINMANS IN DE WATTEN-MENU'

Blijf je een weekend? We leggen je graag in de watten… Ook dit pakketje is speciaal (en alleen) voor groepen met wie we afspreken dat ze gebruik kunnen maken van ons kortingstarief.

Vrijdag
• huisgebakken koek, cake of taart bij aankomst in de middag of – als je later aankomt – ’s avonds bij de thee of koffie
• thee en koffie wanneer je wilt (ook cappuccino’s, espresso’s met koe- of havermelk) met koekjes
• fruitmand – met verschillende soorten – ieder seizoen weer anders
• Tuinmans-pan – een lekker eenpansgerecht met iets zoets na

Zaterdag en zondag
• uitgebreid ontbijt
• de hele dag door thee en koffie (ook cappuccino’s, espresso’s met koe- of havermelk) en knapperige koekjes
• Tuinmans-lunch met een stevige soep, rijk gevulde salade, een luxe belegde boterham, brood met verschillende huisgemaakte smeersels en toppings (kies hoe jij het lekker vindt) en biologische sap
• op zaterdag diner: hoofdgerecht en een lekker nagerecht

Picknicken?
Als je wilt, kun je op één van de beide dagen gaan picknicken. We pakken de lunch voor je in, zodat je lekker op pad kunt gaan!

Nog zachtere watten…
Dat kan natuurlijk! We kunnen dit pakketje altijd voor je uitbreiden met een healthy snack, een borrelplank en een voorgerecht. Hier vind je de tarieven!

WEEKEND 'TUINMANS IN DE WOLKEN-MENU'

Blijf je een weekend en zoek je het nog nét iets uitgebreider? Dit pakketje is misschien precies wat je zoekt! Ook dit pakketje is speciaal (en alleen) voor groepen met wie we afspreken dat ze gebruik kunnen maken van ons kortingstarief.

Vrijdag
• huisgebakken koek, cake of taart bij aankomst in de middag of – als je later aankomt – ’s avonds bij de thee of koffie
• thee en koffie wanneer je wilt (ook cappuccino’s, espresso’s met koe- of havermelk) met koekjes
• schaal met vers fruit
• een diner: hoofdgerecht én een lekker nagerecht

Zaterdag en zondag
• uitgebreid ontbijt
• de hele dag door thee en koffie (ook cappuccino’s, espresso’s met koe- of havermelk) met koekjes
• fruitmand – met verschillende soorten – ieder seizoen weer anders
• huisgebakken koek, taart of cake in de ochtend bij je koffiepauze
• Tuinmans-lunch met stevige soep, rijk gevulde salade, een luxe belegde boterham, brood met verschillende huisgemaakte smeersels en toppings (kies hoe jij het lekker vindt) en biologische sap
• iets lekkers bij de thee in de middag – dit keer een andere koek, taart of cake dan je in de ochtend van ons kreeg
• op zaterdag een diner: hoofd- en een lekker nagerecht

Picknicken?
Als je wilt, kun je op één van de beide dagen gaan picknicken. We pakken de lunch voor je in, zodat je lekker op pad kunt gaan!

Nog meer wolken?
Dat kan natuurlijk! We kunnen dit pakketje altijd voor je uitbreiden met een healthy snack, borrelplank en een voorgerecht. Hier vind je de tarieven!

Wil je iets extra's toevoegen aan je programma?

Voor als je nog meer inspiratie zoekt – of juist even ontspannend in verbinding wilt zijn – zitten we vol suggesties!

Workshops en activiteiten

Voor als je nog meer inspiratie zoekt – of juist even ontspannend in verbinding wilt zijn – zitten we vol suggesties… een stiltewandeling of een kampvuur zijn bijvoorbeeld heel gemakkelijk te organiseren.

Of misschien wil je even wat energie kwijt op een mountainbike, iets moois uit je handen laten komen met hout of klei of meer te weten komen over de moestuin en je eigen thee plukken. Daar organiseren we graag een workshop over!

Ook als je begeleiding zoekt voor een onderdeel van je programma – verstilling, een klankconcerten of meditatie – brengen we je graag op ideeën en in contact met anderen met wie we vaker samenwerken en De Hoorneboeg goed kennen.

En verder...

Massages
We kennen verschillende massagetherapeuten die behandelingen kunnen komen geven.

Gastvrouw
Als je behoefte hebt aan iemand die je een aantal zaken uit handen neemt, bespreken we graag de mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de coördinatie van de massages en de behandelingen en het in- en uitchecken van je deelnemers.

Eindeloos naar buiten
De Hoorneboeg ligt midden in het Goois Natuurreservaat met mooie heidevelden en afwisselende bossen. Rondom de buitenplaats vind je verschillende houten hekken – je kunt ze openen met een code die je te horen krijgt als je bij ons bent – en je staat dan meteen midden in de natuur. Je vindt hier mooie plekken met grove dennen, dichtere bossen met eiken en krentenbomen en soms – daar dwars doorheen – oude lanen met beuken. Maar ook op De Hoorneboeg zelf is het prachtig om rond te dwalen.