Meerdaagse in de Grote Kamer - tijdens weekenden en vakanties

Ook tijdens weekenden en in vakantieperiodes werken we graag mee aan jouw meerdaagse. Een retraite, training, workshop of samenwerken met jouw netwerk van wereldverbeteraars – met de Grote Kamer als je basis, logeer je op mooie plekken op onze buitenplaats, schuif je aan bij Bij de Tuinman voor lekkere maaltijden en na een aantal dagen ken je alle bospaadjes van dit kleine gehucht op de heuvel!

De Grote Kamer in de Villa

Op de eerste verdieping van de duurzame en sfeervol verbouwde Villa heb je veel ruimte met een prachtig uitzicht en zit je in de sfeer van lang geleden, vermengd met stijlvolle vintage en bijzondere kunst.

Voor de vele deuren met ramen tot de vloer staat een grote tafel. Als het mooi weer is, kun je alle deuren openzetten en vanaf de veranda over de heide kijken met de kronkelige grove dennen.

Door deuren van glas kom je in de zitkamer met een houtkachel en wat luiere stoelen en banken. Thee en verschillende soorten koffie kun je de hele dag door zelf maken.

Behalve de Grote Kamer heb je ook enkele andere plekken tot je beschikking, waar je ook overnacht.

14
9 (+)
35

MEERDAAGSEN TIJDENS WEEKENDEN EN VAKANTIES

WAT HOORT ER ALLEMAAL BIJ?


De Grote Kamer
• de Grote Kamer
• de aangrenzende zitkamer met houtkachel en plek waar je zelf koffie en thee kunt zetten
• veranda rondom de Grote Kamer waar je buiten kunt zitten en uitzicht heb over de hei
• 2 andere plekken op De Hoorneboeg – inclusief de woonkamers – met in totaal 5 slaapkamers voor in totaal 10 deelnemers
• je bent omringd door het bos en de heide

En bovendien 2 andere plekken waar je ook overnacht…
• Voor in totaal 10 deelnemers (5 kamers) en eventueel meer – verderop vertellen we je er meer over
Het Stille Midden – op de flank van de heuvel met woonkamer en gezellige keuken
De zolder van de Villa – een loft helemaal bovenin met een geweldig uitzicht in de boomkronen

Is je groep groter? Dan is het aantal overnachtingsplekken eventueel uit te breiden met het het Heihuis, de pipowagens en kamperen op het Veld.

Materialen
Wil je gebruik maken van bijvoorbeeld meditatiekussens en yogamatten? Op deze plek hebben we alleen gewone stoelen, maar neem gerust je eigen materiaal mee.

Een ruimte voor massages – bijvoorbeeld het theehuisje – kun je apart erbij boeken. We informeren je daar graag over!

Overnachten

Je overnacht op verschillende plekken op De Hoorneboeg. Alles ligt dicht bij elkaar, zodat je nooit meer dan 5 minuten onderweg bent. Je vindt ze allemaal terug op deze plattegrond. De plekken hebben allemaal een gezellige woonkamer, een pantry of keuken, een badkamer en je kunt altijd naar buiten. In je vrije tijd kun je je als deelnemer dus heel goed even terugtrekken.

Het Stille Midden (6 p.): 3 slaapkamers (2 x 2-persoons, 2 ruime slaapbanken in de woonkamer), gedeeld sanitair. Woonkamer met openhaard, eetkamer met keuken en meerdere plekken waar je lekker buiten kunt zitten.

De Zolder van de Villa (4 p.): op de ruim verbouwde zolder kun je overnachten in 2 bedstedes (waarin steeds 2 losse bedden), gedeeld sanitair. Een fijn appartement met zitplekken onder de grote dakkapellen en keukentje voor koffie en thee.

De bedden zijn voor je opgemaakt en de handdoeken liggen voor je klaar. Ook hebben we handgemaakte zeep en shampoo voor je. Wil je graag meer slaapkamers, zodat je groep meer privacy heeft? We hebben vaak nog mogelijkheden op andere plekken op De Hoorneboeg.

De slaapkamers zijn allemaal verschillend. Om je een beeld te kunnen vormen, vind je via de link hieronder een overzicht.

Details voor je planning

Vakantie-periodes
De periodes wanneer je gebruik kunt maken van de speciale tarieven voor vakantie-midweken hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

In- en uitchecktijden
Hier vind je alle in- en uitchecktijden, ook die van de slaapkamers.

• Weekenden beginnen op vrijdagmiddag (aan het begin van de middag) en eindigen aan het einde van de zondagmiddag (2 nachten).
• De midweken in de vakantieperiodes beginnen op de startdag aan het begin van de middag en eindigen op de slotdag aan het einde van de ochtend.

Wil je eerder beginnen of langer blijven? We gaan de mogelijkheden graag voor je na!

Eten en drinken

Tijdens de weekenden en de midweken in vakantieperiodes verzorgt restaurant Bij de Tuinman met liefde en aandacht je eten en drinken. Verderop vind je de menu’s die ze hebben samengesteld – speciaal voor deze momenten.

Wil je het eten en drinken laten verzorgen door een eigen chef? De keuken van onze locatie Aan de Hei is hier volledig voor ingericht, dus in de weekenden en tijdens vakantieperiodes is dat op die plek ook een optie. Op de andere plekken wordt het eten en drinken altijd voor je verzorgd door Bij de Tuinman.

VAKANTIE-MIDWEEK 'TUINMANS BUITENMENU'

Voor de midweken in vakantieperiodes hebben we een speciaal pakketje voor je gemaakt. Dit pakketje is dus speciaal (en alleen) voor deze groepen en valt volledig in het kortingstarief.

Maandag
• de hele dag door thee en koffie (ook cappuccino’s, espresso’s met koe- of havermelk) met koekjes
• huisgebakken koek, cake of taart in de ochtend
• fruitmand – met verschillende soorten – ieder seizoen weer anders
• Tuinmans-lunch met stevige soep, rijk gevulde salade, een luxe belegde boterham, brood met verschillende huisgemaakte smeersels en toppings (kies hoe jij het lekker vindt) en biologische sap
• Tuinmans-pan – een lekker eenpansgerecht met iets kleins en zoets na

Dinsdag tot en met donderdag
Net als maandag, alleen (natuurlijk) met ontbijt!
• met elkaar aan tafel voor een diner met een hoofd- en nagerecht

Vrijdag
Je sluit af met een uitgebreide brunch in de kas, of bij mooi weer lekker buiten

‘Binnenstebuiten-dag’
In de zomer organiseren we tijdens één van deze dagen graag een ‘Binnenstebuitendag’ voor je! De lunch geven we je mee als een mooie en lekkere picknick, zodat je bijvoorbeeld kunt rondstruinen op de hei. ’s Avonds maken we een kampvuur voor je aan en pruttelt je eten in een pan erboven – en kun je zelf opscheppen!

WEEKEND 'TUINMANS IN DE WATTEN-MENU'

Blijf je een weekend? We leggen je graag in de watten… Ook dit pakketje is speciaal (en alleen) voor groepen met wie we afspreken dat ze gebruik kunnen maken van ons kortingstarief.

Vrijdag
• huisgebakken koek, cake of taart bij aankomst in de middag of – als je later aankomt – ’s avonds bij de thee of koffie
• thee en koffie wanneer je wilt (ook cappuccino’s, espresso’s met koe- of havermelk) met koekjes
• fruitmand – met verschillende soorten – ieder seizoen weer anders
• Tuinmans-pan – een lekker eenpansgerecht met iets zoets na

Zaterdag en zondag
• uitgebreid ontbijt
• de hele dag door thee en koffie (ook cappuccino’s, espresso’s met koe- of havermelk) en knapperige koekjes
• Tuinmans-lunch met een stevige soep, rijk gevulde salade, een luxe belegde boterham, brood met verschillende huisgemaakte smeersels en toppings (kies hoe jij het lekker vindt) en biologische sap
• op zaterdag diner: hoofdgerecht en een lekker nagerecht

Picknicken?
Als je wilt, kun je op één van de beide dagen gaan picknicken. We pakken de lunch voor je in, zodat je lekker op pad kunt gaan!

Nog zachtere watten…
Dat kan natuurlijk! We kunnen dit pakketje altijd voor je uitbreiden met een healthy snack, een borrelplank en een voorgerecht. Hier vind je de tarieven!

WEEKEND 'TUINMANS IN DE WOLKEN-MENU'

Blijf je een weekend en zoek je het nog nét iets uitgebreider? Dit pakketje is misschien precies wat je zoekt! Ook dit pakketje is speciaal (en alleen) voor groepen met wie we afspreken dat ze gebruik kunnen maken van ons kortingstarief.

Vrijdag
• huisgebakken koek, cake of taart bij aankomst in de middag of – als je later aankomt – ’s avonds bij de thee of koffie
• thee en koffie wanneer je wilt (ook cappuccino’s, espresso’s met koe- of havermelk) met koekjes
• schaal met vers fruit
• een diner: hoofdgerecht én een lekker nagerecht

Zaterdag en zondag
• uitgebreid ontbijt
• de hele dag door thee en koffie (ook cappuccino’s, espresso’s met koe- of havermelk) met koekjes
• fruitmand – met verschillende soorten – ieder seizoen weer anders
• huisgebakken koek, taart of cake in de ochtend bij je koffiepauze
• Tuinmans-lunch met stevige soep, rijk gevulde salade, een luxe belegde boterham, brood met verschillende huisgemaakte smeersels en toppings (kies hoe jij het lekker vindt) en biologische sap
• iets lekkers bij de thee in de middag – dit keer een andere koek, taart of cake dan je in de ochtend van ons kreeg
• op zaterdag een diner: hoofd- en een lekker nagerecht

Picknicken?
Als je wilt, kun je op één van de beide dagen gaan picknicken. We pakken de lunch voor je in, zodat je lekker op pad kunt gaan!

Nog meer wolken?
Dat kan natuurlijk! We kunnen dit pakketje altijd voor je uitbreiden met een healthy snack, borrelplank en een voorgerecht. Hier vind je de tarieven!

Wil je iets extra's toevoegen aan je programma?

Voor als je nog meer inspiratie zoekt – of juist even ontspannend in verbinding wilt zijn – zitten we vol suggesties!

Workshops en activiteiten

Heel makkelijk te organiseren zijn bijvoorbeeld een stiltewandeling of yogasessie (ook heel fijn om te doen voor het ontbijt!), een avond in de tipi rond het vuur of juist een kampvuur buiten.

Misschien wil je even wat energie kwijt op een mountainbike, ben je geïnteresseerd in een wildpluk-wandeling of ben je benieuwd naar Bosbaden.

Muziek voor bij het kampvuur, een klankconcert of meditatie – we brengen we je graag op ideeën en in contact met anderen met wie we vaker samenwerken en die De Hoorneboeg goed kennen.

En verder...

Massages
We kennen verschillende massagetherapeuten die behandelingen kunnen komen geven.

Gastvrouw
Als je behoefte hebt aan iemand die je een aantal zaken uit handen neemt, bespreken we graag de mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de coördinatie van de massages en de behandelingen en het in- en uitchecken van je deelnemers.

Eindeloos naar buiten
De Hoorneboeg ligt midden in het Goois Natuurreservaat met mooie heidevelden en afwisselende bossen. Rondom de buitenplaats vind je verschillende houten hekken – je kunt ze openen met een code die je te horen krijgt als je bij ons bent – en je staat dan meteen midden in de natuur. Je vindt hier mooie plekken met grove dennen, dichtere bossen met eiken en krentenbomen en soms – daar dwars doorheen – oude lanen met beuken. Maar ook op De Hoorneboeg zelf is het prachtig om rond te dwalen.