Inspiratie in Coronatijd

De Hoorneboeg is een plek waar mensen zich kunnen verbinden, met zichzelf en met anderen. Dat is op het moment iets minder vanzelfsprekend dan we gewend zijn, maar we zijn hoe dan ook graag met je verbonden.

Daarom hebben we verzameling gemaakt van alle inspiratie die we tegenkwamen en ons hielp met alles dat deze periode bij ons opriep: van hoop tot vrees, maar ook praktische tips en diepe gedachten.

Deze ruimte is voor iedereen. Wil je ook iets delen? Laat het ons weten en zorg goed voor jezelf en elkaar!

Het nieuwste dat voorbij kwam

We komen bijna ruimte tekort: zoveel mooie, troostrijke, leuke en interessante artikelen, initiatieven, films en gebeurtenissen zijn er. Hier alle nieuwste zaken.

Online naar buiten

Misschien heb je het geluk dat je een grote tuin hebt of vlakbij het bos woont. Als de natuur wat verder van huis is, je misschien te druk bent of gewoon niet de deur uit kunt: hier een aantal manieren om de natuur wat dichterbij te halen.

Troostrijke afleiding

Heb je juist iets meer tijd, deze periode? Tijd om (weer eens) naar muziek te luisteren of naar een mooie film te kijken?

Ruimte aan alles wat in je leeft

In een moeilijke periode kan het lastig zijn om aandacht te blijven geven aan wat goed voor je is en ruimte te geven aan alles dat in je leeft.

We willen je aanmoedigen om hier tijd voor te maken. Heb je een eigen vorm die goed bevalt? Dat is fijn. Als je zoekende bent of iets nieuws wilt proberen, dan sluiten de suggesties hieronder misschien aan.

Moet er iets veranderen?

Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Wat kunnen we doen om een crisis als deze in de toekomst te voorkomen? Omvangrijke vragen waar je op dit moment heel verschillende antwoorden over vindt in een breed spectrum tussen feiten en gevoel. Wij zijn verre van kenners, maar de onderstaande verhalen en artikelen wijzen een richting op die we kunnen begrijpen.

Om je hart aan te warmen

Als alles in verbinding staat....