Even stilte...

We bewegen mee met alles dat nodig is om het Coronavirus minder kans te geven. Daarom zijn we op het moment gesloten voor veel bijeenkomsten en hopen – net als iedereen – dat het iedereen zo goed mogelijk gaat en dat we elkaar daarna weer kunnen ontmoeten!

Wel kun je – van donderdag tot en met zondag – langskomen bij het to-go luik van Bij de Tuinman voor een lekker kopje thee, warme choco, koffie en iets lekkers erbij! To-go is ook bij ons ook echt zonder even kunnen zitten en een toiletbezoek zit er helaas ook niet in, dat is misschien wel goed om te weten. Maar op de heide en in het bos rondom De Hoorneboeg vind je veel mooie plekjes voor een winterse picknick!

In de tussentijd delen we hier graag alle inspiratie die we tegenkwamen, dit voorjaar en daarna. Van praktische tips en mooie documentaires tot diepe gedachten.

Het nieuwste dat voorbij kwam

We komen bijna ruimte tekort: zoveel mooie, troostrijke, leuke en interessante artikelen, initiatieven, films en gebeurtenissen zijn er. Het is hier altijd work-in-progress, maar kijk gerust rond!

Online naar buiten

Misschien heb je het geluk dat je een grote tuin hebt of vlakbij het bos woont. Als de natuur wat verder van huis is, je misschien te druk bent of gewoon niet de deur uit kunt: hier een aantal manieren om de natuur wat dichterbij te halen.

Troostrijke afleiding

Heb je juist iets meer tijd, deze periode? Tijd om (weer eens) naar muziek te luisteren of naar een mooie film te kijken?

Moet er iets veranderen?

Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Wat kunnen we doen om een crisis als deze in de toekomst te voorkomen? Omvangrijke vragen waar je op dit moment heel verschillende antwoorden over vindt in een breed spectrum tussen feiten en gevoel. Wij zijn verre van kenners, maar de onderstaande verhalen en artikelen wijzen een richting op die we kunnen begrijpen.

Om je hart aan te warmen

Ruimte aan alles wat in je leeft

In een moeilijke periode kan het lastig zijn om aandacht te blijven geven aan wat goed voor je is en ruimte te geven aan alles dat in je leeft.

We willen je aanmoedigen om hier tijd voor te maken. Heb je een eigen vorm die goed bevalt? Dat is fijn. Als je zoekende bent of iets nieuws wilt proberen, dan sluiten de suggesties hieronder misschien aan.

Als alles in verbinding staat....