Tijden van Corona- wat betekent het op De Hoorneboeg?

Vooral in deze tijd is het belangrijk rekening te houden met elkaar. Afstand houden, vaker je handen wassen, thuisblijven als je ziek bent: daar is iedereen inmiddels waarschijnlijk wel aan gewend.

Op De Hoorneboeg hebben we voor alles dat nodig is maatregelen genomen. We hebben de slag daarvan te pakken en vragen iedereen die bij ons langs komt of iets organiseert om deze maatregelen ter harte te nemen.

Zo blijven we allemaal zoveel mogelijk gezond!

Het is hier net zo fijn als anders, plus...

Waar hebben we allemaal aan gedacht en wat willen je jou vragen als je bij ons bent? Hier een aantal ‘highlights’:

We vragen iedereen die niet fit is om thuis te blijven: dat doen we zelf ook als we klachten hebben die wijzen op verkoudheid, benauwdheid of koorts hebben.

Op veilige afstand: We hebben gepast en gemeten – in alle gangbare opstellingen – en weten hoeveel mensen maximaal in een ruimte kunnen zijn met een veilige afstand tot elkaar. Ook zorgen we voor veilige routes, zodat je niet te dichtbij elkaar in de buurt hoeft te komen: vanaf dat je binnenkomt, tijdens je meeting, yoga- of meditatie-sessie, het koffiedrinken, de lunch en andere gezamenlijke momenten.

Afstand houden kan (en moet) overal: niet alleen op de locatie van je bijeenkomst, maar ook tijdens een wandeling of een sessie op de heuvel is het houden van 1,5 meter afstand belangrijk. Het virus zorgt nu eenmaal voor een nare ziekte met veel gevolgen voor mensen om je heen, ook voor onze organisatie.

Je eigen slaapkamer: blijf je overnachten? Dan heb je altijd een eigen slaapkamer, behalve als je met iemand van je eigen huishouden komt. Dan mag je natuurlijk samen!

Nog schoner dan anders: We houden altijd al wel van schoon en opgeruimd, maar in deze tijd zorgen we ervoor dat we op meer momenten schoonmaken en ook ontsmetten. Verder vind je overal desinfecterende handgel en -spray en ook desinfectiedoekjes, zodat je, voor de zekerheid, zelf nog even iets kunt ontsmetten. Bijvoorbeeld als je koffie of thee maakt.

Onze ‘Corona-huisregels’: de organisatie van jouw bijeenkomst stuurt je van te voren onze ‘Corona-huisregels’ toe. Hierin kun je precies nalezen welke maatregelen we genomen hebben en wat jij er misschien van merkt als je bij ons bent. Je vindt ze ook verderop op deze pagina, net als ons volledige ‘Coronaprotocol’ waarin nog meer details staan.