Workshops en activiteiten

Kom je naar De Hoorneboeg en wil je nog iets bijzonders toevoegen aan je programma? Hier zie je een aantal mogelijkheden, samen met de bijbehorende kosten. Deze zijn overigens exclusief btw. Neem (ruim) van te voren contact met ons op, dan vertellen we je over de mogelijkheden. Deze veranderen mee met de seizoenen. Heb je nog andere ideeën? We denken graag met je mee!

Cider proeven

2 uur, 8 tot 10 deelnemers - 200 euro In onze eigen ciderij wordt ieder najaar cider gemaakt van appels van hoogstam-boomgaarden in de wijde omgeving. Je kunt verschillende soorten cider proeven in de sfeervolle ruimte en zien hoe eikenhouten vaten, het toevoegen van kruiden en het spelen met gist leiden tot bijzondere, lokale en duurzame producten.

Buiten koken

Boven een aantal vuren kook, braad, bak, stoof en gril je een heel gevarieerd diner. Samen met je team struin je eerst de moestuin af. Met verse groenten en kruiden in je hand ga je vervolgens aan de hand van recepten aan de slag. Is alles klaar? Schuif met elkaar aan tafel en proef wat jullie met elkaar hebben klaargespeeld!

Kombucha maken & fermenteren

2 uur, 8 tot 15 personen, 345 euro -Kombucha is een gefermenteerde thee waarbij tijdens de fermentatie vitaminen en probiotica ontstaan. Je leert in de workshop hoe je kombucha maakt en proeft verschillende soorten, zodat je ook thuis je eigen kombucha kunt maken.

Zeep maken

2 uur, 6 tot 10 deelnemers , 375 euro – Na deze workshop kun je ook thuis aan de slag om je eigen zeep te maken. We experimenteren met geuren en recepten, zodat je een stoere of juist een zachte zeep kunt maken. Uiteraard hebben alle ingrediënten een natuurlijke basis. Je zeep blijft nog een tijdje bij ons te drogen, waarna je een aantal zelfgemaakte zepen thuisgestuurd krijgt.

Bijenvolken en imkeren

2 uur, 8 tot 15 deelnemers, 225 euro - Je leert alles over de bijen, het volk en - uiteraard - de koningin. We vertellen je over hun relatie en het belang voor de natuur en wat je zelf kunt doen voor het welzijn van bijenvolken. We imkeren vanuit traditionele korven en vertellen je waarom we daarvoor gekozen hebben.

Wildplukken and distilleren

5 tot 6 uur, 8 tot 15 deelnemers - We beginnen met een hike door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en picknicken onderweg met een lunch van ons eigen restaurant. We gaan op zoek naar bruikbare planten en takken, die we oogsten (met toestemming van de boswachter). Terug in de workshopruimte distilleren we in een koperen ketel de essentiële oliën uit de oogst en leren we je hoe je hier zeep, cologne of baardolie van kan maken. Je krijgt je product mee naar huis of later thuis gestuurd (afhankelijk van nodige rijpingstijd).

Eetbare planten- en kruidenwandeling

2 uur, 8 tot 15 personen - Tijdens een wandeling door het bos en over de heide leer je de prachtige omgeving van De Hoorneboeg kennen. Onderweg vertellen we je over de natuur en de geschiedenis van celtic fields, karrensporen, herders en buitenplaatsen. We wijzen je op eetbare planten en kruiden in de natuur. We plukken in het wild en maken er soep en kruidenboter van in de open lucht, in een 3-poot boven het vuur.

Je eigen gin

2 uur, 8 tot 12 deelnemers (vanaf april) 375 euro - Gin is een bijzondere drank omdat het perfect alle geuren en smaken van kruiden opneemt. Op De Hoorneboeg maken we een gin met kruiden uit de omgeving én van over heel de wereld. We leren hoe het eeuwenoude ambacht van distilleren werkt. Ook ontdekt je jouw eigen smaakvoorkeur door het samenstellen van je eigen gin.

Natuurlijke gezichtscrème maken

2 uur, 6 tot 12 deelnemers, 345 euro - In de kruidentuin en het bos zoeken we samen naar planten en kruiden en vertellen we over hun historie en geneeskracht. In de workshopruimte maak je je eigen natuurlijke gezichtscrème met een accent op de geneeskracht of de cosmetische werking, helemaal naar je eigen wensen. Je gaat naar huis met je eigen potje en kunt het in vervolg ook thuis maken!

En er kan nog meer...

We hebben nog meer mogelijkheden en ideeën. Binnen, of juist buiten. Actief of iets om heerlijk bij te ontspannen. Staat er iets voor je bij? Laat het ons weten, dan vertellen we je graag de mogelijkheden.

Yoga, tai chi of meditatie

Begin je dag eens heel anders of sluit er juist mee af. Bewegingen en bewustwording vanuit yoga, tai chi of meditatie kunnen rust brengen of juist energie opbouwen. Merk wat het kan doen met je groep om van daaruit aan het werk te gaan.

Massage

Na een lange dag werken kan een massage of een andere vorm van lichaamsontspanning heerlijk zijn. We kunnen je suggesties doen voor verschillende vormen.

Buiten aan het werk

Samen buiten aan de slag en een klus klaren geeft een bevredigend gevoel. Plant bijvoorbeeld een paar bomen met elkaar of stroop je mouwen op in de moestuin.

Mountainbiken

2 uur, 6 - 12 personen, 425 euro - Rond De Hoorneboeg strekken de bossen zich eindeloos uit. Verken samen met je team de paden. We wijzen je graag de weg en zorgen voor stoere bikes!

Kampvuur

Op het Veld is een mooie kampvuurplaats. Met elkaar rond de warmte van het vuur, in het donker of tijdens de schemering biedt een bijzondere sfeer.