Coronamaatregelen - wat betekent het op De Hoorneboeg?

Op De Hoorneboeg hebben we voor alles dat nodig is maatregelen genomen. We hebben de slag daarvan te pakken en vragen iedereen die bij ons langs komt of iets organiseert om deze maatregelen ter harte te nemen.

Zo blijven we allemaal zoveel mogelijk gezond en gaan we zoveel mogelijk verder met waar we mee bezig willen zijn: verbinding met jezelf, elkaar en de wereld!

Er kan weer iets meer - heel fijn!

Op 25 januari 2022 zijn nieuwe maatregelen ingegaan, waardoor ook bijeenkomsten met groepen weer mogelijk zijn. Heel fijn!

Zodat we zeker weten dat je de maatregelen kent…
Wel is nog steeds een aantal maatregelen nodig. Je leest ze in ons Coronaprotocol (zie verderop voor de link). Om er zeker van te zijn dat je – als je iets bij organiseert – weet wat dit voor jouw bijeenkomst betekent, vragen we je vooraf altijd de Coronaverklaring te ondertekenen. Ook die vind je verderop en bij je reservering komt hij trouwens vanzelf voorbij.

Waar komen de maatregelen in het kort op neer?
• Je kent ze wel, de basisregels… kom niet als je vermoed dat je Corona zou kunnen hebben, was je handen vaker, hou 1,5 meter afstand van elkaar (de ruimte voor je bijeenkomst is daarvoor groot genoeg)
• Check als organisatie – voor de bijeenkomst begint – de coronatoegangsbewijzen van alle deelnemers (‘het groene vinkje’). Hier kun je zien hoe het werkt en de scanner downloaden.
• Of een Coronatoegangsbewijs geldig is, hangt bijvoorbeeld af van de datum van een laatste vaccinatie of het tijdstip van een test. Je vind de details hierover in het protocol.
• Met een mondkapje kun je overal naar binnen en rondlopen. Als je zit, mag deze natuurlijk af.
• Blijf je meerdere dagen? Overnachten is geen probleem, ook dat kan gewoon doorgaan!
• Eet of drink je iets in het restaurant of in de kas? Ook daar is het Coronatoegangsbewijs nodig, een mondkapje als je rondloopt en (natuurlijk) de basisregels waaronder 1,5 meter afstand houden. Heeft niet iedereen een toegangsbewijs? Vooraf bekijken we dan of het mogelijk is dat je die dag op de plek van je bijeenkomst kunt eten.

Communicatie over Corona met je deelnemers
Zodat alle deelnemers weten wat ze bij ons kunnen verwachten rondom Corona, hebben we voor hen een webpagina met informatie gemaakt. Heel fijn als je deze van te voren met je groep wilt delen. Deze ‘Huisregels in Coronatijd’ zijn bedoeld om iedereen gezond te houden en we vragen je om deze vooraf met je groep te delen (en vooraf te checken of ze het gelezen hebben). Ook onderaan deze pagina vind je een link naar deze Corona-huisregels.

Geen Coronatoegangsbewijs?
Vraag de deelnemers van jouw groep tijdig door te geven of ze wel of niet een coronatoegangsbewijs kunnen laten zien, zodat het uiterlijk 21 dagen van te voren dit bekend is bij De Hoorneboeg. Zo kunnen we tijdig bekijken of we een alternatieve plek hebben voor bijvoorbeeld de lunch (anders dan het restaurant of de kas). Je kunt deze gegevens doorgeven via een vragenlijst die we je van te voren toesturen.

Zelftest
Om de risico’s nog kleiner te maken, kun je ook overwegen om voor de bijeenkomst allen een zelftest te doen. Dat kan heel gemakkelijk thuis én ook op De Hoorneboeg (zie de link onderaan de pagina).