Voor dag en dauw: een fotografie avontuur

Wil jij graag de magie van de natuur ervaren? Kom samen rond het kampvuur, blijf slapen onder de sterren en ga in het ochtendgloren op pad onder begeleiding van natuurfotograaf Chris König en avonturier Sonja Bongard. Ervaar de wonderen van de natuur!

Voor avonturiers die met gelijkgestemden op pad willen en het fotograferen (verder) willen ontwikkelen! Deze natuurbeleving is geschikt voor beginners én gevorderde fotografen.

Hoe ziet de nacht eruit?

In de avond
Vanaf 16:00 uur ben je welkom – pak wat lekkers te drinken en leer de plek, de andere deelnemers en Chris en Sonja alvast kennen. Ook is er tijd om een plekje uit te zoeken voor je tent. Om 17:00 uur starten we met het programma.

Samen bereiden we een heerlijke vegetarische maaltijd op het kampvuur onder begeleiding van Sonja. Voor het avondeten gaan we de hei op om het gouden uur te bewonderen. Zo kun je alvast warm draaien met je camera onder begeleiding van Chris. Bij terugkomst verzamelen we bij het kampvuur voor het avondeten, en is er tijd voor mooie kampvuurverhalen. Neem je je gitaar mee? We duiken op tijd onze slaapzak in om fris te zijn voor de dauwtocht de volgende ochtend.

In de ochtend
De volgende ochtend gaan we voor dag en dauw op pad. Voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om een kopje koffie of thee te pakken en een ochtend-snack. Om 7:00 uur vertrekken we in stilte, zodat we de natuur in al haar magie kunnen ervaren. We maken een tocht van 2-3 uur waarbij je op jouw manier gaat fotograferen. Je verdiept je in het maken van beeldverhalen, leert op een andere manier kijken naar licht en werkt aan nieuwe composities.

Rond 9:30 uur komen we terug bij het kampvuur, waar we de nacht afsluiten met een heerlijk ontbijt en er ruimte is om ervaringen uit te wisselen. Je gaat naar huis met een bijzondere ervaring, mooie ontmoetingen, nieuwe fotografie kennis en prachtige zelfgeschoten plaatjes!

Slapen onder de sterrenhemel

Op het veld – midden in het voedselbos dat we aan het ontwikkelen zijn – eten we rond het kampvuur én blijven we slapen. Als we een beetje geluk hebben onder een betoverende sterrenhemel…

Slapen in je eigen tent
Ga je voor de volledige back-to-basic ervaring? Op het veld kun je blijven kamperen, vlakbij de kampvuurkuil en de pipowagens. Er zijn genoeg fijne plekjes te vinden om je tent neer te zetten. De plek is geschikt voor kleine tenten (1 of 2-persoons). Heb je zelf geen tent en kun je er geen lenen van vrienden of familie? Stuur ons een berichtje via ontmoeten@dehoorneboeg.nl en dan zoeken we samen naar een oplossing.

Een pipowagen voor jezelf
Wil je liever iets meer comfort? Op het veld staan ook drie pipowagens waar je kunt blijven slapen! Na het avondeten kun je terecht in je pipowagen. De pipowagens zijn verwarmd en de bank tover je gemakkelijk om in een gezellig en ruim éénpersoonsbed. Het is alsof je in je eigen tiny house slaapt. Buiten zit je heerlijk op het balkonnetje…

Voor zowel de tentjes als de pipowagens vind je de toiletten en douches om de hoek – helemaal nieuw en sfeervol – in het bijna vergeten slaaphuisje.

DIT ZIJN DE DATA

We plannen dit fotografie-avontuur een aantal keer per jaar. Leuk als je een keer mee wilt doen!

We beginnen weer met Dag & Dauw in de lente van 2024. Hou de agenda in de gaten voor nieuwe data.

Alle details op een rij

TARIEVEN
– Slapen in je eigen tent: € 235,-
– Slapen in een pipowagen: € 295,-

Eten, drinken, van tijd tot tijd iets lekkers, koken op vuur, de overnachting en professionele fotografie-begeleiding van Chris König zitten daar allemaal bij in.

TIJDEN
Vrijdag starten we om 17 uur, vanaf 16 uur ben je welkom.
Zaterdag eindigen we om 11 uur.

CAMERA-APPARATUUR
– Neem je je eigen camera mee? Spiegelreflex- of systeemcamera bieden de meeste mogelijkheden, maar ook met een telefoon ben je meer dan welkom.
– Wil je graag een camera van ons huren? Bij je reservering kun je een camera inclusief objectief bijboeken voor € 35,-.

PARKEREN
Kom je met de auto? Dan kun je vooraf voor € 5,- een parkeerticket reserveren.

Over Chris König

Iedereen heeft herinneringen, heeft mooie en minder mooie gebeurtenissen meegemaakt, heeft iets te vertellen: er zijn zó ontzettend veel verhalen om te delen en om deelgenoot van te zijn. Het is belangrijk om die verhalen op handen te dragen. De verhalen maken wie we zijn.

Chris besloot na een studie psychologie het roer om te gooien en de passie voor fotografie te volgen. Hij is sinds 2015 werkzaam als fotograaf met een focus op avontuur, het buitenleven en menselijke connectie – zowel door fotografie van bruiloften, als campagnes in binnen- en buitenland. Hij combineert zijn coachingsvaardigheden met fotografie door het organiseren van fotoreizen en workshops. Daarnaast is hij actief als reis- en fotojournalist voor verschillende media, waaronder Columbus Magazine, Lonely Planet NL en de NKBV.

Over Sonja Bongard

Terug naar de basis, leven met het ritme van de natuur. Bij Sonja’s blokhut in de Nederlandse wildernis is iedere dag een avontuur en vuur maken dagelijkse kost. Het liefst gaat ze voor dag en dauw op pad in het magische ochtendgloren. Nu doet ze dat ook graag samen met jou!

Sonja zet haar jarenlange trainerservaring in de humanitaire sector in om persoonlijke ontwikkeling te combineren met haar passie voor de (wilde) natuur. Ze neemt je als trainer mee op natuurbelevenissen om zo dichter bij jezelf en de natuur te komen. Daarnaast werkt ze als freelance trainer voor non-profit organisaties en is ze betrokken bij Buitenplaats De Hoorneboeg.