Vind jezelf in je familiesysteem

Ken je het gevoel dat je ergens mee worstelt en – wat je ook probeert – het blijft bestaan? Problemen in je relatie, lichamelijke klachten, negatieve emoties of bijvoorbeeld terugkerende patronen die je in de weg zitten? Het kan zijn dat dit onbewust te maken heeft met invloed uit je geschiedenis en het familiesysteem waaruit je bent voortgekomen.

Tijdens deze workshop ‘Vind jezelf in je familiesysteem’ krijg je inzicht in hoe je bent verbonden met je familie en hoe je los kunt komen van delen van deze geschiedenis, zodat je op een meer vrije manier je leven kunt leiden. Ook leer je (weer) met liefdevolle ogen naar jezelf en je familiesysteem te kijken.

Hoe ziet de dag eruit?

Tussen 9.30 en 10.00 ben je welkom en is er tijd voor een kop thee of koffie met iets lekkers erbij. Je kunt rustig de plek leren kennen en alvast de groep en de trainer ontmoeten. Je wordt deze dag professioneel begeleid door Ninouk Hehenkamp, ervaren trainer en coach.

Na een welkom en introductie over wat een familieopstelling inhoudt, starten we met een visualisatie van je eigen familiesysteem, doen we wat oefeningen om in je lijf aan te komen en maken we een kennismakingsronde. Vervolgens starten we met de eerste twee opstellingen, waarbij Ninouk steeds helpt om de vraag of het thema te verhelderen. Voor iedere opstelling nemen we ongeveer een uur de tijd. Tussendoor is er steeds even een korte pauze.

Tussen de middag verzorgt restaurant Bij de Tuinman een heerlijke, vegetarische lunch. Je hebt tijd om even lekker tot jezelf te komen. Misschien wil je graag een mooie wandeling maken over de hei?

Na de lunch volgen de laatste twee opstellingen. Voordat we daarmee beginnen, doen we eerst een oefening of meditatie.

Rond 17:00 uur ronden we de dag af met meditatie en visualisatie, maar eerst nemen we de tijd om de ervaringen van deze dag met elkaar te delen. Wat neem je mee na vandaag?

Je kunt op verschillende manieren meedoen...

Tijdens deze 1-daagse workshop doen we vier opstellingen. Je kunt op twee verschillende manieren meedoen: als ‘vraagsteller’ (4 plekken) of als ‘representant’ (12 plekken).

Als vraagsteller
In dat geval staat jouw vraag of thema tijdens één van de opstellingen centraal. Dat kan iets heel concreets zijn, zoals een stroef lopend contact, maar je kunt ook een iets minder vastomlijnde vraag inbrengen. Bijvoorbeeld een gevoel dat je in de weg zit en niet goed kunt plaatsen. Vaak denk je daar als ‘vraagsteller’ van te voren over na, maar maak er geen al te grote huiswerkopdracht voor jezelf van – je kunt erop vertrouwen dat het met hulp van Ninouk op de dag zelf zijn vorm vindt.

Als representant
Om een vraagsteller te helpen, vertegenwoordig je als representant iemand (of iets) die belangrijk is in het verhaal waar de vraag om draait. Bijvoorbeeld een familielid of collega, een oude vriend of iets anders dat daarin een rol speelt. Behalve dat je helpt om een verhaal van een ander in beeld te krijgen, leer je zelf ook veel als representant. De rol die je speelt en de gevoelens die je daarbij ervaart, ken je bijvoorbeeld vaak zelf ook in je leven. Daardoor geeft de sessie ook inzicht in wat jou bezighoudt. Zelfs als je een ronde alleen toeschouwer bent (soms is niet iedereen nodig als representant) is een sessie vaak leerzaam. Veel gevoelens en situaties waar we als mensen in terechtkomen hebben een universele ondertoon.

Wil je erbij zijn?

We organiseren deze workshop meerdere keren per jaar.
Binnenkort volgen hier nieuwe data voor 2023.

Als vraagsteller kost je deelname € 225,-
Als representant kost je deelname € 90,-

Lunch, koffie, thee en iets lekkers tussendoor zitten daar allemaal bij in.

Parkeren € 5,- per dag

Bij Ninouk ben je in goede handen

Ninouk Hehenkamp is een ervaren trainer en coach en zal jou tijdens de workshop begeleiden. Haar doel is om jou weer in contact te laten komen met jezelf en vanuit daar ook met de ander.

“We kennen allemaal de strategieën of maskers die ons ooit hebben beschermd of geholpen, maar er nu voor zorgen dat je niet helemaal jezelf laat zien. En precies door deze maskers verliezen mensen het echte contact met zichzelf en de ander en komen mensen niet tot volle bloei. Door mijn manier van werken laat ik mensen in contact komen met hun werkelijke gevoel, waardoor cliënten, partners of teams de nodige stappen kunnen maken om zich bewust te worden wat ze werkelijk willen en daarnaar te leren handelen en de energie (weer) kan gaan stromen.”
– Ninouk Hehenkamp