Versterk je immuunsysteem met mogelijkheden uit de natuur

Je immuunsysteem is ontworpen om je gezond te houden, maar het lijkt soms een hele kunst om het optimaal te laten werken. Stress, niet altijd de juiste keuzes voor wat je eet en drinkt, te weinig beweging en ook virussen en luchtvervuiling maken het dit systeem niet altijd gemakkelijk.

Yvet Noordermeer – voedingscoach met ook praktische tips over de toepassing van een aantal wilde planten – vertelt je er deze avond meer over!

Hoe beter je immuunsysteem werkt, hoe weerbaarder je bent!

In beweging blijven, regelmatig rust vinden en in balans blijven helpen het systeem om gezond te blijven. Ook wat je eet en drinkt heeft veel invloed. Bovendien kun je het ondersteunen met een overvloed aan mogelijkheden uit de natuur.

Yvet kan je als voedingscoach veel vertellen over de invloed van je voeding op je immuunsysteem. Tijdens de lezing laat ze je ook weten over een aantal wilde platen die je kunt toevoegen aan je eetpatroon, zoals bijvoorbeeld de brandnetel. Ook heeft ze een immuunversterkend drankje voor je dat je kunt proberen.

Na afloop neemt ze je mee naar de moestuin van Bij de Tuinman waar de kok je het één en ander vertelt over de groenten en de kruiden die daar groeien.

Praktische zaken

Wanneer: donderdag 1 juli

Tijd: 19:30 – 21:30 uur (je bent vanaf 19:15 welkom)

Plaats: In het Clubhuis van de Villa (5 minuten lopen van de parkeerplaats)

Kosten: € 35,- per persoon (inclusief koffie, thee en versterkend drankje)

Yvet Noordermeer

Een gezonde(re) levensstijl aanleren is niet zo ingewikkeld als veel mensen denken. Je hebt alleen wat meer kennis nodig. En natuurlijk een gezonde dosis wilskracht. En die kennis wil ik graag met jou delen. Mijn doel is om jou energieker en vitaler te maken door je bewust te laten worden van wat je eet, hoeveel je beweegt en welk effect dit heeft op je leven. Vaak kun je met een paar, vaak simpele aanpassingen beter voor jezelf (en je gezin) zorgen. En achteraf denk je waarschijnlijk: had ik dit maar eerder geweten! Want vol levensenergie zijn en daardoor lekker in je vel zitten is in mijn ogen het fundament van een gelukkig leven. En daar heeft iedereen recht op!

Ik volgde een studie, vele workshops en liep stage op een biologische tuinderij in Zuid-Spanje. ‘Dit moeten meer mensen weten’ dacht ik al vrij snel bij mezelf. De ervaring van leven volgens het ritme van je lichaam kan toch niet een geheim zijn dat maar een selecte groep mensen kent? Om mij heen zie ik dat veel mensen worstelen met hun gezondheid. Er bestaat veel verwarring over wat nu wel en wat niet gezond is. We leren allemaal schrijven en rekenen op school, maar waar leer je om goed voor jezelf (en je gezin) te zorgen?

Inmiddels werk ik als voedingscoach en geef ik workshops over gezondheid aan bedrijven en workshops wildplukken. Daarnaast werk ik als voorlichter op scholen, via de stichting Kind en Voeding.