Earthday 2024

Are We The ReGeneration?
……. if we are losing a generation?


Hi earthling,

Het is weer bijna zover; we maken ons op voor Earthday 2024. Op maandag 22 April a.s. zijn we opnieuw met 150 pioniers en veranderaars bij elkaar, die zich op verschillende manieren inzetten voor onze planeet. Wij willen juist deze bijzondere mensen en hun inzet eren en vieren, waarbij nieuwe ontmoetingen en verbindingen tot stand komen, zodat krachten gebundeld worden. Want alleen zo kunnen we een versnelling bewerkstelligen.

Voor ons ben jij een van die bijzondere mensen die niet op Earthday mag ontbreken. We zouden het geweldig vinden als je erbij kan zijn. Je kan je nu opgeven via deze link. Volgende week wordt de link opengesteld voor iedereen.

In het teken van jongeren

Dit jaar richten we ons speciaal op jongeren, want voor veel van hen ligt de wereld niet aan hun voeten, maar in duigen. En veel jongeren hebben het daarom moeilijk. Sterker nog, slaapproblemen, eenzaamheid, stress, somberte, depressie: op alle fronten zien onderzoekers de mentale problemen van tieners en jongvolwassenen de laatste jaren groeien.

Bijna 30% van de jongeren kampt met mentale problemen en met name bij meisjes en jonge vrouwen zien onderzoekers de afgelopen tien jaar een sterke stijging.

Hoe kunnen we spreken over We Are The ReGeneration als we een hele jonge generatie dreigen te verliezen? Als we het zien en het laten gebeuren?

Daarom staat Earthday programma dit jaar volledig in het licht van jongeren. Luisteren we en hebben oog voor wat hen bezighoudt. En hopen we ze te helpen en inspireren met mensen die de struggle kennen en hun eigen weg hebben gevonden om bij te dragen aan een positieve verandering.

Want, zoals Yvon Chouinard ooit zo mooi heeft gezegd:

“The cure for depression is action.”

Wat kun je verwachten?

We beginnen om 10.00 en ronden om 19.00 af

Inspirerende ontmoetingen met…

AUNTY IVY

Aunty Ivy is een natuurkracht op zich. Deze prachtige vrouw staat voor kracht, schoonheid en wijsheid. Zij is mentor, ambassadeur, healer en leraar. Door haar afkomst in de Polynesische-, Aziatische en- Europese cultuur weet zij heel goed bruggen te bouwen.

De tekening op haar gezicht staan voor het verleden, het heden en de toekomst op onze planeet. Door ons weer te verbinden met dankbaarheid en respect voor onszelf en de Aarde kunnen we in balans leven met Moeder Aarde. De natuurelementen en positiviteit staan centraal in al het werk dat Auntie Ivy doet.

Eefke van de Wouw

WOW! (pun intended) Eefke is een ongelooflijke, creatieve energiebom! Deze superinspirerende jonge vrouw zet zich al haar leven lang is voor al het leven op Aarde en in het bijzonder dat van jonge- en toekomstige generaties. Van VN jongere vertegenwoordiger, tot klimaatdoener bij Cinetree en Get It Done, tot natuurgids; Eefke zoekt verschillende manieren om het leven op onze planeet te beschermen.

Lena Hartog

Nog zo’n motor achter de transitie. Lena is Schrijver en Campaigner. Een onvermoeibare ambassadeur en campagnevoerder voor een beter leven en het klimaat. Op dit moment werkt zij o.a. aan een documentaire over post-growth en 2 dagen na Earthday lanceert zij haar boek en actiegids ‘Wat jou te doen staat voor het klimaat’. Wij krijgen alvast een voorproefje op Earthday.

Roland Cornelisse

Deze mooie man fungeert als baken van begeleiding en genezing, puttend uit 30 jaar levenservaring, wereldwijde reizen en zijn verbinding met de spirits.

Als toegewijde vader is zijn benadering gekenmerkt door nederigheid en eenvoud en door eeuwenoude praktijken van ceremonies en muziek samen te voegen, biedt Roland een transformerend toevluchtsoord voor mensen die op zoek zijn naar ondersteuning en genezing.

Roland is guardian van ceremony, holistisch genezer, DJ en artiest.

Muziek, heerlijk eten, Wilder Land thee en...

…149 soulmates die net zo hard aan de transitie werken als jij! Met de prachtige natuur van De Hoorneboeg als onze gastvrouw… en nog een paar verrassingen.

Kosten
Om deze dag mogelijk te maken vragen we een eigen bijdrage in de kosten.

Jongeren tot 30 jaar: €17,50
Ouder dan 30 jaar: €37,50

Hiervoor verzorgen we de locaties, muziek, sprekers, lunch, enkele drankjes en een gezellige afsluiting van de dag. Verderop op deze pagina kun je je ticket bestellen.

Wil je ‘s avonds blijven eten? Dat kan! Bij de Tuinman heeft een speciaal Earthday vegan menu voor €22,50 samengesteld. Reserveer hier je plekje!

Wil je wel graag komen, maar heb je de middelen niet? Neem dan contact met ons op via li@decadeofaction.co

Tijden
Start 10:00 – we eindigen om 19.00

Bereikbaarheid
* We zijn op verschillende manieren bereikbaar. Bekijk hier de mogelijkheden met het OV.
* Kom je met de auto? Dan kan je verderop parkeren bij Zonnestraal (Loosdrechtse Bos, 1213 RH Hilversum). Hou er rekening mee dat het vanaf daar 10 minuten lopen is over de heide. Meer informatie over deze mooie wandeling kun je hier vinden. We zullen de route ook voor je uitzetten.

Wij hebben er heel veel zin in om samen met jou Earthday en de Re-Generation te vieren!

Bestel hier je ticket

Kaartverkoop voor Earthday 2024
Je kunt je ticket via deze link bestellen.

Jongeren tot 30 jaar: €17,50
Ouder dan 30 jaar: €37,50

Wil je graag komen, maar heb je de middelen niet? Neem dan contact met ons op via li@decadeofaction.co

Wil je iets vragen?
Li Hoekstra
Decade of Action
li@decadeofaction.co
06-41307900

Het aantal plaatsen is beperkt dus wees er snel bij!

Met dank aan velen die meewerken aan deze dag!

Over dit initiatief:
Earthday zoals we dat vandaag vieren, is ontstaan naar het idee van Mark Aink, die hier al een paar jaar op broedde, omdat Earthday in Nederland nauwelijks gevierd werd. Juist al die hardwerkende pionierende initiatieven die zich dagelijks inzetten voor een gezonde planeet wil hij samenbrengen om ze te verbinden en hun mooie werk te eren en te vieren. En dat is gelukt. Vanaf 2019 maakt De Hoorneboeg Earthday nog steeds mede mogelijk.

Earthday werd gestart vanuit Native Circles. Vanaf 2021 is de samenwerking uitgebreid met Decade of Action.

Native Circles verbindt mensen en organisaties aan natuur en hun natuur. Zo bouwen zij aan hun cultuur en hun merk, vanuit de ziel van de organisatie. Native werkt alleen met organisaties die een positieve bijdrage willen leveren aan de planeet.

Decade of Action heeft tot doel om zichzelf in 10 jaar tijd overbodig te maken: in die 10 jaar draagt Decade of Action bij aan systeem- en cultuurverandering; een verandering van waarden, normen, beleid en gedrag. 10 Jaar waarin we mensen verbinden, in hun hart raken, veranderen en verenigen. 10 Jaar waarin we gaan leven in balans met onze planeet en tot een ‘ecology economy’ komen.