Parkeren bij/met de bus naar Zonnestraal, wandelen naar De Hoorneboeg

Op sommige dagen vragen we je ergens anders te parkeren als je met de auto komt óf je komt met de bus en stapt uit bij Landgoed Zonnestraal. Via een korte wandeling (10 minuten) door het bos en merendeels over de heide komt je bij een van onze hekken aan.

De route loopt over een verhard fietspad en zandweggetjes. Hij is heel mooi! Maar bedenk ook even of het misschien al donker is voor je weer naar huis gaat, we zijn het niet allemaal (meer) gewend om dan midden over de heide te lopen “). Spreek bijvoorbeeld af om samen met één van je groepsleden op pad te gaan.

Adres voor je routeplanner:
Loosdrechtse Bos (voorbij nr 21)
Hilversum

Parkeren
Onze route start op de (gratis) parkeerplaats aan het einde van het Loosdrechtse Bos, voorbij nummer 21. Check even of je echt vanaf deze parkeerplaats vertrekt en het juiste laantje inloopt, er zijn namelijk meerdere plekken waar je kunt parkeren en je kunt op verschillende plekken het bos in. De routebeschrijving helpt je hierbij!

Bushalte
Bepaalde buslijnen kunnen je bij deze parkeerplaats afzetten. Via deze link kun je meer lezen over buslijnen en andere handige manieren om ons te bereiken met het OV en/of de fiets. Let vooral even op de zon- en feestdagen op: op die dagen rijden bussen niet altijd zo regelmatig als op andere dagen.

Ben je minder mobiel?
Neem even contact met ons op, dan lossen we het op!

Van Zonnestraal naar De Hoorneboeg

Deze route van 900 meter loopt grotendeels over een verhard fietspad.

Parkeer aan het einde van het Loosdrechtse Bos: rijd deze laan helemaal af. Je rijdt dan recht op deze parkeerplaats af. Vlak voor je hier bent, wordt je volgens een rotondesyteem geleid, maar na deze slinger naar rechts kun je hier parkeren.
Hier ga je het bos in: Langs een houten slagboom loop je een beukenlaan in.
Even checken... Net na de slagboom zie je dit paaltje met een 2 erop. Gezien? Loop rechtdoor! Anders zit je op de verkeerde laan, weer even terug dan maar...
Rechtsom dit heuveltje heen: het laantje eindigt na circa 75 meter bij dit heuveltje. Sla rechtsaf en direct weer links. Om dit heuveltje heen, eigenlijk.
Daar is de heide: loop rechtdoor, naar het klaphek dat je in de verte misschien al ziet.
Loop door het klaphek: en daarna meteen naar rechts het fietspad op.
Volg het fietspad: over circa 200 meter tot de volgende kruising.
Sla linksaf bij de ANWB-paddenstoel: richting Lage Vuursche.
Volg het fietspad: je loopt al snel de heide op en na ongeveer 300 meter sla je rechtsaf een zandpad op, bij een houten paaltje met een oranje-blauw vignet.
Dit paaltje bedoelen we! Het is een smal zandpad, dat hier en daar breder uitwaaiert.
Volg dit pad, je bent er bijna. Je ziet het rode toegangshek, over circa 100 meter, misschien al in de verte?
Bij sommige events is het geopend en helpen bordjes of ons team je verder. Is het gesloten? Loop links af, langs de omheining, naar onze hoofdingang. Je vind deze na de parkeerplaats. Het is nog ongeveer 200 meter lopen.

Van De Hoorneboeg naar Zonnestraal

Meestal vertrek je weer via de hoofdingang (start in dat geval bij foto 1 en loop buitenom naar naar de plek van foto 2). In andere gevallen start deze route bij het kleine hek tussen Aan de Hei en In de Luwte (vanaf foto 2).

Via de hoofdingang: sla na het grote hek, als je over het wildrooster bent gelopen, meteen linksaf, langs de parkeerplaats. Aan einde sla je weer linksaf, een breder pad op. Voorbij de boerderijen van Aan de Hei kom je het kleinere hek weer tegen.
Vanaf het kleine hek naar het fietspad: met je rug naar het hek zie je rechts-rechtdoor, op circa 25 meter deze grote boom met allerlei zandpaden. Loop rechts om deze boom heen en sla het meest linker pad in.
Onder deze grote kronkeltak door... tot je over ongeveer 25 meter bij het fietspad komt.
Zo herken je het fietspad: het is niet van asfalt, maar heeft een stevige grondlaag met kleine steentjes. Links zie je weer het kleine paaltje met het blauw-oranje vignet.
Volg het pad tot de ANWB-paddenstoel: Je vindt deze na ongeveer 300 meter. Sla rechtsaf richting Hilversum.
Ga door het klaphek: deze kom je na ongeveer 200 meter tegen, aan je linkerhand.
Je bent er bijna: loop rechtdoor over het pad, op het heuveltje af. Loop links om dit heuveltje heen.
Daar is de parkeerplaats: na het heuveltje sla je linksaf, de beukenlaan in.