Earthday 2023

Zaterdag 22 April vieren we Earthday op buitenplaats De Hoorneboeg, aan de Hilversumse hei.

Dit doen we met een groep pioniers die zich dagelijks inzetten om Nederland wereldkampioen Regeneratieve Landbouw te maken: waarin we samenwerken met de natuur, in plaats van haar te vernietigen. Waarin we de natuur, de bodem, de biodiversiteit, het water, onze planeet weer veerkrachtig en vruchtbaar maken voor toekomstige generaties.

We komen met een energieke en diverse groep veranderaars samen die we de afgelopen jaren hebben leren kennen en die zich op verschillende manieren het hele jaar inzetten voor onze planeet. Wij willen juist deze mensen en hun inzet eren en vieren, waarbij nieuwe ontmoetingen en verbindingen tot stand komen, zodat krachten gebundeld worden. Want alleen zo kunnen we een versnelling bewerkstelligen.

Jij bent een van die bijzondere mensen en daarom zouden wij het echt geweldig vinden als je erbij kan zijn!

Wat kun je verwachten?

Inspirerende ontmoetingen met…

LYLA JUNE

Dr. Lyla June Johnston komt ons online bezoeken. Zij is een inheemse muzikant, dichter en wetenschapper van Diné (Navajo), Tsétsêhéstâhese (Cheyenne) en Europese afkomst.

Zij richt zich op inheemse rechten, het ondersteunen van jongeren, oorspronkelijke inheemse praktijken op het gebied van landbeheer en het genezen van intergenerationele en interculturele trauma’s.

Met haar achtergrond, haar studie Human Ecology aan Stanford en de Native American tradities waarmee ze opgegroeid is, ontwikkelde Lyla June zich tot een inspirerende stem en een brug tussen Europese en Native American wereldbeelden. Haar doctoraatsonderzoek richt zich op de overvloedige voedselsystemen die pre-koloniale inheemse volkeren voor mensen en andere levende niet-mensen ontwikkelden.

Blanche Beijersbergen

Samen met Blanche Beijersbergen duik je met ‘Lieve Aarde’ diep in jezelf om jouw relatie met de Aarde te verkennen. Door in grote getale brieven te schrijven én te delen brengen we collectief een golf van liefde in beweging, die bewustwording aanzet over hoe wij ons tot de Aarde verhouden.

Bert Barten

Bert Barten geeft de natuur een stem. Letterlijk. Met zijn project Talking Trees worden trillingen in bomen omgezet in geluid. Zo componeert Bert samen met de natuur de mooiste muziek die iedereen vol verwondering en verrukking achterlaat.

Sophie Wartenbergh

co-initiator van de Regeneratie Coöperatie en sociaal ontwerper. In haar werk staat co-creatie en verbeelding centraal. In het project Voedsel Verhalen worden verschillende relaties met voedsel onderzocht door de lens van voedselrituelen. Welke waarden zitten verstopt in de manier waarop we voedsel behandelen?

Piet van IJzendoorn

Piet van IJzendoorn bewijst al meer dan 40 jaar dat biologische-dynamische landbouw niet van vroeger is, maar van de toekomst. Hij is boer en academicus en studeerde milieukunde en orthopedagogie. Daarnaast inspireert Piet al decennialang velen met zijn unieke visie op landbouw, voeding en het leven.

Arita Baaijens

Ontdekkingsreiziger, bioloog en schrijver Arita Baaijens leerde tijdens haar trektochten door de woestijn de angst voor het onbekende om te zetten in een positieve kracht. Ze ontving (inter)nationale erkenning en prijzen voor haar onderzoek naar de betekenis van landschap. Haar innovatieve projecten spelen zich af op het snijvlak van wetenschap, literatuur, natuur en technologie.

Muziek, heerlijke happen, ambachtelijke cider en…

En verder natuurlijk muziek, heerlijk eten & drinken en 149 soulmates die net zo hard aan de transitie werken als jij! Met de prachtige natuur van De Hoorneboeg als onze gastvrouw… en nog een paar verrassingen.

Kosten
Om deze dag mogelijk te maken vragen we een eigen bijdrage in de kosten van €45,-. Hiervoor verzorgen we de locaties, muziek, sprekers, workshops, lunch, avondeten, drankjes en een gezellige afsluiting van de dag. Verderop op deze pagina kun je je ticket bestellen.

Wil je graag komen, maar heb je de middelen niet? Neem dan contact met ons op via li@decadeofaction.co

Tijden
Verzamelen 11:00 – we eindigen om 21:00.

Bereikbaarheid
* We zijn op verschillende manieren bereikbaar. Bekijk hier de mogelijkheden met het OV.
* Kom je met de auto? Dan kan je verderop parkeren bij Zonnestraal (Loosdrechtse Bos, 1213 RH Hilversum). Hou er rekening mee dat het vanaf daar 10 minuten lopen is over de heide. Meer informatie over deze mooie wandeling kun je hier vinden. We zullen de route ook voor je uitzetten.

Wij hebben er heel veel zin in om samen met jou Earthday en de Re-Generation te vieren!

Het programma

11:00 – 11:30
Aankomst & inschrijving

11:30 – 12:00
Welkom door Mark Aink & Sophie Wartenbergh

12:00 – 13:00
In gesprek over cultuur, leven en verbinding

13:00 – 14:00 – Lunch

14:00 – 15:30 Workshops

Bert Barten
Lieve Aarde met Blanche Beijersbergen
Arita Baaijens over de verbinding met natuur en landschap
Piet van IJzendoorn
Sophie Wartenbergh

15:30 – 16:00 – Pauze

16:00 – 17:30
Online interview en Q&A met Lyla June

17:30 – 21:00
Borrel, eten, kampvuur & muziek

Bestel hier je ticket

Kaartverkoop voor Earthday 2023
Je kunt je ticket hieronder bestellen. De eerste keer moet je daarvoor even een account aanmaken. De betaling verloopt veilig en daarna ontvang je alles dat je nodig hebt direct in je mailbox.

Wil je graag komen, maar heb je de middelen niet? Neem dan contact met ons op via li@decadeofaction.co

Wil je iets vragen?
Li Hoekstra
Decade of Action
li@decadeofaction.co
06-41307900

Het aantal plaatsen is beperkt dus wees er snel bij!

Met dank aan velen die meewerken aan deze dag!

Over dit initiatief:
Earthday zoals we dat vandaag de dag vieren, is ontstaan naar het idee van Mark Aink, die hier al een paar jaar op broedde. Juist al die hardwerkende pionierende initiatieven die zich dagelijks inzetten voor een gezonde Aarde wilde hij samenbrengen om ze te verbinden en hun goede werk te eren en te vieren. En dat is gelukt. In 2019 vond hij de ideale plek en partner in De Hoorneboeg en kwam de eerste editie van Earthday tot stand in samenwerking met Native Circles & Denktank De Hoorneboeg. In 2021 is de samenwerking uitgebreid met Decade of Action.

Denktank De Hoorneboeg verbindt deskundigen, ondernemers, financiers en betrokkenen met initiatieven die mens en natuur in balans brengen. Ze willen mensen ‘aan’ zetten voor een bewuster en duurzamer leven, door verbinding met jezelf, met anderen en met de natuur.

Native Circles bouwt culturen en merken binnen bewuste bedrijven. Verbindt mensen en bedrijven aan de natuur en hun natuur.

Decade of Action heeft tot doel om zichzelf in 10 jaar tijd overbodig te maken: in die 10 jaar draagt Decade of Action bij aan systeemverandering; een verandering van waarden, normen, beleid en gedrag. 10 Jaar waarin we mensen verbinden, in hun hart raken, veranderen en verenigen. 10 Jaar waarin we samen komen tot een leven in balans met onze planeet.

Dit jaar wordt Earthday georganiseerd in samenwerking met Sophie Wartenbergh en de Regeneratie Coöperatie.