Een bijzonder programma - we helpen je er graag mee!

We voegen graag iets extra’s toe aan je programma: een verstillende of creatieve workshop, lekker op de fiets of een paar uur rond het kampvuur… mooie manieren die kunnen helpen om de verbinding met jezelf, met je groep en met de natuur weer te ervaren.

We komen graag bij je langs om over onze missie te vertellen

Waar we aan werken…
Samen met anderen maakt De Hoorneboeg de wereld graag weer een stuk mooier door mensen te verbinden met zichzelf, met anderen en met de natuur. Vanuit deze verbinding ontstaat veelal iets nieuws, iets duurzaams, iets dat een positieve verandering in gang zet.

We vertellen er altijd graag over!
We komen dan tijdens je bijeenkomst even langs – reken op ongeveer 10 minuten – en nemen je mee in het verhaal over hoe we zijn begonnen, waar we graag naartoe willen en waarom het op deze plek zo op zijn plek lijkt te vallen. Zo komt je groep ook echt even ‘aan’ en kunnen we jullie even persoonlijk welkom heten. Daar houden we zelf ook van!

Deze kennismaking kost je niets – alleen een paar minuten van je tijd – en komt tijdens het reserveren vanzelf voorbij.

Buiten een fris hoofd halen

De natuur geeft je altijd iets extra’s, het enige dat je ervoor hoeft te doen is naar buiten te gaan! Ook rondom De Hoorneboeg is het prachtig: de bossen lopen helemaal tot aan Loosdrecht of Hollandse Rading en als je wilt nog verder, tot aan Lage Vuursche aan toe. Je ontdekt zo vanzelf mooie plekken met grove dennen, dichtere bossen met eiken en krentenbomen en soms – daar dwars doorheen – oude lanen met beuken.

Je kunt natuurlijk prima zelf een route kiezen – we hebben een aantal voor je klaarliggen – maar als je er graag op uit trekt met een mountainbike of nieuwsgierig bent naar wat verstilling je kan brengen, helpen we je graag verder. Een kampvuur is altijd gemakkelijk te organiseren!

Mountainbiken

Mindfulness-wandeling

Bosbaden

Kampvuur

Je verdiepen in de natuur

De natuur is prachtig… en zit geweldig in elkaar.

Alles heeft er zijn oorsprong en je kunt er van alles mee maken. Het is bijzonder om dat zelf (weer) te ontdekken. Ga bijvoorbeeld mee op een wildplukwandeling die je weer laat zien hoe rijk het buiten is: bomen, struiken, planten en kruiden – ze zitten vol smaak, geneeskracht of geven je energie.

Of maak iets heel eigens van natuurlijke materialen die je hier buiten vindt. Hoe langer je kijkt, hoe meer bijzondere vormen en kleuren je ziet. Ze geven als vanzelf inspiratie om iets te maken dat jouw eigen persoonlijke verhaal vertelt!

Wildplukken

Bosbeelden

Creatief Natuuratelier

Met je aandacht naar binnen

Hier in de stilte – met de natuur rondom – valt veel rumoer weg. Het is een mooie gelegenheid om je te verdiepen in wat je dan tegenkomt. Misschien is het wat onwennig voor je of ben je er al wat langer mee bekend? Het maakt niet uit of je al wat ervaren bent of dat het een eerste keer zal zijn: je start altijd precies vanaf het punt waar je bent.

Je bent in handen van een ervaren begeleiding die graag met je meekijkt naar jouw groep en wat aansluit bij de rest van je programma.

Yoga-les

Meditatie-sessie

Klankschalen-concert

Muziek vol verbinding

Misschien heb je iemand in je groep die z’n gitaar meeneemt – anders hebben we er eentje voor jullie te leen – dan heb je als vanzelf een leuke tijd met elkaar. Helemaal leuk als je rond een kampvuur zit!

Als jullie het zelf met wat minder muzikaal talent moeten stellen dan zou je Eefje kunnen uitnodigen. Ze brengt haar gitaar mee en zingt eigen en geleende liedjes vol betekenis. Een andere mogelijkheid is een concert door het singersong-duo The Wanderer. Ze brengen muziek vol verbinding die iets binnenin je in beweging brengt. Nog een andere mooie mogelijkheid is een Sound Healing concert van Irene Sportel.

Met een cacao-ceremonie – deels begeleid met muziek en zang – beleef je een gezamenlijke én ook heel persoonlijke reis.

Sessie met The wanderer

Liedjes voor je ziel met Eefje

Cacaoceremonie met muziek

WARMTE EN ONTSPANNING

EEN AVONDJE DE SAUNA IN
We gaan graag voor je na of de sauna vrij is: een heerlijke ruimte in het voorste deel van Aan de Hei. Met fijne plekken om tussen de rondes door uit te rusten.

HEB JE TIJD VOOR EEN MASSAGE?
Als een massage bij je programma past – bijvoorbeeld tijdens een retraite of training – dan brengen we je graag in contact met ervaren masseurs. Ook als je bijvoorbeeld na afloop van een lange dag behoefte hebt om weer thuis te komen bij jezelf, is er vaak ruimte voor een sessie.