We zoeken gastbeheerders met liefde voor de natuur en een passie voor verandering

Dit is een unieke kans voor mensen die een paar keer per jaar op een van de meest bijzondere locaties van Nederland willen verblijven, midden in de natuur, in het centrum van Nederland en op een buitenplaats die steeds meer een centrum van positieve verandering wordt.

Geloof jij, net als wij, in onze missie om mensen weer in verbinding te brengen met zichzelf, met elkaar en met de natuur om de wereld beter achter te laten en wil je actief bijdragen aan die missie als gastbeheerder? Waarbij je kosteloos verblijft op een van de meest bijzondere plekken van Nederland, midden in de natuur? Dan is dit dé kans voor jou of jullie en maken we heel graag kennis.

Wij zijn op zoek naar een pool van 10-15 gelijkgestemden (singles, stellen, gezinnen), die net als wij verliefd zijn (of worden) op deze plek en daarvoor willen helpen zorgen. In de weekenden kun je 1 á 2 anderen meenemen, op doordeweekse dagen is er ruimte voor maximaal 2 personen.

Wat bieden we?

Bijzondere, magische weekenden, dagen en nachten die je niet snel zult vergeten. Je verblijft midden in een prachtig natuurgebied. Je kan eindeloos wandelen, fietsen, lezen, schrijven, vuur maken en relaxen. Konijnen, eekhoorns en reeën spotten. Genieten van de oneindige sterrenhemel. Zolang je maar altijd beschikbaar bent voor onze gasten; bij de ontvangst en bij eventuele vragen en calamiteiten. Work én play dus, niet alleen maar play.

We zorgen voor een fijne verblijfsplek. Afhankelijk van wanneer je gastbeheerder bent en de beschikbaarheid is dit bijvoorbeeld het Houten Huis (niet op onze website opgenomen), de zolder van de Villa, Het Stille Midden of wellicht een Pipowagen. Linnengoed en handdoeken zijn geregeld; het enige waar je zelf voor moet zorgen zijn eten en drinken, je toiletspullen, een paar wandelschoenen en een goed boek. En je zorgt er natuurlijk voor dat je je verblijfplaats nog beter achter laat dan je hem aantrof.

Wat vragen we?

Er gebeurt altijd wel iets op het landgoed en er zijn vrijwel altijd groepen gasten aanwezig. Omdat zich 24 uur per dag iets kan voordoen dat opgelost moet worden, heeft buiten de reguliere kantoortijden altijd een (gast) beheerder dienst:

• Op weekdagen tussen 18:00 tot 08:00 uur en in weekenden is de (gast)beheerder verantwoordelijk om actie te ondernemen bij calamiteiten, bijvoorbeeld storingen water, verwarming, elektriciteit, brandalarm, geluidsoverlast of stormschade.
• In de avonduren (18:00 – 22:00), vroege ochtend (7:00 – 9:00) en weekenden kan iemand van het Locatieteam een beroep doen op de beheerder om waar nodig te helpen met praktische klussen, zoals het inchecken van gasten die komen overnachten, het voorbereiden van een kampvuur, het afsluiten of openen van locaties, of het helpen van mensen die slecht ter been zijn.
• Ook ben je incidenteel gastvrouw/man op momenten buiten kantoortijden. Je laat bijvoorbeeld locaties zien aan potentiële gasten en vertelt over onze missie aan groepen.

De beheerdiensten worden ieder jaar in overleg met de andere inwonende beheerders ingeroosterd . Daarbij wordt natuurlijk rekening gehouden met voorkeuren wat betreft vrije dagen, vakanties en feestdagen.

Het is belangrijk dat je op je gemak bent in de natuur. Het is ’s avonds stil en donker. Het is heerlijk als je ervan houdt, maar niet iedereen voelt zich hierbij thuis. Tussen 22:00 en 23:00 loop je bijvoorbeeld altijd een avondronde (zijn bij alle lege locaties de deuren en ramen dicht, zijn de lichten uit, staat de verwarming laag?) en ook als je midden in de nacht vermoedt dat er iets aan de hand is, is het jouw taak om erop uit te gaan.

Buitenplaats De Hoorneboeg

De Hoorneboeg heeft al eeuwenlang betekenis voor mensen die op zoek zijn naar rust, zichzelf en verbinding. Vanaf 1792 wisselden statige landhuizen – altijd bovenop de heuvel – elkaar af. In de tussentijd werd soms ook op andere plekken iets gebouwd.

De landhuizen zijn verdwenen en de verzameling van gebouwen die overbleven, vormen nu samen een bijzonder gehucht rondom de heuvel. Met kronkelige wegen, stukken bos en oude tuinen – aan de rand van de hei. In 2018 zijn alle plekken met zorg verbouwd, ze kunnen er weer jaren tegen.

Iedere dag verwelkomen we groepen die op zoek zijn naar een plek om betekenisvolle veranderingen in gang te zetten. Een retraite, training, workshop of (netwerken van) wereldverbeteraars – op De Hoorneboeg geven we graag ruimte om positieve bijdrages aan de wereld verder te brengen.

Samen met anderen programmeren we zelf ook workshops, dagen en retraites die je weer dichter bij jezelf, anderen en de natuur brengen – zoals stilte- en ademdagen, natuurateliers en culturele events. In het voorjaar vieren we Earthday en in de zomer geven de ruimte aan films en workshops met een maatschappelijke betekenis tijdens de Bosbios!

In de ‘Denktank’ vindt onze missie zijn weg naar de wereld door initiatieven te ondersteunen die mens en natuur in balans brengen. We verbinden, luisteren en denken mee; zetten onze kennis, netwerk en ervaring in en we verbinden onze partners

We zijn een verzameling mensen met uiteenlopende achtergronden en herkenden bij elkaar eenzelfde drijfveer: de wens en de ambitie om iets moois en zinvols toe te voegen aan de wereld. Groot of klein, ver weg of juist dichterbij. Onze stichting werkt daarin zoveel mogelijk samen met anderen. Bovendien worden we geholpen door een groeiende groep vrijwilligers.

Onze pool van gastbeheerders heeft een beperkt aantal plaatsen

Wees er dus snel bij! Vanaf januari 2023 gaan we de weekenden en weekdagen voor de gastbeheerders verdelen. In de gesprekken zal ik aandacht besteden aan de praktische kant van het beheerderschap. Ook gaan we nog een dagtraining organiseren voor alle toekomstige gastbeheerders

Laat je gegevens en motivatie achter via deze link en we laten binnenkort van ons horen. We maken dan eventueel graag persoonlijk kennis met je en gaan dan ook nader in op de praktische kant van de zaak.

Heb je vragen? Wouter Groote helpt je graag verder. Dat gaat het snelste via wouter@dehoorneboeg.nl.