De grote kamer als de werkplaats voor je dromen

De Grote Kamer in de Villa – met een veranda rondom met uitzicht op de heide – kun je ook voor meerdere dagen als uitvalsbasis gebruiken. Je overnacht dan op mooie plekken op onze buitenplaats, Bij de Tuinman maakt meerdere keren per dag lekkere maaltijden voor je klaar en wanneer je maar wilt kun je hier buiten zitten, erop uit trekken voor een wandeling en ’s avonds verder praten rond een kampvuur.

In de duurzaam verbouwde villa

De Grote Kamer is een fijne uitvalsbasis voor een training of een sessie met je team; om samen een aantal knopen door te hakken en om de precieze richting te vinden.

Hier, op de eerste verdieping van de duurzame en sfeervol verbouwde Villa heb je veel ruimte met een prachtig uitzicht en zit je in de sfeer van lang geleden, vermengd met stijlvolle vintage en bijzondere kunst.

Voor de vele deuren met ramen tot de vloer staat een grote tafel. Als het mooi weer is, kun je alle deuren openzetten en vanaf de veranda over de heide kijken met de kronkelige grove dennen. Door deuren van glas kom je in de zitkamer met een houtkachel en wat luiere stoelen en banken. Thee en verschillende soorten koffie kun je de hele dag door zelf maken.

Midden in de stilte van De Hoorneboeg kun je blijven slapen op bijzondere plekken. Allemaal steeds anders en op maximaal 5 minuten lopen van de Villa.

9
14 + 6
14
35

Je overnacht op bijzondere plekken

Als je een meerdaagse wilt organiseren met de Grote Kamer als werk- of trainingsruimte, hebben we overnachtingsmogelijkheden voor 14 personen. Allemaal steeds anders, op maximaal 5 minuten lopen van de Villa en met zorg voor je klaargemaakt!

Het Heihuis (8 p.): 5 slaapkamers (3 x 2-persoons, 2 x 1-persoons – waaronder 1 slaapbank), gedeeld sanitair. Ruime woonkamer met openhaard en open keuken, een werkkamer en een fijne tuin met uitzicht over de hei.

Het Stille Midden (6 p.): 3 slaapkamers (2 x 2-persoons, 2 ruime slaapbanken in de woonkamer), gedeeld sanitair. Woonkamer met openhaard, eetkamer met keuken en meerdere plekken waar je lekker buiten kunt zitten.

In de Villa (4 p.): op de ruim verbouwde zolder kun je overnachten in 2 bedstedes (waarin steeds 2 losse bedden), gedeeld sanitair. Een fijn appartement met zitplekken onder de grote dakkapellen en keukentje voor koffie en thee.

Pipowagens en kamperen (14 p.): overnachten in één van de 3 pipowagens! Steeds voor 1 persoon, dus met veel privacy, met toiletten en douches dichtbij. Ook is er ruimte voor eigen 2-persoonstenten (5 plekken) als je met je groep onder meer alle pipowagens gebruikt.

Alleen op doordeweekse dagen
Aan de Hei (26 p.): 19 slaapkamers (12 x 1-persoons, 7 x 2-persoons) steeds met eigen sanitair (wastafel, douche en toilet).

Iets extra's voor jouw programma?

Voor als je nog meer inspiratie zoekt – of juist even ontspannend in verbinding wilt zijn – zitten we vol suggesties!

Heel makkelijk te organiseren zijn bijvoorbeeld een stiltewandeling of yogasessie (ook heel fijn om te doen voor het ontbijt!), een proeverij in de ciderij, een avond in de tipi rond het vuur of juist een kampvuur buiten.

Of misschien wil je even wat energie kwijt op een mountainbike, iets moois uit je handen laten komen zoals een houten lepel of meer te weten komen over de moestuin en je eigen thee plukken. Daar organiseren we graag een workshop over!

Ook als je begeleiding zoekt voor een onderdeel van je programma – van verstilling, klankconcerten en meditatie tot en met het onderzoeken van de dynamiek in je team met behulp van een kudde schapen – brengen we je graag op ideeën en in contact met anderen met wie we vaker samenwerken en De Hoorneboeg goed kennen.

Eten & drinken van Bij de Tuinman

We verzorgen je graag met eten dat je goeddoet en je fijne momenten bezorgt. Samen rond de tafel waar je de tijd hebt om even stil te zijn of juist even lekker bij te praten…

Wat we voor jou maken komt zoveel mogelijk van dichtbij, het liefst uit onze eigen moestuin of van kwekers en telers uit de buurt. En we zijn nou eenmaal dol op groenten, dus die staan altijd in de hoofdrol bij onze menu’s!

We bewegen met veel plezier mee met de seizoenen en vinden altijd weer nieuwe smaken en combinaties.

Vanaf je ontbijt tot de lunch, lekker lang aan tafel of een snelle (borrel)hap; je bent steeds welkom en we vertellen je graag meer over wat we doen.

We vertellen je graag over alle mogelijkheden!

Goed om te weten

• Je kunt zo lang blijven als je wilt! Een weekend, (mid)week of enkele dagen…
• In de weekenden en tijdens vakantie-periodes kun je gebruik maken van onze speciale arrangementen die net iets voordeliger zijn dan op doordeweekse dagen
• In het weekend kun je met 17 personen blijven overnachten. In de periode van de Corona-maatregelen vraagt het zoeken naar een passende oplossing soms even wat meer tijd; vaak komen we er wel uit!
• Natuurlijk zijn de bedden voor je opgemaakt en liggen de handdoeken voor je klaar.
• Restaurant Bij de Tuinman verzorgt al je eten en drinken; van een lekker ontbijt in de ochtend en appel-cidertaart bij de thee tot een diner in de avond…

In- en uitchecktijden in de periodes dat het geen vakantie is
Hier vind je meer informatie over mogelijkheden over Seasonschools in vakantieperiodes.

Doordeweek
• Inchecken: vanaf 9 uur is de Grote Kamer voor je klaar en vanaf 19:30 kun je de slaapkamers gebruiken
• Uitchecken: tot 17 uur kun je de Grote Kamer gebruiken, het uitchecken voor de slaapkamers is ’s ochtends voor 9 uur

Weekenden
• Inchecken: op vrijdag vanaf 19 uur kun je de Grote Kamer gebruiken en zijn ook de slaapkamers klaar. Je kunt alvast eerder beginnen met een diner bij Bij de Tuinman
• Uitchecken: op zondag kun je tot 17 uur de Grote Kamer en de slaapkamers gebruiken

Alles wat je verder nodig hebt

Yogamatten, meditatiekussens, dekentjes, maar ook een flip-over tot een beamer, we hebben het allemaal in huis!