De Hoorneboeg geeft je altijd een sprankeltje mee…

Zoveel herinneringen aan De Hoorneboeg!
Geert Groote verzamelde mooie verhalen van diverse auteurs, die we hebben samengevat in een boek. Graag nodigen we je uit voor de presentatie van dit boek waarop je andere oude – en nieuwe – Hoorneboegers kunt ontmoeten!

MOOIE VERHALEN OVER EEN BIJZONDERE PLEK

De Hoorneboeg – geeft je altijd een sprankeltje mee… Dit boek gaat over de heuvel die veel van jullie goed kennen en die een bijzondere plek werd. Geert Groote – sinds jaar en dag verbonden met de plek – verzamelde verhalen van auteurs die door de jaren heen de plek uit heel verschillende invalshoeken hebben ervaren. Samen met hen maakten we er een boek van, vol met mooie beelden. Het boek is fijn om door te bladeren als je meer te weten wilt komen of dierbare herinneringen op wilt halen.

Van oude Germanen tot de ambachtelijke cidermaker van nu, over de Pijnappels, de Remonstranten, fabrieksmeisjes uit Leiden, de bijen en nieuwe plannen: ze komen allemaal voorbij! Steeds anders en persoonlijk.

Tijdens de presentatie vertelt imker – en ook een van de auteurs – Hans Mohrmann over zijn eigen ervaringen en bijdrage. Behalve de presentatie van dit boek is het een mooie gelegenheid om weer eens bij te praten met anderen die je hier vaker bent tegengekomen. Ook nemen we een moment om Eric Klein Lebbink te herdenken die eind vorig jaar plotseling overleed en veel betekent heeft voor De Hoorneboeg.

Als je erbij bent, krijg je een exemplaar van het boek mee naar huis! Hier kun je een voorproefje zien…

 

WIL JE ERBIJ ZIJN?

Of je geschiedenis nu langer of korter teruggaat op deze plek, je bent van harte welkom.

  • Hier graag vooraf reserveren – vóór 30 april
  • De kosten voor deelname zijn € 12,50 – dat is inclusief lunch en een exemplaar van het boek
  • De betaling kun je in orde maken tijdens de reservering
  • Ben je verbonden aan de oud-Hoorneboeggemeenschap? De kosten van deze middag komt uit jullie gezamenlijke tegoed. Je kunt dit aangeven bij je reservering, waarna Martin van der Randen contact met je opneemt.
  • We hebben ruimte voor 35 personen – daarna is het helaas vol – dus wacht niet te lang met opgeven als je erbij wilt zijn
  • Je kunt tijdens je reservering eventuele allergieën doorgeven, zodat de keuken daar rekening mee kan houden

Met dank aan een bijdrage van de Remonstrantse Broederschap! Samen maken we deze bijeenkomst mogelijk.

 

ALS JE MEERDERE EXEMPLAREN VAN HET BOEK WILT…

Per deelnemer geven we graag 1 exemplaar mee naar huis. Wil je ook iemand anders er blij mee maken? Voor € 15,- kun je extra exemplaren bij ons bestellen.

  • Als je zelf naar de presentatie komt, kun je ze vooraf bestellen en meenemen – je komt deze optie tegen tijdens het reserveren
  • Als je hier niet bij bent, sturen we je boeken naderhand toe – gebruik de link om een plek bij de boekpresentatie te reserveren, je komt deze mogelijkheid dan vanzelf tegen

Het boek telt 112 pagina’s en omvat 15 verhalen. Om je een indruk te geen vind je hier de inhoudsopgave en een van de hoofdstukken.

 

PROGRAMMA

10:00 Ontvangst met koffie en thee
11:30 Boekpresentatie met oa Geert Groote en -imker – Hans Mohrmann
12:30 Lunch
13:30 Moment ter nagedachtenis van Eric Klein Lebbink
14:00 Napraten

 

PRAKTISCHE ZAKEN

Wanneer: zaterdag 28 mei van 10:00 tot circa 15:00 uur.

Waar: in het Clubhuis van de Villa op Buitenplaats De Hoorneboeg

Kosten: € 12,50

Aanmelden: voor 30 april via dit formulier! Ook voor (extra) exemplaren van het boek kun je deze link gebruiken

Vragen? Wouter Groote helpt je graag verder: wouter@dehoorneboeg.nl