Woman

Frankrijk – 2019

Van Yann Arthus-Bertrand, maker van de indrukwekkende documentaire Human, is er nu Woman: een intiem en inspirerend portret van tweeduizend vrouwen uit vijftig verschillende landen. Een film over vrouwelijkheid en de leefomstandigheden voor vrouwen, die in veel delen van de wereld nog verre van ideaal zijn.

Woman bestaat bijna volledig uit prachtige close-ups van vrouwen die vertellen – over alles. Vrouwen uit alle hoeken van de wereld die laten weten wat ze vinden van werken, kinderen krijgen, trouwen, het lichaam, seks en nog veel meer. Geen enkel onderwerp dat vrouwen bezighoudt, is taboe. Zo geeft de documentaire stem aan vrouwen – en deze stem is belangrijk. Want als er één ding is dat deze adembenemende documentaire duidelijk maakt, is het dat vrouwen helaas nog steeds aan het kortste eind trekken.

HIER VIND JE DE TRAILER

Met: Norma Bastidas, Gabriela Melgoza, Aleksandra Orbeck-Nilssen

Zondag 22 augustus

Tarieven
€ 17,50 Film
€ 22,50 Borreltas
€ 5,00 Parkeren – alleen vooraf en online te reserveren!

Eten en drinken deze avond
Eten en borrelen in de moestuin… deze avond woekert ons terras gezellig voort in de moestuin! Tussen de venkel, de bietjes en de geurige kruiden maken we fijne en sfeervolle zitplekjes… Haal je Tuinmanshap af bij het To-Go luik, proef een cider bij de Ciderbar, haal een moestuin-cocktail bij onze nieuwe mobiele buitenbar en geniet van de boslucht! Reserveren is niet nodig – kom gewoon lekker aanwaaien.

Tijden
18:00 – 20:15 Eten en borrelen in de moestuin
20:30 – 23:15 Filmavond – met een introductie door Carla van Stralen

Carla van Stralen - over de inspiratie die juist jíj kunt geven

‘Er is maar één vrouw zoals jij. Dat is je grootste kracht, en tevens het grootste geschenk wat je aan deze wereld kunt geven’.

Misschien heb je het zelf al eens ervaren: het gevoel dat het je geeft als je bijdraagt vanuit die diepe bezieling die in je zit. Carla van Stralen kan er erg mooi over vertellen, ook over hoe het is om vanuit terughoudendheid een plek te vinden in een deel van het bedrijfsleven waarin mannen – en manlijke waarden – de boventoon voeren. Over wat niet werkte, over haar eigen zoektocht en hoe de inzichten die ze kreeg langzaam, maar steeds zekerder, een plek en een stem kregen in de organisaties waar ze werkte.

Met haar eigen ervaring helpt ze vrouwen om hun eigen vrijheid te ontdekken: om de vrouw en de leider te zijn die jij wilt zijn. Om zo voluit inspiratie te kunnen geven aan iedereen om je heen.

Een bemoedigende horizon die je iets mee kan geven en prachtig aansluit bij deze film – vol met vrouwen en hun vaak herkenbare verhalen!