Hoorneboeg Winterweken met retraites, workshops en lezingen

Misschien ben ook jij – net als veel anderen – op zoek naar betekenisvolle veranderingen. Voor jezelf, voor een ander of zelfs voor een nog groter geheel.

Misschien twijfel je over wat je voelt, kun je wel wat moed gebruiken of ben je nieuwsgierig en wil je dieper onderzoeken wat het nou eigenlijk is wat jouw beweegt. Tijdens deze retraites en workshops rondom de jaarwisseling vind je inzichten die je verder brengen op je pad.

Aandacht voor alles dat in beweging is of nog kan komen

Behulpzame inzichten die een verschil maken
De meest behulpzame antwoorden op dit soort vragen vind je doorgaans als je uit je normale doen stapt en voor een lagere versnelling kiest. Door de tijd te nemen en voorbij je eigen oppervlakte te durven kijken. Inzichten die je daar tegenkomt – precies bij waar je bent – kunnen je iets laten zien over de richting van je eigen pad. Leerzaam en boeiend.

Je inspanning maakt hoe dan ook een positief verschil. De tijd die je hiervoor neemt, werkt uiteindelijk door naar alles om je heen – groot of klein, zichtbaar of niet, binnenkort of op een later moment…

Wat kun je verwachten?
Mooie verhalen van mensen die je voorgingen in zoektocht naar inzichten en antwoorden. Ze lopen graag met je mee – van een aantal dagen tot een inspirerende avond.

Leer van Juriaan Galavazi hoe je koers kunt houden (zelfs als niemand je kan volgen), kom naar één van de dagretraites waar je adem of de stilte je verder helpt, kampeer bij een kampvuur en trek voor dag en dauw de heide of maak kennis met je intuïtie.

De jaarwisseling als verrijkende tussentijd

De periode rondom de jaarwisseling is een mooie tijd om je tempo aan te passen. Een tussentijd, waarin het één nog niet is begonnen en je toch al afstand kunt doen van wat geweest is. Niet voor niets is de tijd rondom oud en nieuw in veel culturen een moment van reflectie, bezinning en stilstaan bij intenties.

Woensdag 4 januari 2023 [uitverkocht]

Inzicht en intenties vinden in een ademceremonie

DAGRETRAITE MET ROLANDJAN VAN MULLIGEN


Deze dag aan het begin van het nieuwe jaar is een prachtige gelegenheid om naar binnen te gaan en te rade te gaan.. Wat wil je nu echt dit komende jaar? Wat zijn je authentieke kwaliteiten en hartsverlangens en hoe mogen deze tot uiting komen in het jaar dat voor je ligt?

Onderdeel van de dag is een transformatieve ceremonie met behulp van je adem die deuren opent naar een diep innerlijk weten en een oerkracht en onverschrokkenheid die nodig is als je volledig vanuit je hart wilt leven – wat in het dagelijkse leven best wat moed vraagt.

❆ Woensdag 4 januari van 10:00 tot 17:00 uur
❆ Deelname kost € 150,- incl. koffie/thee, lunch en iets lekkers
❆ Deze workshop is in het Clubhuis van de Villa

Donderdagavond 5 januari 2023

Op zoek naar antwoorden

LEZING DOOR WIGGERT MEERMAN


In deze tijd van chaos en verandering zoeken veel mensen naar antwoorden. De persoonlijke zoektocht van Wiggert bracht hem naar Brazilië, waar hij wekenlang bij een inheemse stam verbleef. Op uitnodiging van het stamhoofd nam hij deel aan een eeuwenoud ritueel om zijn ziel te reinigen. Hij vertelt over deze zware beproeving, de demonen die hij daar onder ogen kwam en hoe deze reis zich aandiende.

Tijdens zijn verhaal – dat hij ook beschrijft in zijn boek ‘Op zoek naar antwoorden’ – vertelt hij over de magie van de jungle en haar rituelen. Ondertussen ga je ook zelf op zoek naar antwoorden op je eigen levensvragen.

❆ Donderdagavond 5 januari van 20:00 tot 21:30 uur
❆ Deelname kost € 35,- incl. een drankje en iets lekkers
❆ Deze lezing is in het Clubhuis van de Villa

Vrijdagmiddag 6 januari 2023 [uitverkocht]

Vang je verlangens in een vision board

WORKSHOP MET FLEUR BROCKHUS


December is een mooi moment om stil te staan en de balans op te maken voor jezelf. Wat wil je loslaten en wat neem je bewust mee naar het nieuwe jaar? Tijdens deze eindejaarsworkshop kun je samen met een aantal anderen een hele middag reflecteren op 2022 en werken aan je intenties voor 2023.

Na een mooie wandeling over de winterse hei en een fijne meditatie ga je aan de slag met je eigen Vision Board. Hierop breng je in beeld hoe je jouw – of de- wereld graag ziet. Je onderzoekt je puurste verlangens en maakt deze heel concreet en visueel.


❆ Vrijdagmiddag 6 januari van 14:00 tot 17:30 uur
❆ Deelname kost € 50,- incl. koffie/thee en iets lekkers
❆ Deze workshop is in de Grote Kamer van de Villa

Zaterdag 7 januari 2023

Maak van 2023 jouw mooiste jaar!

RETREAT MET MURIEL DALMULDER


Als je terugkijkt op het afgelopen jaar – of misschien zelfs op je hele leven – waar sta je dan? Waar had je eigenlijk willen staan of wat had je willen hebben, doen of zijn?

Op deze dag neem je de tijd om naar binnen te keren, te reflecteren en je te verbinden met je puurste dromen en verlangens voor de tijd die voor je ligt. Muriël leert je een methode waarmee dit ook echt je nieuwe werkelijkheid kan worden…

❆ Zaterdag 7 januari van 10:00 tot 17:30 uur
❆ Deelname kost € 150,- incl. koffie/thee, lunch en iets lekkers
❆ Deze workshop is in In de Luwte

Zondag 8 januari 2023

Jij bent de Liefde

WORKSHOP MET JURIAAN GALAVAZI


Tijdens deze workshop begeleidt Juriaan Galavazi je door zijn gelijknamige bestseller. Ben je bereid om alles wat zich voordoet precies zo te ontvangen zoals het is, ook al ziet het er anders uit dan je graag gewild had? Het is namelijk niet de vraag óf je gekwetst gaat worden in dit leven, maar wanneer. En dus kun je maar beter voorbereid zijn.

Tijdens de workshop ga je vooral ook zelf aan de slag. Je leert hoe je jezelf naar een plek van vertrouwen, zelfrespect en zelfwaardering kunt brengen. Hoe je bij ongemak kunt blijven, zonder in allerlei reflexen weg te vluchten en koers kunt houden – zelfs als niemand je kan volgen.

❆ Zondag 8 januari van 14:00 tot 17:30 uur
❆ Deelname kost € 75,- incl. koffie/thee, lunch en iets lekkers
❆ Deze workshop is in het Clubhuis van de Villa

Zondag 8 januari 2023

Silent Sunday

DAGRETRAITE MET SHARON HUISMAN


Een dag in stilte… de tijd nemen om te luisteren naar alles wat in jou leeft. Daar ruimte aan te geven en de rijkdom van je eigen wijsheid ervaren.

Zonder afleiding en met hulp van heel toegankelijke yoga-, meditatie- en ademhalingsoefeningen kom je geleidelijk aan tot rust en heb je de tijd om te ontdekken wat zich daar ontvouwt. Als je weer naar huis gaat, is er ruimte in je hoofd gekomen en heb je jezelf op een nieuwe manier leren kennen. Al dit moois neem je mee, samen met de zachtheid en de verbinding die je voelt.


❆ Zondag 8 januari van 10.00 tot 17.00 uur
❆ Deelname kost € 150,- incl. koffie/thee, lunch en iets lekkers
❆ Dit retreat is in In de Luwte

Zondag 22 januari 2023

Goed zoals je bent

WORKSHOP MET FREDERIKE MEWE


Voelen dat je hier helemaal mag zijn. Dat is wat Frederike de vrouwen die ze ziet, graag wil meegeven…

Een waardevolle middag over het thema zelfvertrouwen en waarom het soms lastig kan zijn om bij jezelf te blijven. Je ontvangt niet alleen waardevolle inzichten, maar je doet ook ervaringen op waarmee je leert jouw innerlijke kritische stemmetje te temmen en milder voor jezelf te zijn. Frederike begeleidt je op een nuchtere en liefdevolle manier.


❆ Zondag 22 januari van 14.00 tot 16.30 uur
❆ Deelname kost € 50,- incl. koffie/thee en iets lekkers
❆ Dit retreat is in het Clubhuis van De Villa

In onze online agenda vind je nog meer mooie momenten

In de periode rondom de jaarwisseling verwelkomen we verschillende andere retraites en trainingen.

JE INTENTIE VOOR 2023, JE PERSOONLIJKE WELZIJN EN KRACHT
The Power of Time Off
Maandag 2 t/m vrijdag 6 januari

KOKEN ALS RITUEEL
Gratefoodness
Vrijdag 6 januari

COMPASSIEVOL RETRAITEWEEKEND
Juul en Saskia
Vrijdag 6 t/m zondag 8 januari