Wildplukken met Leoniek Bontje

Ga mee Wildplukken met Leoniek Bontje, wildplukker, herbalist en auteur van de boeken Wildplukken, Plant als Medicijn en Pluk en Bewaar.

In deze workshop leer je welke eetbare planten er in de directe omgeving groeien, hoe ze een gezonde aanvulling op je voedingspatroon kunnen zijn en hoe je er simpele medicijnen van kunt maken.

Er groeit zoveel dat goed voor je is!

Leoniek leert je planten herkennen en waar je op moet letten bij het wildplukken. Na een kopje thee of koffie wandel je over De Hoorneboeg, langs de moestuin en door het bos.

Na deze workshop kun je verschillende eetbare planten herkennen en weet je hoe je verschillende planten kunt gebruiken voor je gezondheid.

Als je terugkomt, hangt de soep al te pruttelen boven het vuur. Samen met Leoniek zoek je de fijnste smaakmakers uit die je tegenkwam tijdens de tocht. Ook die gaan de pan in en vervolgens schuif je aan voor de gezamenlijke lunch!

Praktische zaken

Wanneer: zaterdag 17 juli

Tijd: 10:30 – 13:00 uur

Plaats: vanaf de de Villa (3 minuten lopen van de parkeerplaats)

Kosten: € 47,50 per persoon (inclusief koffie, thee, iets lekkers en een lunch)

Leoniek Bontje

Leoniek Bontje: wildplukker, herbalist en auteur van de boeken Wildplukken, Plant als Medicijn en (net nieuw!) Pluk en Bewaar…

‘Van jongs af aan liep ik door de tuin, plukte bloemen en planten en maakte papjes van heerlijk geurende kruiden. Ik mengde bijvoorbeeld wilde munt en marjolein en andere gewassen met elkaar, gooide er water en suiker bij en dronk het op.

Als ik rondloop in de natuur ga ik intuïtief te werk en kijk wat er groeit, hoe het ruikt, eruitziet en smaakt. Vaak groeien de planten die je nodig hebt of kunt gebruiken om je heen. Zo staan in mijn tuin – als ik die laat verwilderen – brandnetel en paardenbloem, heermoes en andere planten die ik gebruik.

Wildplukken is een uit de hand gelopen hobby en ik vind het fantastisch om mensen hiermee kennis te laten maken en ze te laten ervaren wat de kracht van wilde gewassen is’.