Bosbios 2022 - samen met jou?

Ook in de zomer van 2022 organiseren we – onder meer samen met Cinetree – weer een Bosbios!

Tussen de bomen maken we een groot scherm en zodra de schemering invalt, laten we mooie films zien waar je hart vanzelf warm van wordt, die je hoop geven of juist stof tot nadenken. Ook ’s middags kun je al meedoen aan mooie programma’s, waardoor je de verhalen nog intenser kunt beleven. Zodat je weer verbonden bent met jezelf, met anderen en met de natuur en de wereld een betere plek wordt.

Doe je mee?

Een rijke ervaring in een andere wereld...

De Hoorneboeg is van zichzelf al een bijzondere plek. De moestuin bij restaurant Bij de Tuinman, het pleintje voor de ciderij, de eeuwenoude heuvel en de besloten tuin van de Villa zijn de plekken die we tijdelijk omtoveren tot een bijzondere wereld.

En om de verbinding nog een extra zetje mee te geven, organiseren we ook ’s middags al een programma – afgestemd op de film – zoals bijvoorbeeld een workshop, lezing of wandeling. Een mooie manier om alvast samen te komen met anderen die ook op zoek zijn naar inspiratie. ’s Avonds laten we film altijd inleiden door iemand die er vanuit kennis en ervaring net iets extra’s over weet te vertellen – soms ook door middel van muziek. Vooraf kun je altijd komen eten.

Door de krachtige verhalen van de films, de sprookjesachtige sfeer, het bijzondere eten en drinken en de programmering waarmee we de dag en de avond aanvullen ben je hoe dan ook een mooie ervaring rijker als je weer naar huis gaat!

Met een bijzondere betekenis!

We willen graag meer bereiken dan iedereen een mooie en bijzondere avond te laten beleven: graag brengen we mensen in beweging om bij te dragen aan positieve veranderingen rondom actuele maatschappelijke thema’s. Een beetje activistisch? Ja! Op een eigen, zachte manier.

De Bosbios is een mooie en toegankelijke vorm om bewustwording te genereren over transities die nodig zijn, bijvoorbeeld op het vlak van voedselvoorziening, energie, milieu en de vluchtelingencrisis. Ook thema’s die je nog wat persoonlijker kunnen raken, zoals je eigen identiteit, vertrouwen in de medemens en verlies geven we graag de ruimte. Wie weten dragen deze dagen bij tot meer zelfbewustzijn en acceptatie. Dat zou wat ons betreft al een heel mooi resultaat zijn.

Omdat je gelijkgestemden ontmoet, inspireer je ook elkaar – je ziet maar weer eens dat je niet de enige bent die ziet dat het anders moet en op zoek is naar antwoorden. Het geeft hopelijk motivatie en moed om zelf ook stappen te zetten. Om dit zoveel mogelijk in gang te zetten, zoeken we naar oprechte verhalen die bijdragen aan vertrouwen in een positieve verandering. Verhalen over veerkracht en over hoe ook kleine stappen veel in gang kunnen zetten.

Zo krijgt de Bosbios een bijzondere betekenis!

Onze plannen voor 2022

Dit zijn de verhalen die we willen vertellen...

We zoeken naar verhalen over verbinding – met jezelf, met anderen en met de natuur. De natuur speelt wat ons betreft steeds zoveel mogelijk de hoofdrol.

De zoektocht naar jezelf (Bosbiosweek 18 t/m 24 juli)
We zijn allemaal onderweg. We zoeken, stuntelen, mislukken en zoeken weer opnieuw. We zijn er ons hele leven mee bezig en het liefste zijn we niet al te open over onze pogingen. Maar in films wordt het heerlijk (en zonder genade) uitgepakt – al dat ongemak en het geworstel in het leven. Familieperikelen, angst, verlies, liefde en verlangen… De herkenbaarheid van anderen met dezelfde problemen en dat de echte nabijheid van een ander vaak zo belangrijk is om jezelf te kunnen zijn, kan je misschien ertoe aanzetten om milder naar jezelf te zijn. Daar komen vaak de mooiste dingen van!

De zoektocht naar verandering (Bosbiosweek 15 t/m 21 augustus)
Juist als je vanuit je hart leeft, maak je vaak het verschil. En dat is belangrijk in onze wereld die op veel fronten om transitie vraagt. Onze verhouding met natuur, leiderschap, het onderwijs, ons eten en kansengelijkheid – is dringend toe aan verandering. We zoeken naar verhalen die de noodzaak aanraken én tegelijkertijd een hoopvolle boodschap meegegeven, bijvoorbeeld dat je op ieder moment kunt beginnen met het doen van wat juist is.

Inheemse wijsheden en rituelen (Bosbiosweekend 5 & 6 augustus)
Natuurlijke wijsheid zit in ieder van ons – in je hele wezen, en niet alleen in je hoofd en in je denken. Voor volken die nog dichterbij de natuur staan dan onze samenleving, is dat een vanzelfsprekend gegeven. Het zit verweven in hun hele manier van leven en het ervaren van de wereld. Wij zijn vervreemd van deze rijkdom. Misschien goed om er weer nieuwsgierig naar te worden in onze zoektocht naar antwoorden over veranderingen in de wereld.

Uit de schaduw – films over de moed om jezelf te zijn (Bosbiosweekend 9 & 10 september)
Wat als je afwijkt van de norm? Niet zomaar een beetje, omdat uiteindelijk natuurlijk iedereen uniek is, maar als de manier waarop jij in elkaar zit niet altijd wordt begrepen of zelfs niet altijd wordt geaccepteerd? Openheid hierover vraagt moed en helpt je vaak verder, maar is nu eenmaal niet zo eenvoudig… films over het wikken en wegen en de bijzondere kwaliteiten van iedereen die niet mainstream is!

Regeneratieve landbouw (in het weekend van ons Oogstfeest: 16 & 17 september)
Het barst van de mooie initiatieven rondom een manier van landbouw die niet alleen voedsel opbrengt, maar tegelijkertijd ook waardevols oplevert voor de natuur. Waarmee we maar willen zeggen: het kán dus echt anders! Daarmee zijn nog niet alle hobbel geslecht, maar we zetten dit belangrijke thema toch graag in de schijnwerpers omdat de manier waarop we ons eten en drinken verbouwen een grote impact heeft op de natuur. En natuurlijk kun je het ook komen proeven!

Bosbiosweken en - weekenden

We organiseren Bosbiosweken (op de heuvel met steeds 200 bezoekers per avond) en -weekenden (in de tuin van de Villa met steeds 60 bezoekers per avond).

Bij alle films zoeken we steeds naar een passende programmering, bijvoorbeeld een workshop, lezing of wandeling. En natuurlijk kun je blijven eten!

We werken graag samen

Samen maken we er iets moois van!

Ook dit jaar gaat Cinetree het avontuur aan als onze filmpartner! We voelen ons erg thuis bij dit platform met betekenisvolle films ‘die je langer bijblijven dan ze duren’. Ze hebben een enorme kennis over het aanbod en helpen ons in de zoektocht naar de juiste verhalen bij de thema’s die we willen belichten.

Ook de vaste bewoners van De Hoorneboeg – de mannen van ciderij Elegast en het team van restaurant Bij de Tuinman – zijn weer partners!

Outdoor Cinema zorgt ervoor dat alles technisch op rolletjes verloopt en blijven er iedere avond weer gewoon heel gezellig onder 🙂

Doe je mee?

Dat zou leuk zijn!

We doen het namelijk allemaal voor de goede zaak – wat ook betekent dat we er zelf niets aan verdienen, behalve dan de inspiratie voor een betere wereld die we hiermee mee in gang willen zetten. Daar gaat ons hart nou eenmaal sneller van kloppen…

Misschien heb jij ook wat over – tijd, iets moois, iets lekkers, een speciaal bereik of een bijdrage in geld? We zoeken graag de samenwerking als je je op deze manier met ons zou willen verbinden!

Misschien spreekt het hele idee je aan en wil je ons gehele programma vooruit helpen. Maar ook als je warm loopt voor een heel specifiek item, horen we graag van je om te kijken hoe we precies rondom dat thema samen op zouden kunnen trekken.

Natuurlijk krijg je een plek op onze Bosbios-website en noemen we je waar het kan op posters, flyers en in persberichten. Of ben je zelf zichtbaar tijdens de Bosbios, waar je een bijzonder product kunt laten zien of misschien wel met een heel eigen speciale boodschap. We bedenken vast iets moois!

Wil je meer weten of heb je een idee? Willemijn Metselaar helpt je graag verder – willemijn@dehoorneboeg.nl of ‎06 – 216 709 21.

Om je een indruk te geven van het bereik...

Om je op weg te helpen met ideeën over samenwerken, hebben we nog een aantal facts & figures voor je die iets vertellen over de impact die de samenwerking kan hebben.

We verwachten ruim 3.000 bezoekers
• 2.400 tijdens de Bosbios-weken (200 per avond)
• 480 tijdens de Bosbios-weekenden (60 per avond)
• ruim 100 deelnemers aan de programmering overdag en niet naar de film gaan

Vorig jaar waren alle 11 avonden uitverkocht – soms al ruim van te voren – daar vertrouwen we dit jaar weer op.

Waar kwamen de bezoekers vandaan? Hilversum, ’t Gooi, Utrecht, regio Baarn eo en Amsterdam (maar soms ook van ver daarbuiten!)

We bereiken meer dan 300.000 mensen
De Bosbios bleek een grote publiekslieveling voor diverse bladen (o.a. Happinez, Gooische Tam Tam) en online platforms.

Dit jaar versturen we weer persberichten aan een brede en interessante lijst. Ook onze partners en de sprekers die de filmavonden inleidden (vaak met een grote achterban) hebben de Bosbios aandacht gegeven in social media en nieuwsbrieven. Cinetree heeft bijvoorbeeld al een bereik van … volgers en … nieuwsbrief-abonnees.

Ons eigen Hoorneboeg-bereik telt ruim 5.000 volgers op Instagram, bijna 5.000 maandelijkse nieuwsbrief-abonnees (die ons heel trouw volgen) en ruim 7.000 wekelijkse website-bezoekers. Uiteraard zetten we ook deze kanalen weer in!

Tarieven
We willen een brede groep raken met ons verhaal – ook als het gaat om wat je te besteden hebt.

€ 17,50 Film
€ 37,50 Film + Tuinmanshap – de daghap van Bij de Tuinman
€ 57,50 Film + Klimaatpositief diner – 3 gangen met bijpassende ciders

Inclusief een inspirerende voor- en napret-mail bij iedere film…!

De tarieven dekken een deel van alle kosten. Tijdens de dagen zelf werken we veelal met vrijwilligers. Ook ons eigen team zet zich deels belangeloos in – we genieten zelf erg van de fijne sfeer!

Nog één keer de schijnwerpers op onze partners van 2021!

We vonden het heel leuk om dit avontuur aan te gaan met Cinetree, het platform met mooie films ‘die je langer bijblijven dan ze duren’. Cinetree heeft een prachtig filmaanbod waar we ons erg bij thuis voelen én natuurlijk heel veel kennis over al die verhalen. Zo bedachten we samen een mooi programma waarin ‘verbinden’ steeds de rode draad was. Verder hielpen ze ons op meerdere vlakken met de organisatie van dit avontuur – kijk op hun site voor andere mooie filmfestivals!

Restaurant Bij de Tuinman was ook bij dit project weer een enthousiaste ‘partner in crime’ boordevol leuke ideeën over eten en drinken. Als het even kon helemaal passend bij de film.

Wij voelen ons altijd érg thuis bij Dille & Kamille – en gelukkig is het wederzijds! De aandacht die ze hebben voor duurzaamheid en dat altijd zó enorm mooi en vriendelijk weergeven, inspireert ons altijd weer en deze avonden kom je ook steeds iets van hen tegen…

Ook op De Hoorneboeg te vinden: Elegast Distillery. Voor of na de film kon je ciders komen proeven – gebotteld op De Hoorneboeg en gemaakt van fruit uit oude hoogstamboomgaarden uit de buurt.

De bourgondische bierbrouwerij Gulpener was ook van de partij! Bij Gulpener staat duurzaamheid hoog in het vaandel en daarom zijn we zo trots dat we hun heerlijke bier mogen schenken. Ze brouwen hun bier met water uit eigen bronnen, gebruiken hop uit eigen hoptuin en de gerst komt van boeren uit de zuid-Limburgse regio.

Het voordeel van nieuwe plannen is dat je nieuwe mensen ontmoet… en zo ontmoetten we Crisp! Met een zeer vergelijkbare missie als het gaat om nieuwsgierigheid wat dichtbij mogelijk is als het gaat om eten en drinken – omdat het lekker is én beter voor iedereen.

We hadden de eerste editie van de Bosbios niet kunnen organiseren zonder de steun van het Stadsfonds Hilversum. Konden we een aantal zaken aanschaffen die nu eenmaal onontbeerlijk zijn als je (buiten ook wel) films wilt laten zien op het witte doek …!