Trouwen op De Hoorneboeg

Je hebt plannen om te gaan trouwen en bent daarvoor op zoek naar een plek die je in gedachten al helemaal voor je ziet… Je dacht daarbij aan De Hoorneboeg en dat begrijpen we helemaal!

We delen De Hoorneboeg graag met iedereen die zich willen inzetten om de verbinding met jezelf, met anderen en met de wereld te versterken. Zo heel nu en dan geven we ook graag de ruimte aan het vieren aan bijzondere momenten, zoals bijvoorbeeld een huwelijk.

We doen graag ons best voor je. Om een idee te geven van de mogelijkheden kun je op deze plek meer te weten komen over de locaties, het eten en drinken, de tarieven en op welke manier we je kunnen helpen.

De Villa

De mooiste plek voor een huwelijk op De Hoorneboeg is de Villa. Het ziet er prachtig uit, ligt midden in het bos en heeft een heel fijne, ongedwongen sfeer.

De begane grond vormt samen één grote ruimte met veel licht dat door grote deuren valt, waarlangs je bij mooi weer zo het terras en de tuin in stapt.

Het is een mooie plek voor een ontvangst, een borrel of een diner. In de meer zomerse maanden kun je het programma ook buiten plannen, zodat je lekker kunt genieten van het terras en de tuin. Wordt het wat spannend wat betreft het weer dan kunnen we het hier deels ook overkappen met een tent. In de tuin hebben we bovendien een kampvuurplek wat vanzelf al voor een bijzondere sfeer zorgt!

Je kunt het officiële deel van het huwelijk overigens op De Hoorneboeg laten voltrekken. De ambtenaar van de burgelijke stand kan de ceremonie op verschillende plekken uitvoeren, zoals op de heuvel of in de tuin, maar natuurlijk ook gewoon binnen.

Op de eerste verdieping van de Villa zijn ook nog mooie ruimtes die je op deze dag ook allemaal kunt gebruiken. Bijvoorbeeld om je even terug te trekken met de getuigen voor de ceremonie begint, je voor te bereiden voor het feest van start gaat (de zolder heeft onder meer een badkamer) of zo nu en dan wat rust te zoeken. Mocht dat willen dan kun je op zolder overnachten in één van de beide bedstedes. We serveren hier geen ontbijt, maar op zaterdag en zondag kun je vanaf 9:00 uur bij Bij de Tuinman terecht voor een kopje koffie en een broodje.

Goed om te weten

Voor hoeveel gasten hebben we plek?
Binnen in de Villa hebben we de ruimte voor:
– ontvangst tot 80 personen (binnen)
– theateropstelling tot 70 personen
– diner aan tafel tot 50 personen, walking diner tot 80 personen

Als je de tuin in je plannen wilt betrekken, kun je tot 100 gasten uitnodigen. Als het wat nat lijkt te worden, kunnen we een sfeervolle tent voor je neerzetten in de tuin. Met dit aantal gasten is een diner aan tafels wat lastiger te realiseren, maar een walking diner kan natuurlijk altijd!

Eten en drinken
Samen met cateringchefs waar we vaak mee samenwerken, kunnen we de hele dag voor je verzorgen: van een mooie, lekkere taart tot een diner en hapjes tussendoor. Heb je hier eigen ideeën over of werk je graag samen met iemand die jij kent? Laat het ons weten, dan onderzoeken we de samenwerkingsmogelijkheden. Goed om te weten: op De Hoorneboeg zijn alle maaltijden vegetarisch, ook als we samenwerken met anderen.

Andere gasten op De Hoorneboeg
Tijdens deze dag zijn jullie niet de enige gasten op De Hoorneboeg. Waarschijnlijk zijn meerdere locaties in gebruik en ook het restaurant is open. De groepen die naar De Hoorneboeg komen, werken graag in rust zijn gesteld op privacy. Dat houdt in dat je buiten geen versterkte muziek kunt programmeren en, mocht je het laat willen maken, je je programma na 12 uur ’s nachts elders zult moeten voortzetten. Rondom de Villa is de ruimte uiteraard helemaal aan jullie.

De organisatie

Uiteraard heb je heel eigen ideeën over hoe je deze dag wilt laten verlopen, zoals de sfeer, de aankleding en eventuele extra’s die je wilt organiseren. Tot op zekere hoogte kunnen we je daar prima bij helpen en kunnen we je ook suggesties doen voor een gezamenlijke activiteit.

Omdat het niet ons dagelijks werk is, geven we er de voorkeur dat jullie zelf een externe professional inschakelen: iemand die op basis van de mogelijkheden op De Hoorneboeg een heel mooi programma kan maken en net even iets extra’s bedenkt om helemaal de sfeer neer te zetten die je zoekt. Uiteraard met gebruik van alles wat wij kunnen bieden! Misschien ken je zelf iemand? Anders brengen we je graag in contact met mensen waar we goede ervaringen mee hebben.

Beschikbaarheid en kosten

Beschikbaarheid
Omdat we vooral bezig zijn met het werken aan onze missie, zijn de mogelijkheden voor huwelijken enigszins beperkt. Maar de Villa is vaak beschikbaar op zaterdag en zondag en ook op vrijdagen hebben we nu en dan mogelijkheden.

Mocht je geïnteresseerd zijn, laat je eerste ideeën dan graag aan ons weten. Op basis daarvan nemen we dan even contact op om iets meer te horen over jullie plannen en om ook een beetje af te tasten hoe jullie verbondenheid met onze missie is: hoe meer dit aansluit, hoe meer de locatie waarschijnlijk bij jullie ideeën past!

Kosten
De huur van de locatie bedraagt € 2.280,- per dag. Hiervoor heb je de hele dag de Villa tot je beschikking, is de hele dag iemand van ons ter plekke waar je op kunt terugvallen voor praktische vragen en ook de schoonmaakkosten zijn hierin inbegrepen.

De Villa is van zichzelf een heel mooie plek, maar voor deze dag heb je waarschijnlijk ook ideeën over bloemen, aankleding van de tuin of misschien zelfs over een tent. We denken graag met je mee, maar hou er wel rekening mee dat de kosten hiervan niet in de locatieprijs zijn inbegrepen.

We horen graag je ruwe, eerste wensen, zodat we je een nog gerichtere indicatie van de kosten kunnen geven.

Heb je bij de voorbereiding of op de dag zelf nog een paar extra handen nodig? We kunnen extra medewerkers inzetten voor € 35,- per persoon per uur. De uren van deze medewerkers kunnen we voor je opnemen in de offerte en berekenen we uiteindelijk op basis van nacalculatie.

Alle bedragen die je op deze pagina vindt, zijn exclusief BTW.

Parkeren
Onze parkeerplaats is beperkt en daarom kan het voorkomen dat we je vragen om (een deel van) je gasten te laten parkeren bij landgoed Zonnestraal. Het is een mooie, korte wandeling van ongeveer 700 meter. Gasten die minder goed ter been zijn, kunnen uiteraard parkeren op onze eigen parkeerplaats (plm 10 parkeerplaatsen). Vanaf daar is het ongeveer 150 meter naar de Villa en mocht ook dit problematisch zijn, is bij de Villa plek voor een enkele auto.