wrqrwq

wrqwrq

rwqwqr

rwq

Een bijzondere avond in een andere wereld

Samen met Cinetree organiseren we deze zomer een bosbios!

Een groot scherm tussen de bomen en zodra de schemering invalt samen films kijken waar je hart vanzelf warm van wordt, die je hoop geven of juist stof tot nadenken.

En om de inspiratie nog een extra zetje mee te geven, maken we rond ieder verhaal een extra programma met muziek of iemand die iets extra’s komt vertellen. Én kan je vooraf komen eten in de moestuin van Bij de Tuinman!

Met films waar je hart warm van wordt...

Op de helling van de heuvel (18 t/m 22 augustus) lekker mee zwijmelen, op het puntje van je stoel en af toe een brok in je keel…

Vooraf... Eten en borrelen in de moestuin

Op deze avonden - met films op de heuvel van 18 t/m 22 augustus - woekert ons terras gezellig voort in de moestuin! Tussen de venkel, de bietjes en de geurige kruiden maken we fijne en sfeervolle zitplekjes… Haal je Tuinmanshap af bij het To-Go luik, proef een cider bij de Ciderbar, haal een moestuin-cocktail bij onze nieuwe mobiele buitenbar en geniet van de boslucht! Reserveren is niet nodig – kom gewoon lekker aanwaaien.

... of je anders naar de wereld laten kijken

In de sfeervolle bostuin van de Villa geraakt worden door docu’s die verlangen bij je aanwakkeren naar iets wat weggedreven lijkt, maar eigenlijk zo nabij is (10 en 11 september).

Voor de film begint aan tafel bij Bij de Tuinman!

Luid zo samen de avond in, voordat je één van de verborgen plekjes van De Hoorneboeg opzoekt voor je favoriete film. Je kunt meteen reserveren! Dat kan tot 24 uur voor je aan tafel kunt.

FILM + DAGHAP – € 37,50 (17 juli, 10 en 11 september)
Onder de stretchtent in de moestuin of op het terras – een fijn gerecht met groenten in de hoofdrol! Heb je toch nog zin in iets zoets daarna? Als je via de mobiele buitenbar loopt (niet te missen) kan je daar iets lekkers halen…

SPECIAL! FILM + KLIMAATPOSITIEF 3- GANGEN DINER – € 57,50 (6 en 7 augustus)
Restaurant Bij de Tuinman verdiepte zich – samen met buurman Elegast van de ciders – in de impact van eten en drinken op het klimaat. Als het toch eens regeneratief zou kunnen… waarin de natuur zich steeds opnieuw kan herstellen en er genoeg overblijft voor iedereen op de wereld… Tijdens het Klimaatpositieve Diner kun je proeven dat het kan! Tussen de 3 gangen door vertellen ze je over hun zoektocht en de keuzes waar ze voor kwamen te staan. En dat blijkt dus ook nog eens gewoon echt lekker te zijn!

ETEN EN BORRELEN IN DE MOESTUIN (18 t/m 22 augustus)
Reserveren is niet nodig, maar geloof ons – dit wil je niet missen! Op deze avonden – met films op de heuvel van 18 t/m 22 augustus – woekert ons terras gezellig voort in de moestuin! Tussen de venkel, de bietjes en de geurige kruiden maken we fijne en sfeervolle zitplekjes… Haal je Tuinmanshap af bij het To-Go luik, proef een cider bij de Ciderbar, haal een moestuin-cocktail bij onze nieuwe mobiele buitenbar en geniet van de boslucht!

En waar we verder aan hebben gedacht…

Buitenbar
Bij onze mobiele Buitenbar – steeds in de buurt tijdens de film – kun je een lekker kopje koffie met taartje, biertje of ander drankje ophalen.

Cider van Elegast
Voor de films beginnen, is de ciderbar open! Stap van te voren nog even binnen om iets te proeven of een glaasje mee te nemen voor je je strandstoel opzoekt…

Borreltas – € 22,50
Als je na je avondeten nog trek hebt, dan vind je in deze exclusieve borreltas van Bij de Tuinman nog lekkere hapjes. Je ontvangt de borreltas bij aanvang van de film: een lekker sterke linnentas – van eerlijk biokatoen – met breekbrood, verschillende lekkere dipjes, huisgebrande noten en nog wat andere hapjes die je mee kunt nemen naar de bios. De borreltas is geschikt voor 2-3 personen. Bestel hem tot 3 dagen van te voren.

Handig om te weten

Tarieven
€ 17,50 Film
€ 37,50 Film + Tuinmanshap (17 juli, 10 en 11 september)
€ 57,50 Film + Klimaatpositief diner – 3 gangen met bijpassende ciders (6 en 7 augustus)
€ 22,50 Borreltas (bestel hem tot 3 dagen van te voren)
€ 5,00 Parkeren (reserveer vooraf – ter plekke is dit niet meer mogelijk!)

We kunnen je ticket niet terugnemen, misschien kan je iemand anders er blij mee maken?

De bosbios-locaties
Bostuin van de Villa: je raadt het al – bij de Villa! Omsloten door bomen met een kijkje op de hei staan stoelen voor je klaar op het gras. Op de achtergrond dit eeuwenoude gastenverblijf. 50 plaatsen
Op de heuvel: door de lichte helling is deze voormalige Engelse Tuin als vanzelf een theater. Rondom rijzen de bomen hoog op, de stoelen staan op het gras. 100 plaatsen

Tijden
We starten als de zon onder is… en dat verschilt per week. Je vind de start- en eindtijden van de films bij de extra informatie (waar je ook de trailers kunt bekijken). Ook de tijden waarop je aan tafel kunt, vind je daar.

Bereikbaarheid
Je vindt Buitenplaats De Hoorneboeg nét ten zuiden van Hilversum. We liggen midden in de natuur, maar zijn ook met (OV-)fiets goed bereikbaar. Hier vind je er meer over! Kom je met de auto? Voor een kleine bijdrage reserveren we een plek voor je op de parkeerplaats. Doe dat vooraf – ter plekke kan dit niet meer!

Zo zit je goed!
Neem een lekker trui mee (in het bos is het soms net iets koeler – wat ook juist heerlijk kan zijn!) of een dekentje voor extra warmte en knusheid. Wij zorgen voor strandstoelen, zodat je relaxed onderuit kunt zakken én hebben een aantal dekentjes die je kunt lenen. Om niets van de film te hoeven missen, krijg je van ons een koptelefoon te leen. Zo laten we de natuur ook het beste met rust.

Eten en drinken
Schuif vooraf bij ons aan voor een diner of daghap, reserveer zo’n mooie borreltas voor tijdens de film en neus rond bij onze mobiele Buitenbar die altijd in de buurt is met een lekker kopje koffie, taartje, biertje of ander drankje. Je hoeft dus niet zelf iets mee te nemen – geen koeltas, geen parasol, geen picknick-kleed… heerlijk toch!

Hier hebben we al van kunnen genieten...

Bijzondere verhalen in de omsloten bostuin van de Villa over zoeken naar je plek, verbinding met de wereld en alles dat daar leeft

Samen maken we er iets moois van!

We vinden het heel leuk om dit avontuur aan te gaan met Cinetree, het platform met mooie films ‘die je langer bijblijven dan ze duren’. Cinetree heeft een prachtig filmaanbod waar we ons erg bij thuis voelen én natuurlijk heel veel kennis over al die verhalen. Zo bedachten we samen een mooi programma waarin ‘verbinden’ steeds de rode draad is. Verder helpen ze ons op meerdere vlakken met de organisatie van dit avontuur – kijk op hun site voor andere mooie filmfestivals!

Restaurant Bij de Tuinman is ook bij dit project weer een enthousiaste ‘partner in crime’ boordevol leuke ideeën over eten en drinken. Als het even kan helemaal passend bij de film.

Wij voelen ons altijd érg thuis bij Dille & Kamille – en gelukkig is het wederzijds! De aandacht die ze hebben voor duurzaamheid en dat altijd zó enorm mooi en vriendelijk weergeven, inspireert ons altijd weer en deze avonden kom je ook steeds iets van hen tegen…

Ook op De Hoorneboeg te vinden: Elegast Distillery. Voor of na de film kun je ciders komen proeven – gebotteld op De Hoorneboeg en gemaakt van fruit uit oude hoogstamboomgaarden uit de buurt.

De bourgondische bierbrouwerij Gulpener is ook van de partij! Bij Gulpener staat duurzaamheid hoog in het vaandel en daarom zijn we zo trots dat we hun heerlijke bier mogen schenken. Ze brouwen hun bier met water uit eigen bronnen, gebruiken hop uit eigen hoptuin en de gerst komt van boeren uit de zuid-Limburgse regio.

Het voordeel van nieuwe plannen is dat je nieuwe mensen ontmoet… en zo ontmoetten we Crisp! Met een zeer vergelijkbare missie als het gaat om nieuwsgierigheid wat dichtbij mogelijk is als het gaat om eten en drinken – omdat het lekker is én beter voor iedereen. Ook jij zult ze deze avonden beter leren kennen!

We hadden deze bosbios niet kunnen organiseren zonder de steun van het Stadsfonds Hilversum. Veel dank voor een bijdrage! Zo kunnen we een aantal zaken aanschaffen die nu eenmaal onontbeerlijk zijn als je films wilt laten zien op het witte doek – helemaal buiten…!

Samen maken we er iets moois van!