Meerdere dagen de stilte in tijdens een Silent Sunday Special

‘In stilte reis je voorbij al je gedachten en overtuigingen en laat je stress achter je. Je drukke hoofd komt tot rust en je hart wordt klaarwakker.’ Je kent misschien onze eendaagse Silent Sundays – dagen waarop je de tijd neemt om te luisteren naar alles wat in jou leeft. Soms organiseren we ook weekenden of midweken waarin je de stilte nog meer ruimte kunt geven.

Wil je de stilte alvast een beetje opzoeken? Stilte-expert Annemieke nam deze fijne meditatie voor je op:

Hoe zien de dagen eruit?

Het programma helpt je steeds dieper in de stilte af te dalen. Vroeg in de ochtend doen we yoga en een meditatie. Door de dag heen komen we steeds weer samen voor verschillende meditaties en oefeningen. Tussendoor blijft ook tijd over die je zelf kunt invullen.

De eerste dag
’s Ochtends verwelkomen we je en maak je kennis met Annemieke of Sharon en de andere deelnemers. We nemen de tijd om elkaar te leren kennen, het programma door te nemen, vragen te beantwoorden en alvast wat meditatie en andere oefeningen te doen om rustig in de stilte af te dalen. In de loop van de middag gaan we langzaam aan de stilte in…

De tussenin liggende dag(en)
Deze dag(en) kun je volledig in de stilte doorbrengen. We volgen een dagindeling die je helpt en begeleiden je om dieper in de stilte te komen, vrij te laten wat niet meer nodig is en meer en meer de vreugde en vrijheid van je hart en je essentie te gaan ervaren.

De laatste dag
Geleidelijk aan doorbreken we de stilte en kun je rustig wennen om weer in contact te zijn met elkaar. Ook kan je je ervaringen van de afgelopen dagen met de anderen delen. We ronden gezamenlijk af met een ritueel.

NIEUWE DATA BINNENKORT BEKEND

Silent Special 3-daagse

MET ANNEMIEKE RODENBURG


Je verblijft in Aan de Hei – een boerderij met een fijne zithoek bij een houtkachel en lange tafels om samen aan te eten. Je wandelt zo het bos in of de heide op. Op het programma van deze stilte 3-daagse doen we yoga, meditaties en andere (lichaamsgerichte) oefeningen die je helpen om meer in je stilte te komen. De nadruk ligt om meer in je hart te komen in plaats van in je hoofd. Om meer verbinding met jezelf te ervaren. Wie ben je voorbij al je denken? Meer terug naar je essentie. Ook zullen we een lange wandeling maken in stilte en andere oefeningen in de natuur doen. Ondertussen word je heerlijk verzorgd door restaurant Bij de Tuinman en heb je ook veel tijd om – zonder dat je afgeleid wordt – lekker te ontspannen.

TARIEVEN TEGEN EEN FIJNE KORTING!
– Een kamer voor jezelf voor € 650
– Een kamer delen met een ander voor € 550

Eten, drinken, van tijd tot tijd iets lekkers en overnachtingen zitten daar allemaal bij in.

WANNEER?
Nieuwe data binnenkort bekent

PARKEREN
Kom je met de auto? Vergeet dan niet vooraf je parkeerticket te reserveren.

We vullen de meerdaagsen regelmatig aan. Dus als er nu niet een moment voor je tussen zit, kun je het later nog eens proberen.
Of misschien sluit een Silent Sunday – één dag in de stilte – bij je aan?

Testimonial

“Het was een onvergetelijke ervaring. De serene omgeving bood precies de rust en reflectie die ik zocht. Het programma was zorgvuldig samengesteld, met een perfecte balans tussen stilte, meditatie en natuur. Annemieke is een hele fijne, warme vrouw die het weekend zo mooi begeleidde. En Denise zorgde met haar kalme aanwezigheid voor een extra gevoel van comfort en steun tijdens de retraite. Een ander hoogtepunt was het eten van chef Ine. Haar gerechten waren niet alleen heerlijk, maar ook prachtig gepresenteerd en vol van smaak. Ik verliet de retraite opgeladen, in rust en met een diepe waardering voor de stilte en de eenvoud van het moment. Ik kan Silent Sunday van harte aanbevelen aan iedereen die behoefte heeft aan een moment van rust, introspectie en uit je hoofd komen en meer in je hart.” – M. Verbeke

Wat je verder misschien wilt weten

OVERNACHTEN
De slaapkamers in Aan de Hei hebben allemaal een eigen badkamer. Als de meerdaagse In de Luwte of het Clubhuis als basis heeft, overnacht je bijvoorbeeld in het Heihuis, Het Stille Midden of op de zolder van de Villa. Soms kun je zelfs in een pipowagen overnachten.

Je kunt kiezen of je een kamer wilt delen of liever een kamer voor jezelf hebt. Als je een kamer wilt delen met een andere deelnemer die je kent, kun je ons dat via een mail even laten weten (ontmoeten@dehoorneboeg.nl). Dan maken we dat voor je in orde!

ETEN EN DRINKEN
Tijdens de meeste meerdaagse Silent Sunday Specials verzorgt retreatchef Jeanette Tromp (en tevens ayurvedisch coach) je met eten en drinken dat volledig plant based is. En anders ben je in goede handen door het team van restaurant Bij de Tuinman. Uiteraard houden ze rekening met allergieën.Na je reservering laten we je weten hoe je dit door kunt geven.

ZIN OM TUSSENDOOR TE WANDELEN?
Het weer is altijd mooi… ook als het koud is en het regent! Dus neem een lekkere dikke jas mee en fijne schoenen voor een wandeling tussendoor. Voor binnen kun je sloffen of dikke sokken meenemen. Kleding die gemakkelijk zit is fijn, zodat je comfortabel kunt bewegen tijdens de oefeningen en meditaties.

Meer handigs en leuks over De Hoorneboeg vertellen we je op onze speciale Welkom op De Hoorneboeg-pagina.

EEN ONTSPANNENDE MASSAGE TIJDENS EEN MEERDAAGSE
Tijdens een meerdaagse kun je een heerlijk ontspannende massage toevoegen aan je stilte-ervaring. De deep-relax-massage (55 minuten, €75,-) wordt gegeven door Mama Chi. Ze werkt met natuurlijke olie en zet Shiatsu technieken in die voor een fijne en ontspannende diepgang zorgen.

Via een mail aan info@mamachimassage.nl kun je deze massage zelf reserveren. Dat kan tot een week van te voren.

zij nemen je mee

De dagen worden begeleid door Annemieke Rodenburg of Sharon Huisman. Ze hebben beide jarenlange ervaring, blijven zelf ook steeds nieuwsgierig en doordat ze zelf op hun gemak zijn met stilte, voelt het opzoeken van de stilte met hen als een heel vanzelfsprekende reis.

Voor als je nieuwsgierig bent of nog niet zeker bent of het iets voor je is, kun je bijvoorbeeld de interviews lezen met Annemieke en Sharon, waarin zij vertellen wat de stilte voor hen betekent.

Annemieke Rodenburg

Al sinds 2000 geef ik met veel liefde stiltedagen en stilteretraites via mijn organisatie Hartenlicht. Stilte is voor mij een reis die je steeds dieper in jezelf brengt, naar je eigen oorspronkelijkheid van liefde. In stilte reis je voorbij al je gedachten en overtuigingen en laat je stress achter je. Je drukke hoofd komt tot rust en je hart wordt klaar wakker. Stilte is dus veel meer dan de afwezigheid van geluid, het brengt je thuis in je hart, de plek waar het oordelen wegvalt en je wijsheid en je liefde kan stralen. Bij mijn meditaties en begeleiding staat het hart centraal. Voor mij kan de stilte landen wanneer er een bodem van zelfliefde en compassie mag zijn.

De stilte kwam in mijn leven tijdens een retraite die ik deed in Nepal op een Tibetaans Boeddhistisch klooster. Het heeft mijn leven en pad veranderd. Ik wist vanaf toen dat ik ook anderen wilde meenemen om de pure kracht van stilte te laten ervaren. Daarnaast is de natuur voor mij een belangrijke spiegel en bron van stilte. De eenvoud, de pure schoonheid en het gewoon Zijn van een boom, een berg of een meer, brengt me iedere keer weer terug bij mezelf.

Naast de stilte heb ik sinds 1998 een drukke praktijk voor aurareading en coaching en geef ik trainingen en cursussen over intuïtieve- en spirituele ontwikkeling.

Sharon Huisman

Als begin twintiger ervoer ik voor het eerst wat stilte met je kan doen.

Ik deed mee aan een 10-daagse stilteretraite met een diep verlangen om mijn herriehoofd tot zwijgen te brengen. Alhoewel het een indrukwekkende ervaring was, ontdekte ik pas jaren later dat stilte een innerlijke beweging is, die je niet eenmalig in een cursus of retraite maakt, maar steeds weer opnieuw. Met vallen en opstaan en met veel geduld en zachtheid voor je eigen groeiproces.

Stilte werd een rode draad in mijn leven en ik maakte er zelfs mijn werk van.

Mijn opleiding Social Work aan de Hogeschool van Utrecht en diverse opleidingen en cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling vormen daarvoor de basis. De verdieping en inspiratie die ik meeneem in mijn werk komen voort uit het leven zelf en de verbinding met de natuur in het bijzonder.

Als Stiltemaker nodig ik uit tot verzachten, verstillen en verbinden, om zodoende liefdevol contact te maken met jezelf en wat er in jou leeft. Naast stiltedagen, retraites en persoonlijke begeleiding geef ik wekelijks met veel plezier yin yogales. Daarnaast deel ik met mijn vriend een grote interesse in permacultuur, gemeenschappelijk wonen en vegetarisch koken. We wonen samen met onze zoon in een woongemeenschap in Arnhem.