Weekenden en Seasonschools

Tijdens vakantieperiodes hebben we nog meer ruimte voor bijzondere plannen!

We hebben verschillende plekken – met steeds een heel eigen sfeer en mogelijkheden.

Bij de Tuinman maakt met liefde en aandacht je eten en drinken en heeft – speciaal voor de zomerweken – een aantal ‘specials’ voor je op het menu gezet: picknicken op de hei en eten uit de pan boven een kampvuur.

Maak je eigen plan of laat ons je helpen met ideeën voor muziek, (vuur)ceremonies, massages, yoga, meditaties, outdoor en kunst. We zitten boordevol suggesties!

Fijne plekken - midden in het bos

Verschillende plekken met ieder een eigen sfeer
Voor kleine of grotere groepen, steeds midden in het bos en helemaal voor jezelf.

We helpen je graag verder
Maak je eigen plan of laat ons je helpen met ideeën voor muziek, (vuur)ceremonies, massages, yoga, meditaties, outdoor en kunst. We zitten boordevol suggesties!

Speciale tarieven tijdens weekenden en voor seasonschools
De periodes waarin je gebruik kunt maken van deze speciale seasonschool-tarieven vind je hier.

Aan de Hei

Aan de rand van het bos – pal aan de hei – liggen deze twee geschakelde boerderijen. Ooit was dit de plek voor de schapen van Anton Sinkel (van de winkel van Sinkel) en later ook voor de ‘meisjes uit de fabriek’ die hier een week vakantie mochten houden om weer wat kleur op hun wangen te krijgen. Een plek dus met een lange historie van geborgenheid en rust.

De Heizaal
Een serene ruimte met veel licht en een groot raam dat uitkijkt over de tuin en de heide. De bibliotheek is fijn voor de pauzes met grote tafels, een piano en een bank naast de houtkachel.

De Boszaal
Een fijne huiskamer – soms ook trainingsruimte als je groep kleiner is – met grote houten tafels en gezellige zithoeken, houtkachel en een uitgebreide keuken. In dit deel is ook de sauna met relaxruimte en massagekamer.

Je overnacht in Aan de Hei.

21
30
30
26 of meer
90 + 95

In de Luwte

Tussen de bomen en aan de rand van de hei, ligt In de de Luwte. Dit voormalige kapelletje – en jarenlang ook de bibliotheek van de buitenplaats met kasten vol boeken over filosofie – is een fijne, stille plek met veel privacy.

In de Luwte heeft een een ruime zaal met veel licht en grote deuren die open kunnen. De serre is een aparte ruimte waar je met elkaar rond een grote tafel kunt zitten en thee en verschillende soorten koffies kunt maken wanneer je maar wilt.

Rondom ligt het bos met aan twee kanten een fijne tuin en een eigen kampvuurplaats.

Behalve In de Luwte heb je ook enkele andere plekken tot je beschikking, waar je ook overnacht.

13 - 16
25
20
17
80

Het Clubhuis in de Villa

Het Clubhuis van de Villa is een fijne basis voor een training of retreat.

De Villa ligt midden in het bos kijkt uit over de heide aan de zonnige zuidzijde van De Hoorneboeg. Het Clubhuis is één grote ruimte die de hele begane grond beslaat. Een mooie oude houten vloer, veel licht door alle deuren die allemaal open kunnen, grote houten tafels, een gezellige zithoek bij de houtkachel en een ruime keuken waar je zelf koffie en thee kunt zetten. De ruimte is ook in tweeën te splitsen met een uitschuifwand.

Op het terras en in de tuin – met een eigen kampvuurplek – kun je met een beetje zon al heerlijk buiten zitten.

Behalve het Clubhuis heb je ook enkele andere plekken tot je beschikking, waar je ook overnacht.

18
14
17
78

Het Heihuis

Ooit woonde hier de schapenboer – nu vind je binnen één grote, open ruimte met een lichtkoepel in de nok van het dak. Het maakt het huis licht en ruim en door de vele ramen heb je steeds mooi uitzicht op de tuin en de Heide die bijna bij je voordeur begint.

Onder de lichtkoepel staat een grote tafel en bij de openhaard vind je de zithoek. Ook als je in een kring wilt werken, kun je hier prima uit de voeten. In de open keuken kun je de hele dag door thee maken of een lekkere kop koffie. Naast de woonkamer ligt een werkkamer met bureau en een bank.

Je overnacht in het Heihuis en kunt eventueel andere plekken erbij nemen als je extra slaapkamers nodig hebt.

6
8
8
60

De Grote Kamer in de Villa

Hier, op de eerste verdieping van de duurzame en sfeervol verbouwde Villa heb je veel ruimte met een prachtig uitzicht en zit je in de sfeer van lang geleden, vermengd met stijlvolle vintage en bijzondere kunst.

Voor de vele deuren met ramen tot de vloer staat een grote tafel. Als het mooi weer is, kun je alle deuren openzetten en vanaf de veranda over de heide kijken met de kronkelige grove dennen.

Door deuren van glas kom je in de zitkamer met een houtkachel en wat luiere stoelen en banken. Thee en verschillende soorten koffie kun je de hele dag door zelf maken.

Behalve de Grote Kamer heb je ook enkele andere plekken tot je beschikking, waar je ook overnacht.

9
14
9
35

Back to basic op het Veld

Zoek je het juist écht buiten? Wil je erop uittrekken, met de natuur als je werkplaats en past back-to-basic bij je plan?

Maak dan van het veld – waar ons voedselbos steeds verder begint te groeien – je heel eigen plek!

Verschillende veldjes voor tenten, 3 pipowagens om in te overnachten (en als je wilt in een bivak), de veranda waar je overdekt aan de slag kunt, een kampvuurkuil voor eindeloze avonden, plek voor je hangmat, meerdere picknickbanken, toiletten en een douche in ons oude slaaphuisje en natuurlijk genoeg ruimte voor badminton of je ochtend-yoga…

We hebben (nog) geen tarieven uitgewerkt voor deze mogelijkheden, maar onderzoeken het graag verder met je als je interesse hebt!

13
16
13 of meer

Eten en drinken van restaurant Bij de Tuinman

Tijdens een weekend of seasonschool verzorgen we je met liefde en aandacht vanaf je eerste kopje thee tijdens je ontbijt tot het toetje bij het diner.

Wat we voor jou maken komt zoveel mogelijk van dichtbij, het liefst uit onze eigen moestuin of van kwekers en telers uit de buurt en is altijd vegetarisch. Met onze keuzes proberen we zoveel mogelijk goed te doen: voor jou, voor de mensen die het maken (soms ook ver weg) en de natuur.

We bewegen met veel plezier mee met de seizoenen en vinden altijd weer nieuwe smaken en combinaties!

Tijdens de seasonschools in de zomer organiseren we bovendien een ‘binnenstebuiten-dag’ met een picknick – zoek bijvoorbeeld een mooi plekje op de hei – en’s avonds eet je rond het kampvuur…

Wil je het eten en drinken graag laten verzorgen door een (eigen) chef? De keuken van Aan de Hei is hier volledig voor ingericht en is (alleen) op die plek ook een optie.

We denken graag met je mee over je programma

Voor als je nog meer inspiratie zoekt – of juist even ontspannend in verbinding wilt zijn – zitten we vol suggesties… een stiltewandeling of een kampvuur zijn bijvoorbeeld heel gemakkelijk te organiseren.

Of misschien wil je even wat energie kwijt op een mountainbike, iets moois uit je handen laten komen met hout of klei of meer te weten komen over de moestuin en je eigen thee plukken. Daar organiseren we graag een workshop over!

Ook als je begeleiding zoekt voor een onderdeel van je programma – verstilling, een klankconcerten of meditatie – brengen we je graag op ideeën en in contact met anderen met wie we vaker samenwerken en De Hoorneboeg goed kennen.