Seasonschools

Tijdens vakantieperiodes hebben we nog meer ruimte voor bijzondere plannen!

We hebben verschillende plekken – met steeds een heel eigen sfeer en mogelijkheden.

Bij de Tuinman maakt met liefde en aandacht je eten en drinken en heeft – speciaal voor de zomerweken – een aantal ‘specials’ voor je op het menu gezet: picknicken op de hei en eten uit de pan boven een kampvuur.

Maak je eigen plan of laat ons je helpen met ideeën voor muziek, (vuur)ceremonies, massages, yoga, meditaties, outdoor en kunst. We zitten boordevol suggesties!

Eten en drinken van Bij de Tuinman

Tijdens een seasonschool verzorgen we je met liefde en aandacht vanaf je eerste kopje thee tijdens je ontbijt tot het toetje bij het diner.

Wat we voor jou maken komt zoveel mogelijk van dichtbij, het liefst uit onze eigen moestuin of van kwekers en telers uit de buurt en is altijd vegetarisch. Met onze keuzes proberen we zoveel mogelijk goed te doen: voor jou, voor de mensen die het maken (soms ook ver weg) en de natuur.

We bewegen met veel plezier mee met de seizoenen en vinden altijd weer nieuwe smaken en combinaties!

Tijdens de seasonschools in de zomer organiseren we bovendien een ‘binnenstebuiten-dag’ met een picknick – zoek bijvoorbeeld een mooi plekje op de hei – en’s avonds eet je rond het kampvuur…

We denken graag met je mee over je programma

Voor als je nog meer inspiratie zoekt – of juist even ontspannend in verbinding wilt zijn – zitten we vol suggesties… een stiltewandeling, ciderproeverij of een kampvuur zijn heel gemakkelijk te organiseren.

Of misschien wil je even wat energie kwijt op een mountainbike, iets moois uit je handen laten komen met hout of klei of meer te weten komen over de moestuin en je eigen thee plukken. Daar organiseren we graag een workshop over!

Ook als je begeleiding zoekt voor een onderdeel van je programma – verstilling, een klankconcerten of meditatie – brengen we je graag op ideeën en in contact met anderen met wie we vaker samenwerken en De Hoorneboeg goed kennen.

Speciale tarieven tijdens vakanties

Tijdens vakantieperiodes hebben de midweken een aangepast – aantrekkelijker – tarief. Als je ons via de onderstaande knop je plannen of ideeën laat weten, vind je ze vanzelf in je mailbox. Alle in- en uitchecktijden vind je verderop.

2021- 2022
Winter: vrijdag 27 december t/m zondag 9 januari

In 2022
Winter – vrijdag 18 t/m zondag 27 februari
Voorjaar – maandag 25 april t/m zondag 8 mei
Zomer – vrijdag 15 juli t/m zondag 28 augustus
Herfst – maandag 17 t/m zondag 21 oktober
Winter – maandag 26 december t/m 8 januari 2023

Vanwege het Coronavirus kun je met wat minder mensen in alle ruimtes dan anders. Je ziet het terug onder het 1,5m icoontje en alles waar we verder aan gedacht hebben, kun je hier vinden!

Alles op één plek in Aan de Hei

Je yoga- of teamsessie, samen eten en bijpraten, even lekker lezen en blijven slapen – alles op één plek – dat kan in Aan de Hei!

Aan de Hei

Pal aan de hei staan deze twee schitterend verbouwde, monumentale boerderijen. Je hebt hier een heerlijke ruimte voor bijvoorbeeld yoga, een training of sessie met een enorm groot raam dat uitkijkt op de tuin. Verder een huiskamer en bibliotheek met gezellige kachel en grote tafels waar je met je groep bij elkaar kunt komen. En ’s avonds misschien nog even de haman in of een kampvuur op ons veld?

Via een portaal loop je gemakkelijk heen en weer tussen beide gebouwen, zodat het van binnen voelt als één geheel.

De weekenden in Aan de Hei zijn vaak lang van te voren al gereserveerd, maar tijdens vakantieperiodes hebben we vaak nog plek. Laat ons gerust je plannen weten – we kijken altijd graag naar hoe we je kunnen helpen.

13 - 25
30
30
30
90 + 95

De hele Hoorneboeg als je thuis met In de Luwte

Inspirerende plekken voor je training of sessie, logeren op bijzondere plekken op De Hoorneboeg, aanschuiven bij Bij de Tuinman voor lekkere maaltijden… en na een aantal dagen ken je alle bospaadjes van ons kleine gehucht op de heuvel!

In de Luwte

Een weekend, een aantal dagen door de week of nog langer… In de Luwte is één van de meest stille plekken op De Hoorneboeg en een fijne basis voor een training, retreat of sessie met je team.

Een ruime zaal met veel licht en grote deuren die open kunnen, een serre waar je met elkaar rond een grote tafel kunt zitten, thee en verschillende soorten koffies die je zelf kunt maken wanneer je maar wilt, het bos rondom je en aan twee kanten een fijne tuin en een kampvuurplaats.

Je overnacht op bijzondere plekken – op De Hoorneboeg – waar je steeds binnen 5 minuten naartoe wandelt.

13 - 16
25
20
40 (25 kamers)
80

Je eigen wereld op het veld

Back to basic in ons voedselbos - vanaf najaar 2021

Zoek je het juist écht buiten? Wil je erop uittrekken, met de natuur als je werkplaats en past back-to-basic bij je plan?

Maak dan van het veld – waar ons voedselbos steeds verder begint te groeien – je heel eigen plek!

Verschillende veldjes voor tenten, 3 pipowagens om in te overnachten (en als je wilt in een bivak), een kampvuurkuil voor eindeloze avonden, plek voor je hangmat, meerdere picknickbanken, een overdekte keuken, toiletten en een douche… en natuurlijk genoeg ruimte voor badminton of je ochtend-yoga…

Als je nu en dan binnen wilt werken dan zijn de tipi of stretchtent misschien ook plekken die prima bij jouw plan passen!

In de zomer van 2021 zetten we de het Veld in voor de Summerschools – in combinatie met In de Luwte. Heb je een idee voor later in het jaar? Laat het ons weten, we onderzoeken graag de mogelijkheden met je.

14
16
16

In- en uitchecken

Midweken

Aan de Hei
• Inchecken: op maandag vanaf 13 uur is de trainingslocatie klaar en kun je ook de slaapkamers gebruiken
• Uitchecken: op vrijdag kun je tot 9 uur de trainingslocatie en de slaapkamers gebruiken

In de Luwte:
• Inchecken: op maandag vanaf 9 uur is de trainingslocatie klaar en vanaf 13 uur kun je ook de slaapkamers gebruiken
• Uitchecken: op vrijdag kun je tot 12:30 uur de trainingslocatie gebruiken en de slaapkamers tot 9 uur (sluit bijvoorbeeld af met een brunch bij Bij de Tuinman)

Weekenden

Aan de Hei
• Inchecken: op vrijdag vanaf 13 uur kun je de Boszaal gebruiken, vanaf 19 uur is de Heizaal en kun je ook de slaapkamers gebruiken
op vrijdag vanaf 13 uur is de trainingslocatie klaar en kun je ook de slaapkamers gebruiken
• Uitchecken: op zondag kun je tot 17 uur de trainingslocatie en de slaapkamers gebruiken

In de Luwte:
• Inchecken: op vrijdag vanaf 14:30 uur is de trainingslocatie klaar en kun je ook de slaapkamers gebruiken
• Uitchecken: op zondag kun je tot 17 uur de trainingslocatie en de slaapkamers gebruiken

eten en drinken

We verzorgen je graag met eten dat je goeddoet en je fijne momenten bezorgt. Samen rond de tafel waar je de tijd hebt om even stil te zijn of juist even lekker bij te praten…

Alles wat je nodig hebt

Yogamatten, meditatiekussens, dekentjes, maar ook een flip-over tot een beamer, we hebben het allemaal in huis!